Ahojte ženy, žienky, mamičky, chcela by som vás poprosiť o radu, či skúsenosť..
Je lepšie mať autosedačku, ktorá sa pripne na konštrukciu kočíka, či ste to využili len málo? Samotný kočiar bol zo stredne drahých a autosedačka originál na konštrukciu znamená daľšie výdavky..Dá sa v tom aj pohodlne napríklad voziť? Nie je dieťatku lepšie v hlbokom kočíku? Obdobie "do 13 kg" ubehne asi rýchlo..tak či sa to podľa vás oplatí. Ďakujem pekne za názory 🙂
Je to určite veľmi veľmi dobré.treba to mať tak.nas má napríklad už teraz skoro 9kg plus vajíčko má nejakých 6kg a ja mám 47..takže na rýchle prechody z auta k lekárovi je to na nezaplatenie..nevládala by som ho
Na kazdy kociar sa za par eur da kupit nastavec na ktory sa upne vajicko roznych znaciek. Napr som kupila kociar tfk, k tomu za 10 e nastavec (pouzity) a na neho sa da dat vajicko maxicosi besafe cybex ...
Mam polročného syna a v autosedačke na konštrukcii nikdy nebol 🙂 Narodil sa v septembri, kocik cely sa nam zmestí do kufra auta a pre mna autosedacka slúži len do auta na prepravu nechcem aby v nej zotrvával dlhšie ako je potrebné.
Vsetko zalezi od toho kolko budes jazdit.. ja musim ist autom aj po rohliky aj k lekarke aj uplne vsade a bez toho by to teda bola riadna otrocina. Iste, ze je dietatku lepsie v hlbokej vanicke ale ak ides autom a zaspi Ti tam (co je velmi caste) tak je pohodlnejsie nechat babo hajkat a celu sedacku supnut na podvozok. Pripadne si zadovaz nieco ako jane matrix.. to je vanicka a vajicko v jednom. Z autosedacky to jednym pohybom rozlozis na vanicku aj ked tam babo lezi.
na nakupy, navstevy, k lekarovi, na urady ... v aute vzdy zachrnel a len som nacvakla vajco na kolieska. vanicka by mi zabrala moc miesta v aute, mam male auto. za mna skvela pomoc. ked som potrebovala vyriesit v meste viacero veci autom, asi by ma piclo zakazdym skladat vanicku aj korbu a prekladat chrusta. najma ked zaspal.
My sme pri prvom mali len vajicko nedalo sa pridat na kociar... a bolo to nanic... nevladala som ho nosit a preto som vacsinou sedela radsej doma a k doktorke sme sli peso.. ... teraz mame trojkombinaciu ale len kvoli zime uz sme kupili golfac malej... takze sportak u nas ani nevyuzijeme... golfac hlavne kvoli tomu ze teraz vela cestujeme a je spratnejsi do kufra...
@mareka49 my sme mali vajicko inej znacky nez kocik no boli k nemu aj nastavce ktore sedeli na nas kocik. Ale nepouzili sme to ani raz.
Ja som to mala a bolo na nezaplatenie pri behackach po doktoroch, ktorych teda nebolo malo. Sama by som to urcite nezvladla bez vajíčka na kolesach. Je pravda, ze ma rok a 7.5 kg, cize sa v pohodičke zmestí a da sa aj nudzovo povoziť.
Vajicko by sa malo pouzivat iba na nevyhnutny cas, kym cestujete v aute, z bezpecnostnycg dovodov. Inak nie je dobre v tom nechat babo, pretoze do pluc sa nemusi dostat dostatok vzduchu. Takze vajko nemusi byt kompatibilne s kocikom. Dietatu je lepsie vpred hlbokom kociku. 😉
Pre mňa na nezaplatenie vždy zaspali v aute, len som to naklikla na konštrukciu a bolo po starosti, mám trojkombinaciu do roka veľmi využívané.
dieta som kocikovala a na prechadzky vozila zasadne v hlbokej vanicke alebo neskor v sportovej casti, ale vajicko nakliknute na konstrukciu som tiez intenzyivne vyuzivala - na navstevy, k lekarovi a pod., na vsakovake presuny to bolo idealne, neviem si predstavit vajicko nosit v ruke, a uprestred zimy dieta vytahovat zo zavinovacky vo vajci a prekladat ho do studeneho kocika? nie dakujem, naklikla som a sli sme...ja mam kocik ku ktoremu vajicko ani nebolo, ale s adaptermi sa tam dali pripevnit vsetky zname a kvalitne vajicka
jasne, ze vo vajicku nema dieta spat 4 hodiny, ale ked mam v meste 4 vybavovacky a zakazdym presun autom, tak vajco - vana - kocik dokola je zdlhave/zaberajuce miesto/rusiace dieta. na kocikovanie a pravidelny spanok jasne hlboka vanicka, ale presuny, vybavovacky, nakupy, lekari - vajco na kolieskach ako stvorene.
