Dobrý deň, po niekoľký krát som sa opäť odhodlala na hľadanie rady, pomoci na internete, rôznych fórach a diskusiách, ale okrem zbytočne stráveného času na zadku, kým mi dieťa spalo, som nenašla nič použiteľné. Chcela by som preto poprosiť o radu tu. Hľadám väčšie vajíčko alebo ideálne aj autosedacku (nepotrebujem prenášať) pre menšieho medvedíka 😁 Budeme mat za týždeň aj pol 7 mesiacov. Mame vyše 10 kg, nosíme 80tku veci, nesedíme, nechodíme.... Nie je tučný, len je veľký a dlhý ako autobus (no dobre, možno trošku je, ale tak až začne chodiť, tak to vybeha) 😅 Rodicia sú vysoký, mama 178 a otec skoro 2m... Preto by som pre syna potrebovala sedačku takú tu skor na ležanie do auta, nie na sedenie. Už máme 2 vajca a jednu sedačku, vajíčka sú nám malé, nezmestia sa mu do nich ramienka, teda, ešte ho v jednom vozím, ale teda chúďatko, je v ňom ako za trest, taky upučený 🙈 Sedačka je písaná od narodenia s novorodeneckom vložkou, ale do toho sa samozrejme nezmestil už v 3och mesiacoch 😂 a keď to vyberiem, sa mi zdá, že je to teda vhodnejšie pre detičky, ktoré už sami sedia. Je aj polohovateľná, ale ani to nepomáha. Zdá sa mi priveľmi vzpriameny ten sed, myslím, že by malo toto moje dietko ešte lezkat. Aj by mu to samozrejme bolo pohodlnejšie na cesty. Viete mi prosím niekto poradiť? Mam pocit, že na celom svete mam takého medvedíka doma len ja 🙈 Veľmi pekne prosím o akúkoľvek radu, pomoc. Budem vám veľmi vďačná 😉
@dejena presne taký medvdík bol môj najstarší syn, jemu sme zaobstarali britax romer dualfix isize - polohovateľná do "temerľahu", tiež sme menili v 7.mesiacoch. Skús pozrieť, ale v aute potrebuješ isofix 🙂 on je celkovo dosť veľký, má 4 roky ale oblečenie nosí ako pre 7 ročné deti 🙂
Vajce skoro vobec sme bepouzivali, mala z toho ceka trcala von, nohy neviem kde... Autosedacku besafe myslim od 0-18 sme mali od pol roka... Tak treba pozriet rovno autosedacky.
pozeraj 0-18kg
moja 7 mesacna bola (po nas) tak velka, ze presla do Römer King a jazda bola okamzite pre nu zabava
@alexandra2010 7-měsíční dítě po směru jízdy? To snad radši nikomu neraďte 🙄
Jediný vhodný sedačky pro nesedící dítě jsou Besafe izi twist B a Klippan Kiss 2 plus. Jiná pokračovací sedačka bohužel není vhodná
@jolana2804 ano. neradim. tak to bolo. a zijeme.
@alexandra2010 Nejde o to, že žijete, ale je to ,,dobrej” způsob jak zadělat dítěti na problém se zády 😉
@dejena ak mas pocit, ze v sedacke 0-18kg je tvoj syncek moc vzpriamene, tak ano, nie je to len tvoj pocit, v kazdej takejto sedacke bude v pasivnom sede, co teda pre nesediace babatko je riadna zataz na chrbticu... neviem, ake vajicka mas, jedno z najvacsich je klippan dinofix, mensie deticky si v nom aj do 2 rokov, alebo potom tie, kt.tu pisala
@jolana2804
@jolana2804 prosím, nehľadajte sa tu, každý si samozrejme môže povedať svoj názor bez toho, aby mu bolo protirecene... Samozrejme ďakujem aj Vám za radu a názor, nechystám sa syna dat do auta v smere jazdy.
@dejena tak toto vajicko by som rychlo vymenila...nemyslim, ze by v nom bol narvaty, je v nom prave dost na volno a napr. hlava nema ziadnu ochranu, pre porovnanie pridavam fotku dcery vo vajicku cybex aton M, ma 78cm (veci velkost 86) a takmer 11kg, a este v tom vajicku na fotke mala vlozku, kt.ked sa vyberie, tak sa priestor vo vajicku este trosku zvacsi a hlavova opierka sa tiez da este vytiahnut vyssie
a este jedna vec, do vajicka (autosedacky) by dieta nemalo byt naobliekane, ziadne hrube mikiny a uz vobec nie overal, pasy sa potom nedaju zatiahnut na max. a ich funkcnost je znacne znizena (inak na tvojej fotke tiez nie su pasy zatiahnute a jeden je este aj pretoceny)
@evkao to je doma na sedačke položený 😊 Samozrejme, že v aute ho riadne ztiahnem. Ja som nemyslela, ho naobliekat, ako na zimu, ale tenké teplacky a bodynko mu v zime na presun do auta nebude stačiť. Ale ďakujem veľmi pekne, už mám akú takú predstavu, budem teda hľadať vajíčko, popr. sedačku podľa Vašej rady. Ďakujem ešte raz.
@dejena jej akoby som nášho videla 🙂 náš má 8mes (veľkosť 92🤦) a 12.5kg , tiež dlhý, ale aj bucľatý, sedí,lozí, na nohy sa dvíha, radosť chytať a držať na rukách 🙈... autosedačku som riešila ešte na začiatku leta, šli sme do predajne, lebo z netu som tiež nebola múdra a jedine, kam vošiel bola Britax romer dualfix(šak prečo nie taká drahá?🤔...), zatiaľ spokojnosť, čiže odporúčam vyskúšať na predajni a prípadne objednať lacnejšie na nete. V čase keď sme ju kupovali, nesedel ani náhodou, je polohovateľná, ale vravím treba vyskúšať