Römer King Plus a Kiddy Infinity Pro. Ktorá je lepšia?

och
4. jan 2011

Ahojte mamičky, práve riešim dilemu ďalšej autosedačky a lámem si hlavu či radšej Romer King Plus - klasika s pásmy alebo radšej Kiddy Infinity Pro - novinka s pultíkom 😅 podotýkam, že nemôžem mať Isofix, naše druhé, napodiv luxusnejšie auto nemá isofix 😕 😀 a malú keď som posadila do Kiddy, strašne sa jej tam páčilo 😀 pri pultíku sa mi tam páči hlavne to, že pri náraze pásy nedržia ramienka a tým pádom to nebude ťahať krčnú chrbticu 😵 na druhej strane mám pocit, že to dieťa tam vyzerá také "pricvaknuté"
tak babo raď teraz, som z toho hotová 😝

valika_val
4. jan 2011

servus.
presne toto som riesila aj ja 😀 ale nakoniec vyhral romer
http://www.autosedacky-romer.cz/autosedacka-rom...
(ani my nemozme mat isofix, ale co ak vyhrame nove auto? 😀 )
nevedela som si predstavit mojho syna, ako sa zacvikne tym pultikom 😒 na pasy si uz ako tak zvykol, ale inak potrebuje veeela vela volnosti. takze prave kvoli tomu "pricvaknutiu" sme zvolili klasiku. kupili sme do 18kg, tak ktovie... mozno od 18 kg kupime uz kiddy s pultikom. 😉

kaja73
4. jan 2011

@och My mame pultikovu a už by som ju nekupila.maly mi ten pultik v pohode odtlači.musela som dat sedačku takmer ležato,aby boli pasy takmer uplne vytiahnute,pretože inak ich proste vytiahne maly a odtlači pultik.Trvalo mi mesiac,kym som sa to naučila zapnut ,tak aby to aj držalo.Inak pultik mu nevadi,len ked sa mu už nechce sediet,tak ho vytlača . Sedačka pekne chrani aj z bokov,ale fakt neviem ako to spravit, aby mohla byt aj rovno a nie len v leže.Myslim si, že pasy mame normalne dlhe a nie dake predlžene,takže to nechapem.Ale aj dalsia baba, ktora ma tuto sedačku -tu na MK,ma tento problem.

och
autor
5. jan 2011

@valika_val
@kaja73
dakujem dievcata 😉 pomohli ste mi rozhodnut sa 😀 viem sice su to iba dva nazory, ale v duchu som dufala, ze skoncim pri Romerke len manzel je taky moderny inovativny typ a nadchyna sa pre kazdu najlepsie nestandartnu novinku 😀 😀 😀 inak to s tym odtlacenim pultika by ma fakt nenapadlo 🤐

@kaja73 a ked zapnes maleho do sedacky nemala by si niak "pomykat" s pasom? vies aby sa tak zesekol, neviem ci som sa spravne vyjadrila ale pasy su robene tak aby sa v urcitom uhle zasekli nech su ake kolvek dlhe, s tymto vzdy bojujem, ked sa snazim vajce vyrvat z manzelovho auta 😀 😀 😀

@valika_val nove auto mame ale ked sme ho kupovali ani vo sne nas nenapadlo, ze tam mame nainstalovat isofix a dodatocne sa to prirobit neda 😝

kaja73
5. jan 2011

@och Tie pasy sa zaseknu len na chvilu,potom zas idu.To by nimi musel takou silou mykat aj krpec ,aby sa zasekavali,no on to odtlača plynule.Takto ležato je ta sedačka vyborna,no neviem ,ona by sa predsa mala dat aj normalne.Len dufam,že maleho takato poloha neomrzi a že v nej vydrži až kym pultik nebude potebny.

och
autor
5. jan 2011

@kaja73 chapem chapem
som sa bola pytat aj v obchode dnes, v dvoch a krutili hlavou, ze urcite Romer si mam zobrat, tak idem do nej
a asi si kupim tu kravickovu kolekciu, tam by nemuseli byt vidiet flaky 😉 😀

luciaanna
6. jan 2011

Ahoj.
My máme Kiddy Infinity Pro a už by som ju nikdy nekúpila. Ona je super, pokiaľ je dieťatko v kľude, ale keď sa malá zlostí, jednoducho si ten pultík odtlačí, čím podľa mňa tá autosedačka prestáva plniť svoju funkciu ☹ .
Na krátke trasy v pohode, ale keď ideme v aute dlhšie, musím malú poriadne zamestnávať, lebo ak sa začne nudiť, jednoducho pultík odtlačí a ide vystupovať 😠 .

