Väčšie/staršie dieťa v autosedačke

3. júl 2023

V akych sedackach vozite vase deti, ktore sa hmotnostne a vyskovo blizia k hornej hranici, do ktorej su autosedacky vhodne (150 cm, 38kg)?
Existuju nejake sedacky vylozene vhodnejsie pre starsie deti?
Moje dieta ma 145cm a 30kg a rozmyslam, ako dalej.
Za normalnych okolnosti by som to neriesila, pouzivali by sme este autosedacku, ktoru mame, ale zlomil sa nam polystyren v opierke hlavy.
Velmi casto jazdime dlhe cesty a preto sa snazim zvysit bezpecnost, ako to len ide.
Ano, riesenim by bolo pouzivanie podsedaku, avsak, kym sa da, chcem to oddialit, kedze som si vedoma jeho nevyhod. 🙂

aalt
3. júl 2023

Ked dcera "vyrastla" z autosedacky, tak isla na isofix podsedak, plus som kupil opierku hlavy pre bocnu ochranu.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
3. júl 2023

@stvura ma takmer 10r a vobec jej to nevadi.. 🙂
@aalt ProSim ta, aku opierku si kupoval?

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
3. júl 2023

Podsedak sme nemali, do tych 140cm mali velku autosedacku a od 145-155 uz len opierku hlavy s integrovanych sedadiel.

autor
3. júl 2023

@anjelicek26 no len toto je integrovane priamo v aute asi, ze? Auto mame nove, urcite nebudeme menit, cize integrovana opierka zial odpada..

autor
3. júl 2023

Inak, videla som, ze sa daju kupit take opierky hlavy, co sa davaju namiesto tych original, ale nikde som nevidela nejaky bezpecnostny atest k nim. Takze to asi nebude uplne koser.

aalt
3. júl 2023

Opierku hlavy som mal presne taku "integrovanu". Mam VW, vstavane autosedacky nemam, ale dokupil som si taketo "parohy". Origo v servise stali celkom dost, kupil som ich cez inzerat (ale velmi sa to nepredava). Pasuju na cely VW "koncern", cize VW, Seat a Skoda (ale starsie auta mali inu "roztec" ako nove, tak radsej vyskusat, alebo odmerat). A teda k tomu som mal isofix podsedak.
Kamarat kupil take univerzalne, tie sa daju medzi opierku a sedacku. Tie co mam sa daju namiesto opierky - ako je na foto. Nevyhoda je, ze tam dospely vacsinou nesadne, lebo medzi tie parohy sa nevopcha. Niektore z tych univerzalnych sa daju kadejako upravit/naklopit, ze si ich vie dospely prisposobit. Ako vzdy sa daju odmontovat, ale teda nie je to na 5 sekund (je potrebne sklopit sedadlo a tak ...).

anjelicek26
3. júl 2023

To je standardizovany doplnkok, normalne sa da kupit...ADAC Ma na to crasch testy.. vyrazne lepsie vysledky, Ako Len podsedak...