Poznáte autosedačku v smere jazdy do 9kg?

najjulinka
6. aug 2010

existuje autosedačka do 9kg v smere jazdy???? Naša mala je mala.. má 1 roka 8 mesiacov a nemá ešte 9kg a velmi by nam bodlo ju mať pomaly v smere jazdy.... 😉

mmacko
6. aug 2010

@najjulinka podla mna vacsina tych sedaciek co je od 9 kg sa da dat aj skor ked su polohovatelne.
Moja je v takej Romerke od 8 mesiacov a to mala asi 7 kg vtedy, teraz ma vyse roka a ma 9 kg. Je pravda, ze ked mala tych 7 kg tak to bola zima a bola v nej viac oblecena, ale podla mna by nemal byt problem.
Ty ju nosis stale vo vajicku? nepretrca jej hlava a nedotyka sa nohami sedacky? Tak je to uz nebezpecne.

najjulinka
autor
6. aug 2010

hlava jej nepretča a sedačky sa mi dotykali aj 5 kilove deti 😀 😀 😀 nohy nie su podstatne... ale hlava.. nepretrča.. však to je drobec... ona akože už beha.. a tak... +/- ako rovesnici, len je zmenšený model.. drobulinká... dobreho vela nebýva 😉 Na rok mala 6kg , tkaže tak. .a zatial vo vajičku ju nosim.

nanika
7. aug 2010

Isla by som na tvojom mieste do britax first class plus

http://www.britax-roemer.cz/autosedacky/first-c...

taka sedacka ako ty pises podla mna nie je, ale tato je dost futrovana, aby udrzala aj takeho drobceka a zalezi len na tebe, kedy ju otocis, mozes vozit tak aj tak a nebude vo vajci ale uz velkackej sedacke 🙂

nanika
7. aug 2010

a este ma napadlo, ze v tomto veku uz nie je povinnost vozit deti v protismere, lebo maju uz dobre vyvinuty krk a chrbticu, ale niektori odbornici preferuju vozenie v protismere do 4 rokov, tak by som to, ze je malicka drobatko brala ako fajn prilezitost ju tak vozit o cosi dlhsie 🙂

najjulinka
autor
7. aug 2010

@nanika vsak prave potrebujem v smere jazdy.. mame 9 mieste auto a do zadneho radu sa dle dava dieta v protismere... a asi ju budem musieť posunuť dozadu čoskoro... 😀 😀 😀

najjulinka
autor
7. aug 2010

proste inak by som neriešila a vajičko by mohlo byť aj dalej.. 😀 ale asi ju už dam tak ako od 9 kg.. mame taku obyčajnu od 0 do 18 kg, tak ju dam už v smere jazdy do nej... snad tých par gramov čo jej bude chýbať už nezavaži... 😅

nanika
8. aug 2010

@najjulinka mozes, len daj pozor, aby ti kvoli nizkej vahe v nej nelietala... ale ak je 0-18, je to uplne ok

lauraespozito
10. aug 2010

inak neviem či o tom vieš ale v smere jazdy nemôžeš mať autosedačku ak máš airbagy či ako sa to píše

najjulinka
autor
10. aug 2010

@lauraespozito ani v protismere nemožeš mať sedačku, ak máš zapnuté čelné airbagy 😉 a neviem, ale čelne airbagy su asi len vpredu.. .asi som nikde nevidela vzadu ešte. .ale zas nie som automobilový maniak 😀 😀 😀

lauraespozito
11. aug 2010

niektoré autá už majú aj v zadu