Ahojte,
práve riešime kúpu autosedačky- chceli by sme rotačnú, od 0m, pretože pri 1.synovi sme s ňou boli veľmi spokojní. Mali sme Britax Römer DUALFIX M i-Size a teraz sme pokukovali po značke Joie.
V kamennej predajni sme si ju chceli vyskúšať a dosť ma prekvapilo, že na každom rotačnom modeli bolo v strede novorodeneckej vložky cítiť cvok/gombík, ktorým je prichytená o vrytvy pod ňou. Gombík by tlačil do chrbtice/pod krkom, pretože tam nie je žiadna výplň okrem látky.
V komentári prikladám ilustračnú foto, nejde o konkrétny model.
Preto sa chcem spýtať na skúsenosti, prípdne ako ste to vyriešili.
@weronica_d chapu spravne, ze nebudete porizovat vajicko a rovnou chcete novorozence posadit do jedne z techto sedacek?
vice ti poradi @evkao, autosedackam rozumi jako malo kdo 🙂
@bluemoon24 ano, vajicko nechcem. Tieto autosedacky su pre novorodencov prisposobene vlozkami.
Máme tú čo si pridala, ja som si tam žiaden cvok síce nevšimla, ale môže byť, že tam je. Moja skúsenosť.. dcéra tam bola raz v tej novorodeneckej vložke, jačala ako pavián , niečo jej tam vadilo. Možno, že aj ten cvok čo spomínaš. Musím to zajtra pozrieť či to tam je
@weronica_d nie, toto nie je sedacka pre novorodenca, za prve sedacka mu bude obrovska, nebude v nej vobec po bokoch chranene, bedrove pasy mu budu vedene cez makke tkanivo, co moze v pripade nehody viest k pomliazdeniu ci poraneniu vnutornych organov, ramenne pasy budu prilis vysoko, takze v pripade nehody ho nebude mat co v sedacke udrzat, a v neposlednom rade bude v sedacke v pasivnom sede
dobre a kvalitne vajicko nenahradis nicim, jedine sedackou s integrovanym vajickom, ale aj ta ma za mna oproti vajicku svoje nedostatky
@weronica_d a ak ti v niektorom obchode poradia takuto sedacku pre novorodenca, nesla by som do toho obchodu uz kupit ani snurku na cumlik
@weronica_d Tahle sedačka není pro novorozence. Tu rádoby ,,novorozeneckou” vložku mají v autosedačce i děti při 9kg a 80cm, takže novorozenci bude sedačka i s vložkami obří a navíc tam bude pasivně sedět
@evkao
@jolana2804
Ďakujem za názory, moja otázka však mierila len na ten gombík 🙂
@weronica_d Velká škoda, že chcete vědomě dítěti ničit záda už od narození 🤷🏻♀️
@jolana2804 neviem z čoho ste tak usúdili, moja otázka bola jednoducho iná. Možno ste zachránili jeden nevinný chrbát, ktorý som sa chystala zničiť 🙂
Pekný deň
@weronica_d bez ohladu na nevhodnost sedacky pre novorodenca, maxi cosi tam ziaden gombik nema.
Ale neda mi este jednu prakticku vec nespomenut - novorodenca vyberat a budit zo sedacky pri kazdom presune by sa mi nechcelo...
@tinkavvv Nerozumiem trendu agresívne vyjadrovať svoje nevyžiadané názory, dávať “rady” a odpovedať bez pochopenia otázky.
Tak ako sa hovorí “100 ľudí, 100 chutí” mám aj ja svoje dôvody prečo som uvažovala nad takouto autosedačkou.
No internet je otvorený priestor. Nabudúce si však treba uvedomiť, že nie do všetkého je potrebné sa zapojiť 🙂
Väčšiu výpovednú hodnotu by mal tento príspevok bez podobných odpovedí.
@weronica_d Ale odpověď, že tahle sedačka není vhodná pro novorozence byla na místě. Jsou jen 3 sedačky vhodné pro novorozence a tahle to není. Nemá vložky vhodné pro malé miminko, resp. sedačka bude takovýmu mimču velká i s vložkama.
@weronica_d