Skúsenosti s autosedačkou Römer King Plus 9 - 18 kg

kofoluska
11. mar 2014

Mamičky, plánujeme kúpu novej autosedačky. Malý má síce len sedem a pol mesiaca, ale vo vajíčku s ním jazdiť na dlhšie trate už je nemožné. Nesedí sa mu v ňom pohodlne, stále sa naťahuje do poriadneho sedu (už nejaký ten týždeň si sadá sám a krásne rovno sedí). Na veľkú noc ideme do Prahy, takže už potrebujeme niečo poriadne. 🙂
Pozerám odporúčania, recenzie, crash testy, rozhodovala som sa medzi Cybex a Romer. Nakoniec vyhral Romer, hoci mal Cybex trochu lepšie hodnotenie. No nepáči sa mi, že pre väčšie dieťa, keď sa ochranný pultík odstráni, už je potrebné používať bezpečnostné pásy auta. Keď zaspí, môže sa kdejako zošuchnúť, navyše tie pásy majú vôľu, nezdá sa mi to bezpečné. Takže nateraz je víťazom Romer King Plus. Chcela by som počuť vaše názory a skúsenosti s touto sedačkou. Ako v nej vaše deti zvládajú cesty - aj tie dlhšie, či je pre ne dostatočne pohodlná, aké skúsenosti máte s opierkou hlavy, s polohovaním sedačky a tak.
Ďakujem za váš čas. 🙂

zsuzsuka
11. mar 2014

@kofoluska mi sme ju mali a boli sme s nou max spokojni...a neskor sme vybrali ten chranic...lebo uz sme ho nepotrebovali ked bola malicka vacsia...

sendym
11. mar 2014

Aj my mame tuto Romerku a je vazne super ,jednoduche polohovanie a maly je v nej uplne spokojny a ked niekedy zaspi v sede velmi lahko sa da sklopit na spanie a tichucko a velmi lahko sa vybera z auta ,ked si menime auto.Prijemny material

brumka
11. mar 2014

mame king plus uz od 9m a sme velmi spokojny dcerka je dost velka aj v bunde sa tam ese zmesti a to ma 4 rok y ale planujeme uz kupit dalsiu romerku uvazujeme nad kigfix 15-36kg

bosoriak
11. mar 2014

@kofoluska Mali sme, boli sme velmi spokojni. Polohovanie primerane kategorii, cize ziadny zazrak, to som bola velmi prekvapena, potom som zisila, ze to tak maju vsetky. Akurat v lete bola dcera vzdy spotena, ale to plati pre vsetky autosedacky, len aby si nemala iluzie o tych marketingovych udajoch, vraj vetracie tunely. 🙂

Potom nam ju ukradli spolu s autom 😀 tak sme kupili Britax Evolva 1-2-3 a som este spokojnejsia, teraz sme presli na tu verziu s normalnym pasom. Nezosuchuje sa, je pevny, aj ked tam dcera zaspi, tak drzi pevne. Mame rovnaku aj pre mladsiu dceru a ta ma este tie sedackove pasy. Trufam si povedat, ze je lepsia, nez Romer 9-18, pretoze ked ju napolohujem na spanie, tak malej malokedy padne hlava dopredu, co sa nam stavalo pri Romerke bezne.

Ved skusis a uvidis. Ale obe co si uviedla su velmi bezpecne, takze si skutocne vyber skor tu, ktora sa ti viac paci. 🙂

kofoluska
autor
11. mar 2014

Som si zase dnes uzila cestu trhajucu usi. A to som sla len z Petrzalky do Avionu a nazad. Maly v tom vajicku byt jednoducho nexce... :( Diky za skusenosti baby, v sobotu ideme do Brendonu vyskusat, ako sa mu v tom bude sediet.

tigriatko
10. júl 2014

@kofoluska kupili ste ju nakoniec? ste spokojni? tiez nad nou uvazujem.. 😉

cicimon
10. júl 2014

@tigriatko my jednu mame a ideme kupovat dalsiu

kofoluska
autor
11. júl 2014

@tigriatko Ano ano kupili sme ju. A sme maximalne spokojni. Je pohodlna a maly v nej rozhodne nie je taky nervny ako byval vo vajicku. Mam ju na strednom sedadle, takze sa moze pozerat nie len do stran, ale aj dopredu. A hlavne ja na neho dosiahnem bezpecne aj za jazdy (napriklad ked zaspi a xcem ju naklopit).

lucina33
13. okt 2014

@bosoriak ..Dobrý deň..akurát zvažujeme či kúpiť ročnej dcérke romer 9/18,alebo evolva 9/36...odporúčate tú evolvu aj pre takú maličkú??ďakujem

bosoriak
13. okt 2014

@lucina33 To sa tazko posudzuje, treba si vyskusat v obchode, ci sa jej tam bude dobre sediet. Kazde dieta je ine, jedno rocne moze mat 9 kil, jedno 13. 🙂

lucina33
13. okt 2014

veď práve ,že u nás majú len tie 9/18..tie väčšie nemajú..rada by som vyskúšala..ďakuje,že ste odpísali..

majusa29
16. mar 2015

@kofoluska viem že je to už staršia diskusia, ale rada by som vedela či ste s nou aj nadalej spokojní. Práve sa aj ja rozhodujem že kupim king plus ale pozerala som upevnenie do auta na youtube a zdá sa mi že sa tam dáva až prílliš na voľno, nelieta veeľmi v aute? dakujem

liebling98
16. mar 2015

@majusa29 Ahoj, ja mám troch synov, kupovali sme ju pri najstaršom, teraz sa v nej vozí prostredný a v lete do nej prejde najmladší. Za seba môžem potvrdiť úplnú spokojnosť.
Čo sa týka toho upevnenia, ten pás napneš a až potom to zacvakneš do toho červeného držiaka. Keď do toho potom vrátiš tú odklopenú sedaciu časť, ten pás sa ešte napne, takže sedačka sedí ako pribitá.

majusa29
16. mar 2015

Dakujem pekne za rychlu odpoved. Pomohlo to pri rozhodovaní 🙂

kofoluska
autor
16. mar 2015

@majusa29 Ahoj, mam choreho krpca, tak az teraz som sa dostala k pocitacu. Sme s nou spokojni, bol to naozaj dobry vyber. V aute sedi ako pribita, ako pise liebling 🙂 Ak by som mala kupovat autosedacku znova, vyber by bol ten isty. 🙂