denduska
6. jan 2011

@och my mame Romer king plus,bez isofixu, este starsiu verziu, vozime v nej uz druhu dceru, podla mna je to super autosedacka..a to sme kupovali uz pouzitu..vtedy bola ako nova..a teraz..uz nie 😀 Ta nova verzia ma este vacsiu sedaciu plochu, to je super.
Ja som tiez chcela predtym Kiddy ale starsia dcera sa dokazala aj z Romerky z pasov povyzliekat, takze nie 😅

seffka
8. nov 2011

ahojte, chystame sa kupovat Romer king a rozmyslam, ci s isofixom, alebo bez. Ako tak citam tuto diskusiu, tak nie je isofix vhodny do kazdeho auta. Poradite mi prosim, ako zistim, ci mozme mat v aute isofix. Dakujem

och
autor
8. nov 2011

@seffka ahoj, zistíš to veľmi jednoducho, na zadnom sedadle strč ruku medzi sedadlo a opradlo a hľadaj 2 kovové háky, niektoré autá majú na sedačke aj značku, napríklad ja mám Kiu Soul a je tam isofix, manžel audi A6 a nemá isofix 😉 pokiaľ chceš ušetriť kúp si rovno bez isofixu, bezpečnosť je tá istá 😉

mimochodom kúpila som ja tú romerku kravičkovú a som strááááááášne spokojná, je parádna a malá ju zbožňuje 😀 😀 😀

seffka
8. nov 2011

@och dakujem, ta kravickova je super, zvazujem 🙂

fabienamata
8. nov 2011

Ahojte ja sa chystame kupit Romer plus sict do 36 kg, zial izofix v aute nemame, a tak mam otazku na vas, cim su autosedacky v aute prichytene, to su tam len tak polozene a potom sa len s dietatom priputaju, ci ako.?? Som dost prekvapena, hladam nejake uchytenie a nic nenachadzam 😅. diky

och
autor
8. nov 2011

@fabienamata autosedačka sa pripútava pásom, skúsim nájsť niekde návod na internete, ale každá autosedačka má umelohmotnú bázu z ktorej sa vyklopí to sa pripúta pásom a zaklopí späť 😉

@seffka je úžasná, len škoda že tie rohy a uši nestoja poriadne 😉

och
autor
8. nov 2011

aha aký pekný obrázok

katy1979
8. nov 2011

@fabienamata pri tych najvacsich autosedackach ak nemas isofix tak ano sedacka jej len polozena a priputavas dieta pasom. ak vozievas samotnu sedacku a bojis sa ze ti bude lietat po aute priputaj ju pasom

fabienamata
8. nov 2011

jedna sa o takuto sedacku
http://www.biga.sk/romer-kid-plus-sict-trendlin...
doteraz mame romer s umelohmotnou bazou, co sa pripevni pasom z auta,vid. predchadzajuci obrazok, a autosedacka ma vlastne bezp.pasy, co bolo supi -supi, drzala totalne fest, ale tato nova mi lieta po aute, no som z toho sklamana, ja tam asi volaco vymyslim , ved aj co sa tyka bezpecnosti sa mi to nezda,vam sa to zda logicke,???
inak este sa cudujem vyrobcom ,ze bezpecnostny pas na tej autosedacke, co ma vlastne bezpecnostne pasy nie je ziadna spona na hrudniku,kvazi len medzi nozickami, napr. moj cert sa z toho vzdy vyvliekol, tak som musela dorobit sponu aj na hrudnik, tak asi aj na toto musim volaco vymysliet, alebo?
dikes.

fabienamata
8. nov 2011

jedna sa o takuto sedacku
http://www.biga.sk/romer-kid-plus-sict-trendlin...
doteraz mame romer s umelohmotnou bazou, co sa pripevni pasom z auta,vid. predchadzajuci obrazok, a autosedacka ma vlastne bezp.pasy, co bolo supi -supi, drzala totalne fest, ale tato nova mi lieta po aute, no som z toho sklamana, ja tam asi volaco vymyslim , ved aj co sa tyka bezpecnosti sa mi to nezda,vam sa to zda logicke,???
inak este sa cudujem vyrobcom ,ze bezpecnostny pas na tej autosedacke, co ma vlastne bezpecnostne pasy nie je ziadna spona na hrudniku,kvazi len medzi nozickami, napr. moj cert sa z toho vzdy vyvliekol, tak som musela dorobit sponu aj na hrudnik, tak asi aj na toto musim volaco vymysliet, alebo existuju autosedacky, pre velke deti s takou umelohmotnou bazou? ja som na nete nic nenasla.
dikes.

katy1979
8. nov 2011

@fabienamata vymyslis na to jedine isofix. su testovane tak bezpecne musia byt. oni nie su take tazke takze v pripade narazu sa hybu s dietatom. a vacsinou pri naraze sa sekne pas takze leti len ako ho pas pusti dalej nema kama do bokov ho to drzi kedze stale sa hybe spolu s nim.
nie neexistuju a zasa by nerobili vsetci nieco co bezpecne nie je. ta umelohmotna baza uz taku vahu udrzat nemusi.