Prosím poraďte s výberom autosedačky

hanicka_3
4. aug 2021

Dobrý deň,

Chceli by sme kúpiť novu autosedacka.
Ale nevieme si vybrať.
Syn má 1 rok, 9,5 kg.
Rozmýšľam nad petite and mars prime II isofix alebo Aruba. Tu druhu značku nepoznám, tak neviem
Pridávam aj fotky sedaciek

jolana2804
4. aug 2021

Ani jednu. Ta první je nekvalitní a ta druhá jen posměrná. Levný kvalitní jsou Joie Steadi nebo Stages

zuzincek
4. aug 2021

@hanicka_3 my máme Zopa Voyager a za mňa spokojnosť, je po aj proti smerná a cenovo vychádza fajn. Sú určite aj lepšie (Joie, Romer napríklad), my sme hľadali alternatívu pomeru cena - výkon.

evkao
4. aug 2021

@zuzincek ak ma @hanicka_3 auto so sikmymi sedadlami, v Zope bude padat dietatku hlava, ked zaspi

evkamotka
4. aug 2021

Potrebujes este medzivelkost. Rocne dieta do sedacky do 36kg nepatri. Neexistuje, nevie byt zachocana bezpecnost pre rocne aj 12 rocne, nehovoriac o unave materialu (plastov) za tych 11r. Autosedacku kup taku, co je cca do 4r (100cm) a, az potom vymen za taku do 36kg. Pozri si diskusie tu na mk v poradni o autosedackach. Najdes tipy aj na take, kde sa klbi bezpecnost a dobra cena

kristina1001
4. aug 2021

@hanicka_3 mi máme Zopa Universal fix je od 0 do 36 kg a sme mega spokojny mala má 10esiacov a 9 kg

jolana2804
4. aug 2021

@kristina1001 to taky není vhodný. Protisměr jen do 13 kg jako každý dobrý vajíčko

kristina1001
4. aug 2021

@jolana2804 prečo by nebol v hodný mám ju v protismere a budem mať pokedy sa tam zmestí je síce písané do 9 kg ale od výrobcu bolo povedané že pokiaľ netečie hlavycka a mestia sa nožičky nevidí problém aj do 15 kg

evkao
4. aug 2021

@kristina1001 od vyrobcu, alebo od predajcu? z nejakeho dovodu je tam max.vaha, pri kt.je mozne vozit v protismere, uvedena, ak sa akykolvek vyrobok pouziva v rozpore s navodom, riskuje tym uzivatel (pri autosedacke) bezpecnost dietata

kristina1001
4. aug 2021

@evkao predajca komunikoval s výrobcom zisťovali sme to lebo keď otočím sedačku chceli sme správať do auta Isofix keďže auto na to máme prispôsobené lebo ten daný Isofix musíme dokúpiť a tým pádom sme priamo v obchode riešili aby sme vedeli ...

jolana2804
4. aug 2021

@kristina1001 Tak tomu nevěřim. Výrobce by netvrdil něco, jinýho, když v popisu od něj je něco jinýho. Protisměr u týhle sedačky je do 13kg. Na víc není testovaná, tudíž není bezpečná.