Čo hovorite na autosedacku Britax Romer king vyzerá dobre ale neda sa do auta umietnit proti smere jazdy.
@denisa696 pridaj sa do tejto skupinky, tam ti poradia https://www.modrykonik.sk/group/4516/
@martinka13 Áno ale detí do 18 mesiacov maju byť proti smere jazdy a mame teraz ,5mesiacov
@denisa696 To ale nie je pravda. Veľkosť sedačky je určená veľkosťou dieťatka (jeho hmotnosťou). Ja som obe deti dávala z vajíčka do Romerky v 9 mesiacoch. Do vajíčka sa už nezmestili. A ako píšem, po vajíčku sa sedačky už nedajú dať v protismere jazdy. Majú isofix.
@martinka13 akoze sedacky, co maju isofix, sa nedaju umiestnit v protismere? my mame sedacku s isofixom, v protismere jazdy, maly ma 25 mesiacov a minimalne do troch rokov aj v protismere sediet bude
zo zakona musia deti do 15 mesiacov byt v autosedacke v protismere, idealne este dlhsie
@evkao fuha tak to si teda neviem predstaviť v protismere 2-ročné dieťa. A kde ma nohy?
@martinka13 na sedacke 🙂 nieco medzi tymito dvoma chlapcami (foto nie je moja, my nemame ani Britax, ale Cybex)
@evkao aha. To musia mať tak pokrcene nohy. Pravdupovediac, ešte som to nevidela. A to vydržia 3-4 hodiny takto?
@martinka13 v pohode vydrzi 🙂 ano, musi mat skrcene nohy, ale z hladiska bezpecnosti je to pre male deti lepsie ako sediet v smere jazdy
@evkao tak super. Moje decká by to nedali. Syn dokonca sedí v predu asi od 7 rokov. Vzadu vraciaval....
@martinka13 tak ano, su situacie, kedy sa to asi musi riesit inak :/
Sedačky tejto veľkosti sa už neumiestnuju proti smeru jazdy. Len "vajíčka ". My sme túto značku využili pri oboch deťoch a spokojnosť.