Ja to vyuzivam casto, hlavne ked ideme k lekarovi, na nakupy. Nemusim nosit vajicko v rukach alebo prekladat babo do vanicky. Pri prvom som taketo vajicko nemala, teraz to bola podmienka pri kupe kocika.
Nám hovorili v predajni kočíkov v Brne, nech radšej kúpime sedačku vajíčko od zvlášť výrobcu. Vraj výrobcovia kočíkov takto chcú zarobiť ďalšie peniaze za trojkombináciu, ale ich sedačky do auta v bezpečnostných testoch nedopadnu až tak dobre
Záleží od toho ako často chodíte autom pre mne je to super vec keď idem do mesta nakupovať alebo po uradoch auto odparkujeme naklikneme vajko a ide sa by mi ruky odpadli ho nosiť alebo zas ho budit keď zaspi vo vajku a prekladať do hlbokej... Taktiež rozdielne obliekam do vajka a do vanicky čiže je to o moc praktickejšie.
Ja som mala vajce pozicane od kamosky. Pouzivala som ho do cca 7 mes pri oboch. Mam dve deti, ani pri jenom mi neprislo, ze to potrebujem kdesi naklikavat.
Pre mna to bola super pomoc. K lekarovi, na rychly nakup, na urad... Dieta by vsak vo vajku nemalo byt dlhsie ako 1,5hodinybez vybratia.
Obdobie do 13kg je cca. Do 15 mesiacov- takze nie je to zas taka kratka doba a autosedacku som vyberala podla testov+osobnych preferencii a na kociar kupila iba adaptery, aby pasovali so sedackou...
Ja zo zasady kupujem kazde zvlast overene a testovane ADAC: Kocik sme mali (mame) drahy, vajce extra küpene. NIKDY by som nekupovala trojkombinacie. Na kocik som mala sice aj adapter dokupeny ale nikdy som to nevyuzila. Dceru som nikdy nemala vo vajci nakliknutu. Vajce je vlastne autosedacka a ako uz nazov prezradza, je to do AUTA. Tiez musime vsade autom, ale nikdy som nemala potrebu naklikavat.
Pre mna, prevazat dieta vo vajci mimo auto, je zbytocnost a nezdrave.
@mareka49 PS: Obdobie do 13 kg ubehne ako pri ktorom dietati rychlo. Su deti baculate a su chude. Nasa najmladsia ma 2 roky a takmer 8 mesiacov a 13 kg nema. Ma takmer 95 cm, zje co ju nezje ale 13 kg nema.
A vo vajci bola do 17 mesiacov, ked uz mala hlavu na najvyssej pozici hlavovej casti na "doraz". Potom sme presli na reboarder a sedi tak doteraz.
Rozhodnut sa musis ale sama. Tu, a vlastne ako vsade, budu odpovede pre aj proti.
@mareka49 Nuž je to veľmi praktické podľa mna, ale je pravda, že záleží aj od vášho životného štýlu, či veľa chodíte autom alebo viac peši, aké bude bábo, ale to dopredu nevieš. Ja mám 3 deti a využila som to najviac pri treťom synovi, lebo ten vždy v aute zaspal, takže som len naklikla na konštrukciu a išli sme. Okrem toho mal obdobie asi 3 mesaice, kedy vôbec nechcel byť vo vaničke vonku, proste reval akoby ho z kože drali. Vo vajíčku na konštrukcii bol ticho, takže ja si ozaj pri nom neviem predstaviť, žeby som ju nemala, by ma porazilo.
Moj bol tiez iba v hlbokom, vajicko, mal nejake3mesiace iba v aute, potom som kupila autosedacku s vlozkou pre novorodenca. Podla mna to je zbytocnost a radsej nech dietatko lezi rovno ako skrcene vo vajicku.
@mareka49 ak uz mas vajicko a chces, aby sa ti dalo pripnut aj na kocik, tak treba dokupit len adapter a na ten sa da pripnut uz potom akekolvek vajicko na akykolvek kocik. My sme vajicko mali, ale v konecnom dosledku som ho davala na kocik iba pri nakupe, ked som nechcela vyberat celu vanicku, usetrilo to cas, kedze malu som dala aj s vajickom na konstrukciu kocika. Ale inak nevyhnutne to nebolo, ked sme isli na prechadzku, tak bola vzdy normalne vo vanicke, je to pre dieta pohodlnejsie a ani by dietatko nemalo dlho spat vo vajicku, kedze si moze hlavickou tlacit na dychaciu trubicu (ak hlavku vela predkloni), ay sa neudusilo.CIze nevyhnutne to nie je, ale obcas sa to vyuzit da 🙂
Malá bola vo vajíčku cca do roka, vajíčko sa dalo ľahko pripnúť na kočík a bolo to ako súčasť kočíka, no pravdu povediac využila som to len pár krát a to len vtedy ked sme prišli z výletu a malá zaspala vo vajíčku tak som ho dala na konštrukciu a išli sme sa ešte trošku povoziť po čerstvom vzduchu ale inak mi to bolo zbytočné