Nedávno sa mi stala taká nepríjemná situácia. Išli sme na oslavu, aj s 1,5 ročným synom. Chcela som že pôjdeme taxíkom,tak som zavolala do jednej taxislužby. Ti nemali autosedačky vôbec. Volala som do druhej, tak tam má dispečerka doslova zdrbala, že nech si nemyslím, že taxikári so sebou nosia v aute autosedačky, čo mi to napadlo, že to zaberie pol kufra a zbytočne budem iné taxislužby odvolávať, žiadna autosedačky nemá. Bola som dosť znechutená, že už som nevolala nikam. Dodám, že som volala ráno, že by som potrebovala taxi okolo obeda.
To fakt nemá žiadna autosedačky? Pre tak malé deti? Ani keď si taxík objednám vopred? Čo mám robiť, keď potrebujem ísť s dieťaťom taxíkom? Či mám riskovať a mať ho len položeného na kolenách a dúfať, že nás nezastavia policajti alebo nehavarujeme? Tak mi príde, že deti majú normálne zakázané jazdiť taxíkom.
Tak ono je to osemetne, autosedacka naozaj zaberie vela miesta a tych detskych pasazierov az tak vela nie je. V kufri detto, kam by potom davali batozinu cestujucich? Podsedak podla mna nebyva problem, ale na to mas este male dieta.
niektore maju, niektore nemaju. v TN je taxisluzba, ktora ma detske autosedačky.
Mat vlastnu autosedacku. PS taxiky a autobusy maju pokial viem zo zakona vynimku.
Naozaj len mat vlastnú. Pozri sa na to z druhej strany, to by musel mať taxi autosedacky pre každú vekovú kategóriu...
Zo zákona dieťa nemusí mať autosedačku v taxíku ak sa pohybuje iba v rámci mesta a presúva sa teda len na krátku vzdialenosť
Ked ides busom, tiez mas autosedacku?
@kris_tin257 to to platí pre deti staršie ako 3 roky, ktoré sedia na sedadel, pripútané bezpečnostným pásom
@patka06 aha áno to máš pravdu to som si nevšimla 👍
Berieme sedacku so sebou. Neda sa to v kazdej situacii. Este to vajicko bolo spratne, sedacka uz nie je. Ja sa takto nedostanem ani na vlak. Kedze autobus mi ide 2krat do dna a na vlakovej stanici sedacku nenecham...
@uglybetty1234 máme vlastnú sedačku, no ale čo potom s ňou. Teraz som išla len na oslavu, sedačka tam mohla ostat. Keby som chcela ísť s taxíkom niekde inde a nie na oslavu? Napríklad keby som si volala taxík zo stanice že chcem s malým do zoo? Potom budem po zoo vláčiť v rukách autosedačku jak idiot?
tak treba si auto zohnat, ked mas problem, alebo si pokecat s taxikarmi a zohnat si cislo na takeho co ma autosedacku. Chodila som s dcerou taxikmi, v 99% sme autosedacku nepouzivali, jeden taxikar mal, ten nas nosil medzimesto, kedze chodil na svojom aute a mal male dieta ;)
ja teda mam auto, ale viem ponuknut skusenosti mojej kamosky, ona pouziva vlastnu autosedacku a vzdy vyuziva na miestach ako zoo, plavaren, obchodne centrum, vlakova ci autobusova stanica a podobne tie odkladacie boxy..jedine co vravela je, ze to chce vela planovania
Nikto ťa nenúti ísť taxíkom keď sa ti nepáči prístup. Môžeš ísť pešo, vlastným autom, požičať si, niekto ťa odvezie, vlak, autobus...
ty nechceš potom vláčiť sedačku ako idiot so sebou... a taxikár má mať potom ako idiot zapratný kufor s autosedačkou? Radšej odvezie niekoho bez decka
@belllinka ty by si tlačila jednou rukou kočík s dieťaťom a v druhej ruke niesla autosedačku?
A ty by si si ako taxikarka zapraravala kufor so sedackou?
Mala som svoje auto alebo som isla mhd.
@belllinka tak vieš myslela som, že na centrále budú mať autosedačky a keď nahlasim dopredu, že potrebujem tak taxikár ju zabezpečí
A aby bolo jasné, ja nemám problém ísť MHD. To vtedy bolo jeden jediný krát keď som chcela ísť aj s ním taxíkom. Mala som jeho v kočíku, a v ruke veľkú kyticu kvetov a dve darčekové tašky. Ľahšie by sa mi išlo taxíkom ako MHD.
@belllinka
@januska12323
@simca06022011 ja síce vodičák mám, ale auto si kúpiť nechcem, neriešime prečo.
@cookie29 tak neviem, ale pozerala som napríklad flixbus a tam je potrebná autosedačka a cestuuljuci si ju má zabezpečiť sám
My sme isli v Bolt taxiku a mal autosedacku na vedlajsom sedadle.
tak logicky, koľby by asi tak taxikár zarobil na tebe, keby sa mal pred jazdou, aj po jazde trepať na centrálu kvôli sedačke?
No ale ake ste niektore protivne...🙄
A preco by nemohol mat v kufri autosedacku? Ked vozi ludi, tak snad aj malych ludi. Ci co ma taxikar vozit v kufri? Vrecia s krumplami?
Autolekarnicku tiez musi mat. A nestazuje sa, ze mu to zabera miesto.
Nie vzdy je mozne ist vlastnym autom, vlakom, busom...
Aspon slusne to mohla povedat, ze prepacte, nie, nemame autosedacku. A nie autorku dodrbavat ako male decko.
Existuje aj nafukovacka sedacka. Je bezpečná na takéto presuny, zaberie vyznamne menej miesta a myslim že je do 18 kg a 105 cm
Ja sama mam 2 male deti, ale tvoje reakcie typu ja mam dieta a teraz sa ma cely svet z toho posrat a tomu prisposobit ma normalne vytacaju 🤦🏼♀️
Tak bud chod hromadnou dopravou alebo si zabezpec odvoz od nejakeho rodinneho prislusnika/znameho 🤷🏼♀️ naozaj taxikar nenosi sosebou vajicko, pokracovaciu sedacku atd, max som videla ze mavali podsedak v kufri.
Otazka co ma mat taxikar v kufri je tiez vtipna, no napriklad sa ludia taxikmi zvyknu prevazat aj na letiska/autobusovu alebo vlakovu stanicu alebo jednoducho maju iba batozinu, vtedy co ma akoze taxikar s tymi autosedackami v kufri robit, ked mu pride taka jazda 🤦🏼♀️
Dámy a vám nenapadlo, že taxíky si niekedy ľudia volajú aj neplánovane, a teda sa nevedia vopred pripraviť a zobrať si vlastnú sedačku? 😅
U nás problém nebol, ale teda mali na výber podsedák alebo sedačka. Nemal ju u seba v aute skočil pre ňu na centrálu a došiel po nás. Vybavené 🤷♀️
Mat vlastnu autosedacku?