Poťah na autosedačku Romer king plus 2011. Máte ho tiež?

bashulik
16. júl 2011

Ahojte. Prosím kto ste si už kúpili Romer king plus model 2011, akú máte skúsenosť s konkrétnym poťahom? Ideme túto autosedačku kupovať a vôbec sa neviem rozhodnúť. Samozrejme, že by mal byť poťah príjemný dieťaťu, ľahko čistiteľný a čo najviac odolný voči vyťahaniu farby slnkom. 🙂 Asi hcem nemožné čo? V podstate sa nám s manželom páči Greta (trend line) a tá kravičková (high line). Len u tej sa obávam, že bude asi príliš teplá.
A ešte ak máte náhodou skúsenosť ešte s tou protipotivou vložkou do romeriek. Ďakujem.

ivasad.
16. júl 2011

Ahoj, my máme trend line 2011, barvu Greta a je to na dotek příjemný materiál, takový hebký, ač je to 100% PES tak kdybych měla hádat tak budu tvrdit že je to bavlna. Vůbec to nepůsobí jako nějaká umělina. Zatím jsem potah neprala, ale na omak mi to přišlo stejné jako potah co jsme měli ve vajíčku Babypoint - a ten jsem prala asi 4x a je stále pěkný. Toho šisování se taky bojím, ale než jsme romerku koupili tak jsem na netu o tom dost přečetla, a trend line potahy jsou všude hodnocené jako nejpraktičtější na údržbu a nejodolnější vůči blednutí na sluníčku. Vyblednutí by mně mrzelo, ale to na bezpečnost nemá vliv, tak bych to přinejhorším přežila, no... Parkujeme na ulici, takže se nějakému vyblednutí asi stejně neubráníme. Počti si i tady na koníku o romerkách, myslím že tě tam admini stejně přesměrují 😉 Tak přeju š'tastnou volbu.

lodgermaniacka
16. júl 2011

@bashulik tiež som pôvodne chcela kravičkovu, ale podla mna tiež na toto počasie nie je prijemna, je tepla 😒 my mame tu high line Organic nature, ta je super, aj prijemna a potom tuto Leon
http://www.enikibeniki.sk/shop/index.php?page=s...

cicimon
16. júl 2011

nam sa podla potahov najviac pozdava David ,,, chceli sme povodne ciernu, ale ten sietkovy material sa nam nepozdava

weri1
16. júl 2011

máme organic nature....100% bavlna 100% bambus a jsme moc spokojeni a o vyblednutí jsem nepřemýšlela, musíme ji nosit domů, ale myslím, že nevybledne ani když bude v autě

ivasad.
16. júl 2011

@weri1 ty máš potivý horkokrevný dítě, tak je to asi dobrá volba 🙂 Osahávala sis ty potahy všechny - classic, trend a high?
@cicimon já taky chtěla původně černou, ale zdálo se mi to na dotek dost umělý, a kousavý 😝 a mohly by se na tom zatrhávat i nitky, mi přišlo... třeba nám to ale někdo, kdo ji má, vyvrátí 😉

cicimon
16. júl 2011

@ivasad. no nam v predajni tvrdili, ze vraj sa im este na tu sietkovinu nikto nestazoval, no ale verit predavacom v takych veciach... my sme osahali skoro vsetky farby a fakt je kazda ina

ivasad.
16. júl 2011

Složení potahů autosedaček Römer kolekce 2011:

