Ahojte!
Chcem sa spýtať ako to je pri jazdení na aute s ročným dieťaťom.
Mame autosedacku (joie do 18kg) za spolujazdcom, dieťa má 13m a sedí ešte v protismere. Musí sediet niekto pri ňom vzadu alebo tam môže byť aj sám?
Pretože, môj brat tvrdí, ze dieťa nemá čo sediet samo vzadu, ze musí byt pri ňom niekto, alebo ze si ho mám dať dopredu.
Často s ním chodím do babygym, na nákupy a tak… a šoférujem, zároveň naňho v zrkadle dohliadam… a vpredu ho nosiť už nechcem.
Ďakujem
@simsalabim a nie je na to nejaký zákon? Brat ma stále odrazdza, že je to nejaká povinnosť.
@leona1234 o ziadnom takom zakone som nepocula. A este doplnim - viackrat ma s dcerou, jednou ci druhou, zastavila policia a dieta vzadu im nevadilo. A s mladsou som mala aj nehodu a policia bola privolana. Bola vzadu.
Nech on dokáže že je to povinnosť... Je to blbosť, dcéra má tiež 13mesiacov, rovnako ju vozím vzadu samu, max. jej robí "spoločnosť" 8 ročný syn, ak ide s nami. Aj keď cestujeme bez neho, obaja s manželom sedíme vpredu, vzadu ostáva dcéra sama (ani nemienime vyhadzovať synovu autosedačku zakaždým)
@leona1234 jasné, že žiadny taký zákon neexistuje. Veď pozeraj okolo seba, koľko žien vozí deti samé v bezpečnej sedačke, to všetky porušujú zákon? To by si zakaždým, keď chceš niekam ísť v čase, keď je muž v práci, musela brať so sebou mamu/kamarátku/susedku/náhodného okoloidúceho - alebo brata
@danica2711
@ak_tak0202
@janai1
@simsalabim
Ďakujem zienky, idem mu to vytmaviť. Normálne som sa cítila vínná, že niečo robim zle 🙈
nas maly sa odjakziva vozi vzadu a xkrat s nim siel manzel sam (ja nesoferujem), ma pomaly 2 roky, mame Joie a vozi sa stale v protismere 🤷♀️ pri malych babatkach chapem, ze je fajn, ked je niekto vzadu ale ked sa neda, tak sa neda 🙂 kazdopadne nie je na to ziadna norma
@leona1234 moja bezne bola a cca od.roka bola v smere jazdy kedze sme vela nejazdili max do obchodu max 30min jazda ;) a vzdy sedela sama ak som šoférovala jedine ked ideme dvaja vtedy jeden sedí pri nej a ma 5r ;)
@leona1234 a mas ho v smere jazdy alebo v protismere?
samozrejme ze dieta moze sediet vzadu aj samo, aj v protismere - a existuju take zrkadielka, ktore primontujes na rucku hlavovej opierky na zadnom sedadle - takze dieta sa sa diva do toho zrkadielka a odraz vidis ty v spatnom zrkadle ktore mas nad sebou
@zuzuliennka1 na všetko co si napísala je odpoveď v úvodnom príspevku 🤦♀️
Obe moje deti sedia v sedačkach vždy vzadu. Keď som mala ešte len jednu dcéru a išla som s nou sama, tak tiež bola vzadu. Moje deti ale v momente ako naštartujem auto zaspia a je jedno ci idem s nimi 5 minút k rodičom alebo hodinu 😊 nikdy pri nich nikto nesedel a ani som to nechcela keď to nebolo nutné hlavne pre to, aby neboli na to zvyknute, aby som nemala problém keď budem musieť ísť s nimi autom sama, aby mi tam nerevali..
@janai1 to tam predtym nebolo, ani protismer, ani zrkadlo, autorka upravila prispevok
Prvykrat som isla s malym 600km ked mal necely mesiac a bol vzadu sam. Samozrejme ze moze byt sam. Aj vo vajci aj v protismere aj v smere … mame pre cestovanie x tisic km a bez problemov … policajtov sme stretli dost 😉
@zuzuliennka1 neupravila, je to tam od začiatku.
Po takej dlhej dobe sa príspevok ani upraviť nedá 😉
Kym boli vo vajicku, mala som uch vpredu. Ako vyrastli, su obaja vzadu. Mladsieho si davam za spolujazdca,aby som nanho videla. Mame starsie sedacky, obaja su v smere jazdy a vidim na nich
To je pekna haluz, ked ta o niecom presviedca, nech on uvedie paragraf. Co sa tomu dietatu akoze vzadu stane?
samozrejme ze moze byt samo, ci si mysli brat, ze vsetky mamy nosia este dalsiu osobu so sebou ked potrebuju nieco riesit :D
Brat nech sa stara o svoje deti, a ty s nim nie si povinna vobec toto riesit, nech si on robi ako chce. naozaj mu nemas co dokazovat, ved sa pozri okolo seba, kolko autosedaciek vidis nainstalovanych na prednych sedadlach ? ;)
Podla mna predne sedadlo je nebezpecnejsie ako vzdau, aj ked je proti smeru... aj z toho dovodu ze to dieta ta tam rozptyluje. Osobne nepoznam zenu co tam deita nosi, ak teda nema 3dverove auto
@zuzuliennka1 ešte ho dávam v protismere… bude mat 14m, ale keď idem cez dedinu asi 2km k mamine tak ho nechavam smere jazdy, moc nemusí autá
@yanni jasne, do 10tich minimalne, nohy nech si p osklada k brade
Ja som mojich nosila vpredu. Ale len zato ze vkuse grcali. Tak aby som mala pod kontrolou. Ze viem zastavit vcas. Ale ja som bola len parkrat inac vzadu a muz soferoval.
@simca06022011 Jasne. Nieco si o Tom nastuduj.
@leona1234 odkaz bratovi ze nakolko je to dane zakonom tak by bolo fajn keby vsade chodil s vami lebo ti nema kto vzadu strazit dieta 😀
@leona1234 jasne, ze moze byt sam. Deti som vozila vzdy vzadu, ci uz same alebo v spolocnosti.