Dobrý deň,
chceli by sme kúpiť nášmu 5 mesačnému synovi autosedačku --- má síce vajíčko do váhy 11 kg a má len necelých 8 momentálne ale jemu je to vajíčko strašne tesné a už v ňom moc nechce sedieť ... preto vás chcem poprosiť o rady čo si všímať pri kúpe autosedačky ... aká je vhodná a načo všetko by sa mala dať využiť (napríklad v protismere aby sa dala umiestniť, polohovať a pod.) a aká značka to približne splna ... s ktoru ste boli vy spokojné ???
za odpovede vopred ďakujem
jelikož je ještě hodně malý tak bys měla koupit jedině autosedačku 0-18kg., která se dá umístit do protisměru, protože dítě musí jezdit v protisměru minimálně do 9-ti měsíců, 9-ti kg. a do doby než bude samo sedět, protože nemá dostatečně pevné krční vazy a i při prudčím zabrždění si je může poškodit
konkrétní sedačku ti neporadím, protože moje dcera jezdila ve vajíčku do 13-ti měsíců a 10kg. a potom šla do sedačky 9-18kg., která už je ve směru jízdy,
Prosím vás.Budem kupovať autosedačku po vajíčku ale moc sa v tom nevyznám.Viem že sa kupuju s isofixom alebo bez.Chcem sa opýtať ako to funguje je potrebné niečo nastaviť na sedačke auta alebo je to kompatibilné na všetky typy áut.Alebo to funguje len tak,že sa zapne bezpečnostnými pásmi. Treba kúpť isofix zvlášť? Ďakujem za odpoveď.
Isofix nemáme ale kupuje sa aj samostatne a je univerzálny?
@aflou auto sa uz kupuje s isofixom, su to akoby dve diery v sedacke skovovymi tyckami, su sucastou sedacky a na to pripnes autosedacku, ktora ma isofix, to su dva kovove haky, vysunies z autosedacky a upevnis k sedacke.na youtube urcite najdes video ako to funguje. Novsie auta uz vacsinou maju isofix vsetky, starsie bohuzial funguju na pasy. My mame maxicosi twiway pearl, ta vyzaduje isofix. Nasim sme kupili romer safefix, ta sa da instalovat aj na pasy aj na isofix alebo aj bez isofixu.
@aflou jaaaj a napriklad do toyoty sa da isofix doinstalovat do auta, no nie je to uz tak bezpecne ako od vyroby. A isofix je univerzalny system.
Ja budem za chvíľu kupovať tiež, idem podľa crash testov, podľa nich som si vybrala cybex Juno 2 fix. Aj pri starších sme mali cybex a boli sme spokojní 🙂
Prvou vecou pri kúpe autosedačky je kúpiť si poriadne auto. Nemusí byť nové - aj medzi staršími a z druhej ruky sa dá vybrať.
AKo som už písala do príspevku vyššie, skús stránku bambino.sk, ono sa tam dá vybrať vhodná autosedačka aj podľa hmostnosti dieťaťa, nebudeš mať s tým problém, aj vďaka recenziám ku každej. Ak by si si ozaj vybrala, skús potom využiť zľavu na celkovú sumu http://www.kuponyzdarma.sk/bambino-sk/, určite ti pomôže ;)
@veverka123456 Najlepšie je sedačka, ktorá rastie s dieťaťom. Máme takú, ktorá je rôzne rozložiteľná podľa veku. Najmenšie dieťa má pultík. Väčšia jazdí bez pultíku a veľké dieťa si nechá len podsedák.
@alzbetacobej ty pultíkové sedačky jsou dobré, ale nejsou ještě pro 5-ti měsíční dítě, to má jezdit v protisměru
@acikra a jenom váha není rozhodujícím kritériem, jak jsem psala hore dítě musí jezdit v protisměru minimálně do 9-ti měsíců, 9-ti kg. a do doby než bude samo sedět a těch 9 měsícůjá považuji za opravdové minimum, osobně jsem čekala minimálně do roka a to jsem měla zimní 10kg. dítě
Ahojte ja som mala od firmy RÖMER . Zalezi kolko ste ochotne investovat, lebo v tomto pripade je viditelny rozdiel ked kupite za 40€ a 200€. Ja som toho nazoru ze tu treba to najlepsie a to bouzial stoji. Ja som isla do obchodu a odbornik mi vsyvetlil co som potrebovala vediet. Este som aj kukala tie testy sedaciek.