BILLY - černá + černá s tečkami - 100% PES + 100% PES
JET - černá + černá síťovina - 100% PES + 100% PES
FELIX - černá +šedivá - 100% PES +100% PES
OLIVIA - červená + černá - 100% PES + 100% PES
GRETA - tm. hnědá+sv. hnědá+béžová - 100% PES + 100% PES +100% PES
NOAH - hnědá + černá - 100% PES + 100% PES
DAVID - zelená + antracitová - 100% PES + 100% PES
LEON - tyrkysová + antracitová - 100% PES + 100% PES
ELENA - růžová + antracitová - 100% PES + 100% PES
JASMIN - purpurová + antracitová - 100% PES +100% PES
ORGANIC NATURE - šedivá+písková- 100% bambus+100% organická bavlna
COWMOOFLAGE - bílá s tečkami + černá - 100% nylon +100% PES
DEEP BLUE - tm. modrá + perlová s tečkami - 55% bavlna + 45% PES
55% bavlna + 45% PES
SOFT BEIGE - béžová + perlová s tečkami 55% bavlna + 45% PES
55% bavlna + 45% PES

weri1
16. júl 2011

@ivasad. ta tvoje byla super na omak, a pak jsem chtěla ještě noah, ale když už tak drahá věc tak jsem si říkala, že půjdu do přírodní látky, že nechci umělotinu a tahle vlastně byla jediná...a jinak barevně je podobná tvoji, já si nejprv myslela, že ta greta a ta organic je ta samá. černou bych nechtěla,byl by vidět samej drobek a u maxi cosi černá byla dost zatrhaná

weri1
16. júl 2011

a taky to rozhodlo to, že tady na MK je diskuse o romerkách a že s v ní dětí dost potí, tak jsem si řekla, aŤ se malej potí do bavlny 😀 😀 😀 😀

ivasad.
16. júl 2011

@weri1 někde na netu jsem našla přeně popisy těch jednotlivých látek, psali tak i gramáže a ta greta měla poctivou látku, u jiných psali že je ta látka slabší. My jsme s gretou moc spokojení, zvlášť teď když nově máme v autě klimatizaci, ani v největších hicech K. není nijak zpocená. Ten potah se mi zdá lepší než potahy v autě, na kterých sedím já 🙂

ivasad.
16. júl 2011

@weri1 no právě, když máš horkokrevný dítě, tak je to jasná volba 🙂 Stejně se mi zdá, že ty zádíčka se dětem potí proto, že za potahem je neprodyšná umělá hmota a nedejchá to. Ten bambus ale aspoň saje a nestudí, jako by asi studila ta černá síťová látka 😝

ivasad.
16. júl 2011

@cicimon možná si nikdo nestěžoval proto, že to není důvod k reklamaci. 😕 Proč by do krámu chodil někdo říkat, že se jim zatrhala látka na sedačce. .. 😅 😉 A jak píšeš, žádnej prodavač ti neřekne, tohle je blbý zboží, neberte to 😀

cicimon
16. júl 2011

@ivasad. 🙂 no kupit sedacku za 200e a potom sa nestazovat, ak sa latka roztrhne... ale asi tak, ako pises 🙂

ivasad.
16. júl 2011

@cicimon já nemyslím že by se roztrhla, ale že by se zatrhávala - třeba suchým zipem na dětském oblečení, botkou apod. se vytáhne nitka. Ono to nijak nevadí, jen to není hezké 😝 😉 no prostě zkrátka, mně se ta síťovina nezdála, ta Greta je určitě lepší 😉

lodgermaniacka
16. júl 2011

@ivasad. u nas sa teda dalo porozpravať s predavačom ohladom kvality poťahu, kto sa pyta, tomu povie, kto nie tak načo presviedčať..ja som si Leona vybrala sama, podla farby, ktora sa mi pačila a našmu tatovi sme do auta už brali, čo najprijemnejšiu, čo podla mna aj Organic je, jedina je 100% bavlna..

weri1
16. júl 2011

@ivasad. a nevíš která stránka jsou ty gramázže?

