Skúsenosti s autosedačkami

jarka1203
3. dec 2021

Zdravim mamicky. Chystame sa kupovat autosedacku a chcela by som sa s vami poradit ake mate skusenosti aby ste mi poradili. Je toho strasne vela na trhu a chcem vybrat co najlepsie. Dakujem za vsetky vase rady vopred 😉

pribinak
3. dec 2021

@jarka1203 asi by si mala upresniť, že pre ale veľké a ťažké dieťa chceš autosedacku

jarka1203
autor
3. dec 2021

@pribinak momentalne ma malinka 8kg a chcela by som kupovat kategoriu od 0 do 18kg

evaachesa
3. dec 2021

@jarka1203 odporúčam skupinu na FB Deti v aute alebo CZ FB skupinu Děti proti směru. Ja odporúčam Axkid Minikid (0-25, čistý protismer na pásy bez isofixu). Syn do nej išiel keď mal cca 11 mesiacov len kvôli tomu že vo vajíčku už bol akýsi spučený, inak by som ho nechala vo vajku aj dlhšie keby bolo kvalitnejšie.

evkamotka
4. dec 2021

@jarka1203 pocuj tu na mk je v sekcii poradne aj taka o autosedackach, popozeraj. Vo sa tyka rady z prveho linku, sedacky s isofixkom su objektívne bezpecnejsie, preto isofix "vynašli". Takze to by som si ponechala ako jedno z kriterii. Mozes pozriet ADAC testy

Tu dole mas prehlad, treba scrollnut nizsie. Ale vygooglis si iste aj ine

https://auto.rodinka.sk/detske/autosedacky/test...

evkao
4. dec 2021

@jarka1203 a kolko ma dcerka mesiacov? sedi uz sama?

jarka1203
autor
4. dec 2021

@evkao ma 12 mesiacov a sedi uz sama....len je to predcasniatko a je malinka 😊

evkao
4. dec 2021

@jarka1203 a kolko ma cm? teraz sa asi este vozi vo vajicku, vsak? to mate ake? lebo ak je drobunka, tak najlepsie jej este bude vo vajicku (ak sa tam teda moc nehneva), prip.ak pokracovaciu sedacku, tak s dobrymi vlozkami 🙂

jarka1203
autor
4. dec 2021

@evkao ano este mame vajicko a na dlzku uz jej troska trcia nozicky tak to som nechcela...ale.inak je velmi dobre...pohodlne a aj polohovatelne 👍 cize citi sa v nom ona dobre...a meria asi 74cm

evkao
4. dec 2021

@jarka1203 ze trcia nozicky, to vobec nevadi 🙂 to budu aj z dalsej sedacky, pri vajicku je dolezite aby netrcala hlavicka a nepresiahol sa vahovy limit, bola by skoda nevyuzit ho naplno, na sedacku este mate cas 🙂 mne dcera presla do sedacky az ked mala 83cm a 12,5kg

jarka1203
autor
4. dec 2021

@evkao aha super tak dakujem 😊😉 a my mame vajicko iba do 9kg takze budem ho musiet menit ale hlavicka netrci

evkao
4. dec 2021

@jarka1203 a ake mate vajicko (znacka)? tak potom po sedacke uz mozes pokukovat, do akeho auta pojde? a chcete otocnu, alebo cisty protismer, na isofix alebo putanie na pasy? rozpocet?

jarka1203
autor
4. dec 2021

@evkao vajicko mame teraz zn. Casualplay a som s nim spokojna. A chcela by som uz isofix a otocnu ale len do tych 18kg. Bude v aute vw passat a rozpocet tak 300eur max

evkao
4. dec 2021

@jarka1203 v passatoch zvyknu byt dost sikme sedadla, tam najlacnejsia isofixova sedacka, ktora vyrovna sklon, je joie i spin360 (je do 19kg), ale pozor, nie joie i spin360 E, ta neobsahuje zmensovacie vlozky, ktore Vam este urcite bude treba
prip. este pozriet nejaku protismerku na putanie pasmi

jarka1203
autor
5. dec 2021

@evkao ano zatial mam vybratu joie i spin 360 R...a vyzera to celkom dobre podla toho co my potrebujeme 😉👍