Vajíčko a novorodenec

alex5896
15. júl 2021

Ahojte taka technicka otazocka ....je potrebna zavinovacka do vajicka pre novorodenca ked ideme rovno z porodnice domov ? je teraz horuco ... nestaci ho dať len do vajicka pripadne prikryt plienkou ? ale bude mat daku stabilitu v tom vajicku ? dakujem za odpovede

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hailey1
15. júl 2021

@alex5896 zavinovacku tam ani nezaviazes a v tychto horucavach urcite neprikryvaj - podla mojho nazoru babatko prehrejes - bude sialene spotene. Len co najvzdusnejsie oblecenie a ciapocku.

tinkavvv
15. júl 2021

@alex5896 staci bez zavinovacky, v 30 stupnoch si neviem predstavit dieta este zabalit do zavinovacky. Ja som mala julovku a sla len vo vajicku (v pripade chladnejsieho pocasia zakryjes tenkou dekou).

alexandra2010
15. júl 2021

Vo vajicku velmi zle prudi vzdruch, dieta sa prehreje. Moje mali v lete Body a ponozky a vzdy som kontrolovala zatylok. Samozrejme klima v aute bola okolo 24 St ked vonku 30

amonet
15. júl 2021

@hazelgracegus prave preto ze nema termoregulaciu sa omnoho rychlejsie prehreje v zavinovacke🤷‍♀️

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikpa
15. júl 2021

@alex5896 v zavinovačke ho do vajíčka ani poriadne nepripútas. Celkovo v týchto teplach sa bábätka v aute veľmi rýchlo prehrievaju. Určite by som ho nebabusila. Mám 3 mesačného a nezvládne vo vajíčku v aute ani 15min. Pred jazdou vyklimujem auto ale klímu počas jazdy používať nemôžem keďže mám z nej zapal v ramene. A ani deťom nerobí klíma dobre. Akonáhle sa v aute len trochu oteplí, malý je cely rozhoruceny, červený a plače tak že sa až zachádza.

zuvelyn
15. júl 2021

Do vajíčka oblečené v body a teplákoch nic viac, ani v zime, ziadne bundy, overaly a pod pokiaľ nie su vyslovene určené na použitie vo vajíčku- tj bezpečnostné pásy inú vnútri okolo dieťaťa a nie cez ne vonku, maximálne deku cez zapnuté vajíčko.

majka1921
15. júl 2021

V tychto teplach zavinovacku netreba. Mam julove babo, sli sme domov - body, dupacky a tenka ciapocka. V aute koli klime som len prekryla tenuckou prikryvkou

izabela181
15. júl 2021

Ja si hlavne neviem predstaviť ako by bolo dieťa vo vajíčku a zároveň v zavinovacke 😆 veď to by sa ani pripútať nedalo 🙈 ja rodim o cca 2 týždne ale ani mi nenapadlo brat babo domov aj v zavinovacke 😊

tinkavvv
15. júl 2021

@izabela181 asi myslela zavinovacky urcene do vajicka - napriklad emitex take ma. V zime je to super, ale nie su to take klasicke zavinovacky.

petamich
15. júl 2021

urcite nie, staci ho ked tak jemne prikryt tenkou muselinovou plienkou, prikryvkou

ked bude mat dlhe bodycko, ciapocku tak to uplne staci

gdpr
15. júl 2021

Urcite v tychto horucavach bez zavinovacky najlepsie nejaku ciapocku body s dlhym rukavom a tenkymi teplacikmi (nohavicami). A v zavinovacke si ani neviem predstavit ako by si ho vedela priputat 🤷🏼‍♀️

tinkavvv
15. júl 2021

@gdpr su specialne zavinovacky do autosedacky. Ale super v zime, v lete netreba.

medeaa
15. júl 2021

@alex5896 neviem si predstavit priputat dieta v zavinovacke do vajicka. Vobec netreba zavinovacku. Ak bude teplo, staci tenky overalik a pripadne zakryt plienkou/deckou podla pocasia.

jolana2804
15. júl 2021

Když bude zima, stačí deka. Jedno dítě mám v květnu, druhý v červenci a ani jedno nikdy nemělo ve vajíčku zavinovačku

evkamotka
15. júl 2021

Nezabudni, ze ked je babatko v aute, klimu nemajte zapnutu. Auto vychladte/vyvetrajte vopred.
Zavinovacku nie. Pod babo ale daj bavlnenu plienku, tie vajicka maju potahy z hroznych umelin a moze aj grcnut. Inak ho oblec nalahko a pozor, neprehrievaj! Nebabus, je cez 30st. Ak sa aj neprehreje, dostane potnicky, prip ti to cele preplace ze mu je teplo. Ziadna zavinovacka

gbgb
15. júl 2021

@alex5896 podla teploty. Nas prepustili o 16:00 a vonku bolo 30 stupnov. Dala som v bodynku a dupkach do vajicka

alexandra2468
15. júl 2021

Odpoved ti uz baby napisali hore.
Ale hlavne, nech mas vo vajicku novorodenecku vlozku.

alex5896
autor
15. júl 2021

@izabela181 su zavinovacky specialne do vajicka ktore maju "diery" na bezpecnostne pasy ;)

jasminka22
15. júl 2021

@alex5896 ziadnu zavinovacku netreba, lahko vzdusne obluect, max prikryt plienkou