Problém s detskou autosedačkou

anetka_1
17. jún 2023

Dobrý deň prajem.
Prosím Vás, je možné, že každé auto má inú dĺžku bezpečnostných pásov? Nie sú univerzálne dlhé? Kúpila som ročnému synčekovi pokračovaciu autosedačku, ešte takú, aby bol do protismeru, a podľa pokynov na návode som ju len na tesno zapla, a to ešte úplne do polohy pravého uhla, a už aj to má stalo kopec síl, pás inak nepustil. Sedačka má mať inak rôzne polohy, že sa dá pekne aj dieťatko dať viac ležmo, ale to u mňa teda nie je reálne, keďže by mi ju pás v takej polohe vôbec nezapol. Neviem teda, či niekde robím chybu, ale nezdá sa mi to, lebo som šla úplne presne podľa návodu aj video návodu, všetko v poriadku, akurát má ten bezpečnostný pás na aute viac nepustí. Poprípade, dá sa pás ľahko doma vymeniť za dlhší? Ďakujem za odpoveď, radu, skúsenosť... 🙂

danielahamar
17. jún 2023

Aké auto, aka sedačka

lilope
17. jún 2023

@anetka_1 dávaš ho na prednú či zadnú sedačku?

sun_shine_2020
17. jún 2023

@anetka_1 ahoj, v mojom aute som vzadu nezapla vajicko - jednoducho kratke pasy😁 tak som malu vozila vpredu. Pokracovaciu sedacku sme uz kupili na isofix. Netusm ci je mozne vymenit pasy iba tak doma (je to bezpecnostny prvok, takze podla mna skor nie).

bluemoon24
17. jún 2023

@anetka_1 muze to byt, ani my jsme vajicko pasy nedopli. Meli jsme isofix, ale puvodne jsem chtela poutat obojim najednou. Napr. na mall.sk maji prodluzovace pasu, tak zkus mrknout - jak je to u nich s bezpecnosti, ale netusim.

evkao
18. jún 2023

@anetka_1 aku mas sedacku?
skus to podla tohto videa

https://www.youtube.com/watch?v=J4gaskgAgs4

alebo tohto

https://www.youtube.com/watch?v=Tm43wCffduM

@bluemoon24 bezpecne to nie je, nie je to homologizovane ako doplnok detskeho zadrziavacieho systemu

bluemoon24
18. jún 2023

@evkao ja jsem si to i myslela. Nakonec jsem ustoupila, kdyz jsem zjistila, ze opravdu neni nutne poutat isofixem i pasy naraz, tak jsem to pak uz nezjistovala.

skeblicka77
18. jún 2023

Dávala som rôzne sedačky, do asi 4 druhov áut a áno malí rôzne dlhé pásy, taká staršia oktavia a Fabia majú určité kratšie pásy ako taká Zafira, či Touran. Či sa dajú predĺžiť netuším