Prenosné dvd, mini lcd verzus tablet na cesty

makovv83
18. aug 2015

Ahojte maminy...manžel sa chystá s našim prvorodeným na pár dní k rodičom na chatu, t.j. 4 hod. cesty autom a tak zháňame niečo, čo by nášho 2 ročného syna udržalo v kľude v aute. Chceme hlavne rozprávky a pesničky púšťať a neviem sa rozhodnúť, čo kúpiť. Rozpočet máme max.100 € + dôležité je, aby sa to dalo dobre uchytiť na opierku, aby to nemusel v rukách držať, lebo on je špekulant 🙂. Našla som prenosné DVD od Sencoru -SENCOR-SPV-7770TD sú to 2 obrazovky aj s antenou, pozerala som aj tablety, ale tie zasa neprehravaju z USB....máte niečo odskúšané, čo by ste odporučili?Ďakujem.

ichbinich
18. aug 2015

@makovv83
My na cesty "zneuzijeme" tablety. Kupili sme drziak v Tchibo, ale este sme neskusali. Predtym si to syn drzal sam, ale on uz ma 5,5 roka.
Do tabletu sa ale da dat SD alebo ina ulozna karta, a z nej sa potom prehravat da.
Podla mna je tablet lepsi, lebo sa da vyuzit aj inak. Tie dvd prehravace su zase iba na taketo cesty autom a dovolenky, nedaju sa vyuzit inak. Na druhej strane, pouzijes DVDcka, ktore uz mas doma, nemusis este digitalizovat alebo stahovat a ukladat na kartu...
Obe riesenia maju vyhody aj nevyhody.

sakura77
18. aug 2015

Určite tablet😉na USB akebo sd kartu vezmes rozprávky alebo pesnicky,čo ma rad,okolo 100 kúpiš V pohode A vieš nabiť aj V aute.my odkedy sú dostupné tablety mini dvd veru nepoužívame.a dá sa Z USB prehravat😉

sakura77
18. aug 2015

Aj keď teda máme dva A jeden prehra A druhý sa tvári že nic😁

makovv83
autor
18. aug 2015

@sakura77 no to je nafigu :D ja by som hlavne z kluca alebo kariet rada prehravala...dvd moc nemame a neni prakticke ich nosit na cesty

vilmuska_v
18. aug 2015

najlepšie keď prehrá všetko, ale najprv si vždy treba overiť aký formát, lebo mňa už neraz oklamolo :D

vilmuska_v
18. aug 2015

@makovv83 aj tablety nájdeš do 100e a do toho posťahuješ kadečo, aj hry aj rozpravky... ešte dopredu poskušaj čo ho dlho udrži pri tom 🙂

vilmuska_v
18. aug 2015

@sakura77 mini dvd je opacha, cdčka postrácaš...

janinah
18. aug 2015

no,nedá mi nenapísať--- ako sme s deťmi cestovali ,ked tablety a podobné neboli?-----kukali sme cez okná,rozprávali rozprávky,hádali na aké písmenko sa začína ďalšia dedina,jedli,spali,spievali.....

liebling98
18. aug 2015

@makovv83 úprimne, súhlasím s @janinah. Mám troch malých synov (6, 3, 1,5 rokov), cestujeme veľa a to myslím bežne cca 200km, párkrát do roka 1400km. V aute nemáme žiadne DVD, tablety ani nič podobné. Maximálne počúvame pesničky. Deti sa pozerajú von oknom, hrajú sa, spia a hlavne sa veľa rozprávame...

vroni
18. aug 2015

@janinah, my sme spievali 🙂 Ked som to rozpravala dcere, tak len pokyvala hlavou a "vysvetlila" mi, ze nam nic ine ani nezostavalo, ked este nebolo vynajdene radio. Ze vdaka, dieta moje 😀 😀 😀

