Sú autosedačky 0-18 kg vhodné pre novorodenca?

feb13
7. dec 2011

Ahojte, chcem sa spýtať na vaše skúsenosti. Vajíčko 0-13 kg sme dostali od známych použité, no vtedy sme ešte nemali vlastné auto takže sme si povedali že na tých max. 10 krátkych použití do toho roka sa nám neoplatí kupovať nové. Malý ale z vajíčka vyrástol vo veku 8m 8,5-9kg a akurát sa nám tá stará sedačka aj pokazila úplne, takže sme ju vyhodili a kúpili sme 0-18 kg nakoľko sa ešte musí voziť v protismere. Teraz ale čakáme ďalšie bábo a teda zvažujeme, či si kúpiť nové vajíčko na ďalších 8 mesiacov... alebo radšej nechať túto sedačku pre bábo a malému si kúpiť väčšiu 9-25 alebo 9-36 kg, aj tak ju bude potrebovať? Toto druhé riešenie mi príde praktickejšie, aj teda lacnejšie a dlhšie by sme si tie sedačky využili obidve. Nie som si ale úplne istá, či je sedačka 0-18 kg naozaj vhodná pre novorodenca, čo si myslíte?

zuzikkaa
7. dec 2011

@feb13 my sme mali sedacku 0-18 a je vhodna-samozrejme...mala by obsahovat aj tu zmensovaciu vlozku na prve mesiace...a starsiemu kup 9-36 😉 ved ked sa druhe narodi uz bude mat viac ako rok

lucia1234
8. dec 2011

aj my sme používali od 0 - 18 s tou zmenšovacou vložkou 🙂

hajanka
8. dec 2011

samozrejme ze ano, ako pisu @zuzikkaa a @lucia1234 mala by obsahovat aj zmensovaciu vlozku (tu maju skoro vsetky autosedacky pre babetka, aj vajicka) a inak by nebola od 0-18kg 😉

feb13
autor
8. dec 2011

@zuzikkaa @lucia1234 @hajanka Dakujem za odpovede, tu zmensovaciu vlozku mame, len sa mi zda ta sedacka dost siroka, ci babatku velmi neprepadne hlavicka na bok, aj ked je tam ta vlozka? A ci nebude chrbatik moc schuleny, ta sedacka sa neda dat uplne do lahu, aj ked ma 5 poloh ale aj ta posledna sa mi zda ze dieta v nej skor sedi. To vajicko sa dalo viacej zaklonit. Ale asi ho fakt nekupime, my tak vela nejazdime mozno 1-2x za mesiac a ked to tak skoro vyrastie tak je to mozno naozaj zbytocne. 🙂

striska
27. dec 2011

ked mas tu zmensovaciu vlozku nemala by hlavicka padat nejako na bok, ale ak predsa, kamaratka to riesila poskladanim latkovej plienocky. kym su deticky naozaj take malinke, v aute zvyknu hned zaspat, takze ked bude mat takto podopretu hlavicku, malo by to pomoct.