Ahojte. Vyberám autosedačku pre 2,5 ročnú, staršia má cybex solution x-fix(48 cm šírka). Prezrela som x diskusií, najuzsie sú britax discovery/adventure(45 cm) maxi cosi rodi(47cm), ale tieto modely sú na trhu už niekoľko rokov a nejako v nich nemám dôveru, čo sa tyka bezpečnosti (R044) a pohodlnosti. Preluskala som nové typy, najužšia vyzerá byť maxi cosi morion, ale tiež sa nedá polohovať na spanie. Problém je, že dozadu v aute (toyota rav4 2015)nám ešte treba vopchať vajíčko-> 9-18 kgautsedacku. Máte skúsenosti prosím? Naozaj je tá morion užšia, je pohodlná? Alebo našli ste aj nejakú inú podľa najnovej normy i size takú úzku?Ďakujem.
@evkamotka dve sa zmestia ako doteraz, ta cybex a recaro 9-18 kg. Ale už nič ani nikto naviac sa tam nezmestí. A ked všetko dobre dopadne, potrebujem vopchať ešte vajíčko alebo seba k dvom autosedackam dozadu. Tak hľadám úzku, najlepšie i size, dobrá cena by bol bonus ku bezpečnosti a pohodliu.
Máme Rav4 a neviem si predstaviť napchať tam 3 autosedačky ani ja sa medzi 2 sedačky pútané v smere jazdy nezmestím a to som XS. Jedine som sa ako tak napchala medzi vajce(resp. neskôr Maxicosi 2waypearl ale tá musela byť otočená v protismer)e a beSafe izi flex fix. Keď už bola tá Maxicosi v smere jazdy a plus Besafe tak bez šance.
Čiže dočasne jedine jedna veľká sedačka na predné sedadlo, jedna užšia + vajce dozadu a ty medzi ne ltt sa napchať a následne iné auto s tromi plnohodnotnými sedadlami vzadu
@vanilkavan to sa snažím mužovi vysvetliť, že treba nové auto, lebo sa nedostaneme ani z nemocnice. A on furt len to svoje, že sa musia tri autosedačky do takého " veľkého" auta zmestiť.
auto ako také síce veľké je ale nemá 3 plnohodnotné sedadlá vzad. Známi kúpili nedávno dáky väčší opel s 3 sedadlami vzadu kvôli 3 sedačkám a aj tak im tam vošli ltt a krajné sú jemne došikma (2x romerka od 15kg a jedna 9-36kg)
@lusyc no asi najlepsie by bolo skusit. Ak chodievate do ba tak pani z deti v aute ma showroom tam a je velmi ochotna poradit aj dat vyskusat sedacky do auta....
@natalia1619 sporadicky chodievame. Pozerala som ich stránku, majú taký menší výber. Aj brendon som pozerala. Ale centimetre na metri vravia, že nie je šanca. Ešte som našla kinderkraft, ze má úzke sedačky, tak bez izofixu dve po stranach a ja do prostriedku, vajce dopredu, alebo jedna väčšia sedacka dopredu a jedna úzka a vajce dozadu so mnou, aspoň kým nasetrime na nové auto/van.
@vanilkavan asi combo. Už mám urobený prieskum áut na tri autosedačky vzadu, ale financie nie sú, tak hľadám alternatívu s autosedackami. Je to hrozne, také veľké auto ( hlavne, keď parkujem) a nezmestí sa.
@evkamotka informácie už čerpám aj odtiaľ, staršie rady, lebo nie je aktívna. Vlastne asi hľadám nejakú novinku na trhu, čo by nás "zachránila" a s tým asi skúsenosti ešte nie sú. Tam este radia besafe iziflex, ale bez bocnych ochran, to sa mi potom zdá úplne zbytočné kupovať takú drahú autosedačku, keď mám dať dole tie bočné nárazníky, ktoré jej robia dobré testy. A v inej poradni este maxi cosi rodi, ale to je zas len niekoľko rokov na trhu predávaná autosedačka podľa staršej normy.
Ak by niekto ďalší riešil takýto problém, tak mne podľa rozmerov udavanych na internete ako najuzsia kombinácia troch autosedačiek dozadu SUV vyšli: na kraj najskôr bez pouzitia isofixu aj keď je tu tá možnosť: 2x43 cm - kinderkraft juniorfix (2x69€, norma R44) ALEBO 2x44cm - recaro mako core/elite (2x159€/205€, norma R129) + uprostred 1x42,5 cm Joie steadi (120€, norma R44). Či sa aj reálne zmestia, uvidime.
My máme tú besafe izi... tá bočná ochrana sa môže dávať dole iba tá, čo nie je pri dverách auta, iba keď je umiestnená v strede vtedy na môžu dať dole obe, tak isto to funguje aj pri romerkách ale to sú sedačky určené pre deti od 105cm. A Do rav4 pochybujem, že by mi 3tie besafe vedľa seba vošli, možno keby neboli pútané izofixom, aj to si nie som istá
@vanilkavan ďakujem za info. Obe dievky už sú teraz také vysoké, ze sa im dobre sedi v 15-36kg/0d 100 cm sedačke dobre. Myslím, že sa tie besafe izi nezmestia, maximálna šírka auta je tuším 130 cm(už dávnejšie som merala a teraz nie je v dosahu), takže sa zmierujem, že budem musieť urobiť veľký kompromis, kým sa vzchopime na väčšie auto, alebo proste nebudeme nikam chodiť v pätici. Ešte som našla so šírkou 42 cm caretero combo pre 0-25 kg a kinderkraft comfort up 9-36 kg tiež 42 cm, všetky sú bez isofixu, norma R44, ktorý by sa aj tak nedal použiť, lebo tie sedačky tam budem musieť napasovat a kúpiť ešte predlžovaky na pásy, aby sa to vôbec dalo zapnúť. Alebo jednu lepšiu autosedačku dopredu, tam myslim isofix nie je, tak trebars tu cybexku, čo máme a dozadu dve najuzsie 42 cm a ja na pol zadku uprostred. Ale mám skľúčený pocit z tých neznámych značiek autosedačiek bez adac testov.
@lusyc autosedacku c 1 date na jedno miesto vzadu a autosedacku vajicko na druhe miesto vzadu. Normalne sa zmestia, ci?