ivasad.
16. júl 2011
ivasad.
16. júl 2011

@weri1 třeba u toho noaha píšou - slabší materiál. Podle toho jsem taky vybírala, noah, billy - ty se mi taky líbily, a felix ještě - ale tam píšou že je to šusťák, a to na léto není asi nic moc 😖

zdeniii
16. júl 2011

My máme tu kravičkouvou a je parádní, nějak jsem tu prodyšnost neřešila... příjemná je moc... a v těhlec h vedrech je člověk spocenej neustále :_))

bashulik
autor
17. júl 2011

Ahojte, ďakujem za názory. Nám v jednom obchode veľmi odporúčala mladá predavačka tú jet (so sieťovinou). Pozná ten materiál so svoje športovej kariéry ale nie so skúseností s deťmi 🙂. Vravela, že čo sa týka potenia je to super na odvádzanie potu. Na druhej strane som ale zase čítala, že sa do tých očiek chytá každá omrvinka a treba si zvážiť či sa v aute aj je (papá). 🙂 Ešte stále som sa nerozhodla, ktorý poťah ale budem ešte špekulovať. A s tou protipotivou vložkou skúsenosť nemáte (nie letný poťah)
?

kejtty
18. júl 2011

@bashulik ahoj, my mame tu autosedacku so sietovinou - JET, ale Neodporucam vobec, maly sa v tom este viac poti, ako v tych inych potahoch ktore su na autosedacky, ale v tomto teple sa poti asi kazde dieta v sedacke... a navise z neho vyliezaju biele vlakna z tej latky, uz odnova ako nam ju kurier dorucil, tak bolo tam zopar vlakien a teraz pouzivanim je to este horsie. Radsej si kupte potah v tej normalnej latke...

sussanah
18. júl 2011

na poceni urcite kombinace bavlna + bambus.My jsme koupili olivia, mame ji uz rok, barvy jsou uplne v pohode, vubec nebledne, ale v tom byval spoceny jak vrata od chleva, takze jsem si musela usit vlozku z tenkeho bambusu alespon na ten zahlavnik a uz je to ok. Takze pokud bych vybirala znovu, tak jdu rovnou do toho organic potahu 🙂 Je tourco lepsi, nez mit nejaky super PES barevny potah a na to davat jeste vkladacku proti poceni. I kdyz i to funguje, jak jsme zjistili.

mirka285
18. júl 2011

ahojte...ja mam ten riflovy potah,je to kolekcie 2010,neviem ci je aj v novej a maximalna spokojnost...nevybledne od slnka a ak sa casom vysuch a na riflovine to nie je vidno 🙂

endlessblue
3. okt 2012

Můžu se zeptat, jestli některá nemáte ten potah Billy, je to tuším Classic line. U sedačky Romer Adventure 15-36kg. Mají teď na ní akci za skvělé peníze. V autě máme klimatizaci, tak jestli nevadí levnější potah?

petah82
3. okt 2012

@endlessblue my mame classicline billy teraz v autosedacke a ziaden problem nebadam. mala som vo vajicku felix z trendline a v tom sa potil viac ako v tomto. ak by si s nim nebola spokojna, vzdy sa da dokupit potah zvlast. nieco viac konkretne ta zaujima?

endlessblue
3. okt 2012

@petah82 Jééé, tak to mám radost 🙂 Ona ta sedačka teď v akci je za 1690,-CZK... a neodolala jsem. Už je na cestě domů 🙂 Kde se potom dá třeba sehnat letní potah na tuto sedačku?

endlessblue
3. okt 2012

Jen tak cvičně jsem zkusila vygooglit ty náhradní potahy a oni některé prodávají dráž, než celou novou autosedačku!!!!!

petah82
3. okt 2012

@endlessblue no ☹ to je biznis, ale ja si myslim, ze budes spokojna. moj sa strasne poti, fakt v tom vajicku trendline bol mokry ako mys. toto leto v classicline sedacke to bolo neporovnatelne lepsie. ak ti ide iba o potenie, tak to bude ok. to uz potom ostava len bazarik, do leta uvidis ci bude treba.

czechzuzanaba
8. jan 2013

Baby, nezkousel tento potah nekdo usit? 🙂

lubinka13
21. mar 2014

Ahojte aj mňa by zaujímalo neskúšal si ten poťah(letný)niekto ušiť?a ak áno kde kúpil látku. 🙂