Ahojte. Rozmýšľam nad kúpou tohto vajíčka. Neviem ci s isofixom alebo stačí aj bez. Mame Peugeot partner. Viem ze je do 13kg, ale do koľko je cm? Dokedy asi tieto sedačky dieťa využíva? Kedy mozeme potom prejsť na Maxi cosi axiss fix 2018?
@evkao prečo nikdy, ta sedačka je do 4 rokov, do 105 cm. Dokedy ma byt dieťa v protismere? Viem ze co najdlhšie a to je dokedy? Aton M, keď vydrží 1 rok, tak potom čo ďalej.
Ja som mala cybex a za mna max do 1 roka . Oni síce pisu že neviem do koľko kíl ale ako pisu vyššie . Vajíčko je len v protismere a to dieťa aj keď sa don vmesti tak sa nemá kde poriadne vystrieť. A celkovo moja ešte pred 1. Rokom bola v ňom už dosť natlačená a to mala menej ako 10kil a celkovo je drobná . Takze netáraj s tým že ti vajíčko nahradí aj klasicku autosedacku keď už dieťa bude mat rok a viac
@kikaaa444 ja nerátam s tým ze mi nahradí autosedacku, ja chcem práveže používať Maxi cosi axiss fix 2018. Ale dovtedy potrebujem napr vajíčko Aton M. Co myslím ze na rok by mohlo stačiť a potom už prejsť na túto autosedačku. Preto sa pýtam.
Áno staci . Ja aom a nim bola spokojna aj na kočík bol fajn . A ISOFIX som nemala . Upevnila som ho normálne pasmi a prišlo mi to úplne ok
@jjanulienka Cybex sa da polohovat, staci ho nedat na zakladnu a priputat pasom, vtedy sa da podseknut a nastavit do sklonu, aky je potrebny
dieta by malo byt idealne v protismere aspon do 4 rokov, ak sa da, tak aj viac (fyziku a crashtesty jednoducho clovek neodrbe, akykolvek naraz v protismere je aj pre dospeleho "bezpecnejsi", ked sedi v protismere jazdy, nie v smere)
dcera ma 83cm, 12kg, je stale vo vajicku Cybex, no uz ju dame do sedacky, vyberali sme z cisto protismernych (ideal je aspon do tych 18kg)
@evkao a ktoré autosedačky su do 4 rokov v
protismere?
su to kategorie 0-18kg, kde je mozny protismer az do tych 18kg, napr. Nuna Prym, Besafe iZi Twist (alebo Turn, alebo Modular, alebo Plus), Joie Stages, Joie Steadi, Joie i Spin 360, Axkid Minikid, Axkid Move, Cybex Sirona, a dalsie... pri sedackach, kt. sa putaju pasom, je protismer mozny dlhsi
@evkao áno ale so základnou sa to nedá a tu sme mali...
@jjanulienka podla toho, aky cybex ste mali, Aton M napr. sa da pouzit so zakladnou aj bez
@jjanulienka my sme mali bez základne . dá sa to úplne v pohode
V obchode ma presviedčali že sú lepšie ako aton M vajíčka Zopa X1 plus i size a Britax. Tak teraz neviem ktoré zobrať.
britax je dobre vajicko, akurat 5 bodove pasy su pre take mimco trosku neprakticke
Zopa je tiez dobra, ale je len do 80cm, a ak by sa putala pasom auta (nie na zakladnu), tak ten pas tlacieva detom nozicky
@evkao a klippan dinofix? ten zas chvália na nete dost, že je to najväčšie vajíčko.
ano, klippan je velmi dobre vajicko, ma vyborne riesene vlozky (aj pre uplne malicke babatka), a vydrzi velmi dlho (myslim, ze aj o cosi dlhsie ako cybex)
@jjanulienka na tejto fotke padá hlava, lebo opierka je žalostné nízko a tlačí na pliecka.
vajicko Cybex Aton M je super, vyskovo ti vydrzi cca do 85cm, ale to moze byt individualne, kazde dieta ma inak dlhy trup, inak dlhe nohy, takze niektoremu moze byt male uz pri 80cm (moja dcera ma 83cm a stale je jej dobre)
Do Maxi cosi axiss fix 2018 idealne nikdy, je to sedacka, co ma protismer len do 87cm, co je zalostne malo (z bezpecnostneho hladiska)