Sedačka pre 4-ročného

20. júl 2023

Baby zháňam autosedačku pre 4 ročného. Doteraz sme mali len takú od ruky a ani v aute sme nemali Isofix, ale vymenili sme auto, tak si chcem kúpiť kvalitnú sedačku s Isofixom. Páčia sa mi tie Britax Römer ale väčšina je len do 18kg, čiže to sa mi už neoplatí. Pozerala som na Cybex Pallas ale zdá sa mi divná tá časť , čo sa vkladá dopredu. To potom netreba dieťa pripútať, len vložiť tú časť pred neho ? ... Odporúčate mi prosím nejakú autosedačku, na cene až tak nezáleží.

vikusjk
20. júl 2023

My sme mali Cybex Pallace, ten pultik je vlastne namiesto pasov, ale stvorrocny neviem, ci uz nebude do nej velky. My sme asi v piatich rokoch (ale nasa je chudunka prcka) kupili nasej potom uz Cybex taku vacsiu do 36 kg, ktora ma isofix, ale dieta sa priputava pasom (na pas su tam uchyty tak, aby to dieta neskrtilo a pas isiel spravne). Podla mna su Cybex najlepsie sedacky, takze nech kupis akukolvek, urcite to bude dobra volba 😉

autor
20. júl 2023

@vikusjk ďakujem pekne za recenziu 🙂 čo som pozerala Cybex Pallas, píše tam, že je do 36kg. https://www.brendon.sk/cybex-pallas-m-fix-sl-gr... ... Ale pozerám , že je M-fix S-fix a Boh vie aký fix ešte 😀 tak možno ste mali menšiu ? A ten pultik tomu dieťaťu nezavádza ? Má si kde dať ruky ? Plus nie je z toho v lete celé spotené ? Vyzerá dosť robustné ten pultik na fotkách

canis_lupus
20. júl 2023

My máme pre 4,5r už na trojbodový pás Klippan Wego, nie je to známa značka ako Cybex a Britax, ale je to škandinávska kvalita, žiadne polystyrény, čo sa polámu. Pekne ho chráni z boku, aj pás má vedený dobre cez telo a dá sa zväčšovať aj do šírky, čiže vydrží dlho.

4stanka4
20. júl 2023

Britax Romer Kidfix III S je do 36kg ale je tam už len 3 bodové zapínanie.

vikusjk
20. júl 2023

Je mozne, ze sme mali nejaky mensi model, nasa ju vlastne pouzivala ako presla z vajicka tak hned do tejto a bola v nej do tych cca 4-5 rokov. Ja si myslim, ze si ju treba vyskusat. Najst predajnu, kde ju maju a clovek najlepsie vidi, ako sa v tom bude dietatu cestovat, ked si do nej to dieta skusobne sadne. Zaroven aj kazde dieta ma inu stavbu tela, takze o to viac.

milanemila
20. júl 2023

My sme teraz riesili sedacku pre 3,5 rocnu a v predajni nam odporucili tuto https://www.feedo.sk/britax-romer-autosedacka-k...
Predtym sme mali cybex sirona, ale ona je do 105cm, cize nasej uz bola mala aj ked ma iba 15kg 🤷🏼‍♀️
Pozeraj uz autosedacku 15-36kg pre 4 rocneho, tieto byvaju od 100-150cm (da sa “roztahovat” do vysky)

bosorkabb
20. júl 2023

@canis_lupus aj moja ju má a odporúčam. Klippan Wego je top podľa mňa. Hlavne rastie do výšky aj šírky čo je tiež veľmi praktické.

veroonr
20. júl 2023

@milanemila aj my mame tuto, tiez sme ju kupovali ked mala dcerka cca 3,5r

frantisska
20. júl 2023

My sme mali pultikovu a bol s tým syn v pohode, ale už by som ju nechcela. Ja odporúčam pridať sa na fb do skupiny Deti v aute. Tam vám poradia, ktorá sedačka je vhodná podľa mier dieťaťa do vášho konkrétneho auta aj s ohľadom na váš rozpočet.

olimuc
20. júl 2023

Moj maly ma 5+ a ma Britax Evolva 9-36kg s isofix soft latch, stale mu pasuje 5 bodove zapinanie … nakolko mu nevadi, nemenim za pas … ma asi 116 cm.