@makovv83, ja som jednoznacne za tablet. Investovala som do jedneho zurivych 49,90 plus 12 euro za SD kartu, tablet vydrzi cca 4 hodiny narozdiel od prenosneho DVD, kartu kupis podla toho, kolko DVD na nu chces natiahnut a potrebujes na to minimum miesta. Popruhy na upevnenie na operadlo dostanes k tabletu tiez (tie som nekupovala, potrebovala som to do lietadla, takze ti nepoviem, kolko stoja)
DVD prehravace mame dva, s jedhou obrazovkou aj dvoma, oba vydrzia maximalne jedno DVD, takze ak nemate v aute zasuvku, ani o tom neuvazuj.

tova
19. aug 2015

prenosne dvd uz nie su IN. Ked sa uz nevies rozhodnut kup 11" laptop aj dotykovy, ten ti pojde aj na dvd aj na USB, cinske drziaky na sedacku kupis vsade

dana_l
19. aug 2015

my mame v aute vbudovane dvd. tablety do auta vobec nepouzivam. deti si pozru rozpravku. porozpravame sa, pustim pesnicky, pozeraju knizky, hraju sa s hrackami, okomentujeme ine auta na ceste alebo lietadla co vidime. ale zase my mame 4 deti v aute a oni sa aj navzajom vedia zabavit.

peneloppe
19. aug 2015

My mame DVD prehravac do auta a vyuzivame ho uz roky. Urcite odporucam. Da sa potom vyuzit aj pocas dovolenky ze si deti na nom mozu pozerat DVDka takze vyuzite velke a nemusia okupovat tablety rodicov. 😀

makovv83
autor
19. aug 2015

@janinah no jasne, aj my sme tak cestovali...lenze...maly ma len 2 roky, takze tych hier s nim este tolko nejde hrat, rozprpavky z radia zatial az tak dobre nevnima, aby im rozmel a zaujali ho a navyse bude s nim cestovat len manzel sam, takze potrebujem, aby sa on mohol co najviac venovat soferovaniu a maly bol zabaveny - pre bezpecnost oboch.

tova
19. aug 2015

@makovv83 Dvd sa uz ani nevyrabaju. Prehravace a dvd su uz len vypredaj. Tablet je lepsia investicia, vydrzi bez nabijania hodiny, rozprvky das na usb alebo sd kartu, ked ho pripojis na internet moze pozerat rozpravky youtube hodiny , jednoduche dotykove hry moze hrat uz teraz.

whitecat666
19. aug 2015

@makovv83 Podla mna hlavova opierka s DVD, daju sa tam hrat aj hry ked sa nebudu chciet pozerat uz na film (je k tomu aj nejaky joystick), bud tam das DVD alebo vlozis veci z kluca alebo z SDkarty. A nemusis to vyberat a nosit ked vyjdes von z auta, iba to zazipsujes.
Ale ak to planujete vyuzivat aj mimo ciest tak tablet.

makovv83
autor
19. aug 2015

@whitecat666 ja som chcela nieco do 100 € 🙂

pekaska
19. aug 2015

@makovv83 na mall sk prenosne dvd od 48e 🙂

whitecat666
21. aug 2015

@makovv83 jasne, ved daju sa aj lacnejsie zohnat na nete, napr. tu im skus napisat, ze kedy budu znova na sklade: http://www.electronic-star.sk/Auto-LCD-monitory...

vilmuska_v
23. aug 2015

@pekaska povedz mi kde to využiješ ? :D zbytočnosť, treba uvažovať viac do budúcna...

vilmuska_v
23. aug 2015

@whitecat666 nájdeš aj v bazároch to úplne stačí, však dieťa to aj tak oplieska o všetko :D

pekaska
23. aug 2015

@vilmuska_v mame aj prenosne dvd aj tablet nam zatial vyhovuje mat ho stale v aute,ked treba pustim ovladacom a nemusim zastavovat ked idem s malym sama v aute.A kde sa da este vyuzit neviem mozno zalozit diskusiu nech mi niekto poradi kde vyuzijem 😉

vilmuska_v
22. sep 2015

@pekaska tak tak 🙂