Pocula som ze uz su aj take sedacky ze ich otocite ku dveram ked vyberat dieta.
Aj traz mam Römer do 36 kg a som spokojna.
Ja som malej kupila na 8 mesiacov on britax romer. Mala ma 11 kg a z vajca jej uz trcala hlavicka. Kupila som este v kategorii 0-18 je polohovatelna a otocit ju mozes aj v smere aj proti smeru. Avsak v smere ju otacat pred dovrsenim roka neodporucam. Osobne ja ju otocim do smeru az ked budem musiet lebo ani v roku nie su krcne stavce dovyvyjane. Vyhodou je taktiez to ze ked ju davam do nej otocim si ju o 90 stupnov v pohode ju pozapina bez nejakych problemov a naspat otocim proti smeru jazdy. Je na izofix takze sa nevabres s bezpecnostnymi pasmi. Zatial som velmi spokojna ale je to financne narocna zalezitost a nemyslim si ze jej ta sedacka vydrzi do tych 18 kil. Predsa len tam je dolezitejsia vyska dietatka a ak jej trci hlavicka musis ju vymenit. Este jedna vec na zaver mas vajicko s novorodeneckou vlozkou? Mozno staci vybrat len tu a vajce este chvilu vydrzi lebo nebude v nom tak stiesnene
@katriona1 ja mam tuto ke do 36 kg a je super
To najlepsie (aj najdrahsie) je BeSafe izi combi x4 a Concord reverso 2016 (besafe je vacsia a pohodlnejsia). Konstrukcne sa s romer nedaju porovnat. Bohuzial malokde sa da pozriet nazivo lebo su velmi drahe a predajcovia to nechcu drzat. Ale v Nitre ich niekedy maju. Ak nieco lacnejsie, urcite aj tak vyber protismernu. Mesiace som studovala rozne zahranicne fora a testy. Vyhrala u mna spominana BeSafe. Aj napriek tomu, ze maju novsi model Modular, ale x4 je lepsia.
@pillipilli jo přesně ta mě zatím oslovila nejvíc 🙂
@petrofka
Ja osobne dom sa tiez rozhodovala medzi tymito sedackami a este aj Cybex Sirona. Concord je obycajna lacna buda,ktora pomaly nesplna bezbecnostne normy. Testy splnila len tak tak. V niektorych krajinach sa dokonca ani nepredava a tu na SK sne robia sedacku roka. Takze ostal Besafe a Cybex. Ja som nakoniec vybrala Cybex,lebo take sme mali aj vajicka a musim pocedat,ze teraz som kupila uz druhu Sironu,pre druhu dcerku a sme neskutocne spokojny. Najlepsie je to,ze sa da krasne otocit ku mne,ked ju nakladam do auta. Vrelo odporucam...
A hlavne do sirony sa mi starsia pohodlne zmestila v protismere jazdy do 3,5 roka,ked merala 96cm...
myslim, ze pred 5 mesacne dieta je najvohdnejsie jazdit v protismere jazdy, v skandinavii je to dokonca povinne do 4 rokov kvoli krcnej chrbtici. My sme kupili maxicosi 2 way pearl, je obojsmerna, je financne narocnejsia, je potrebny isofix a da sa nainstalovat len do isofixovej zakladne, no je priestranna, pevna a dcerke pohodlna, plus ma zvlastne pasy, ktore stoja, cize dcerku vlozim a lahko zapnem a nemusim spod nej lovit tie pasy. u nasich sa mala vozi v romer safefix, ta sa instaluje aj na pasy aj na isofix alebo iba na jedno z tych dvoch, no je len v smere jazdy. je tiez v pohode, no viac mi vyhovuje maxicosi. kupili sme aj cybex pultikovu, co je od 9-36 kilov, no pultik jej velmi vadil, tak ju pouzivame pre sedemrocneho syna.