Poraďte autosedačku od 9 kg

petus2
30. apr 2018

dobry den mamicky, potrebovala by som poradit aku sedacku kupit dcerke, ma 1rok, este stale 9kg, ale chcela by som uz novu, idealne s isofix, nieco polohovatelne, aby nepadala hlavicka ked spi. A bezpecnu.
Uz som bola skoro rozhodnuta pre cybex juno 2, ale mam v tom riadny misung. Idealne tak do 200€
Skor by som brala keby mi niekto poradi z vlastnej skusenosti a pouzivania. Vdaka za kazdy koment😉

conspi
30. apr 2018

Vo výbere Ti síce neporadím, ale autosedačku s Isofixom treba skúšať v aute. Nie každá totiž sadne do daného typu auta. To len pre prípad, že zvažuješ objednať cez internet

yanni
30. apr 2018

@petus2 Najlepsie Reborder. A uz sa ti do vajicka nezmesti? Ved vajce je do ca. 13 kg.

vevesh
30. apr 2018

@petus2 aku sedacku ti neporadi nikto- pretoze tebe sa moze akokolvek pozdavat a tvojmu dietatu nemusi. Dieta musi vyskusat a ty tiez, ci ti do auta pasuje. Ja osobne preferujem podla jednotlivych vekovych kategorii sedacky a nie "1 sedacku na celu eru povinnosti" a som zasadne proti pultikovym. Od jedneho roka som mala Maxi Cosi Priori SPS (splna co chces, ale ale bez isofixu) a s tou som bola max.spokojna. Ale kazdy ma vlastny nazor a vkus.

beatvar
30. apr 2018

My sme mali u oboch deti cybex..kupovali sme podla vysledkov testov bezpecnosti..dobre vysla aj znacka romer,ale chceli sme s pultom..troska som sa bala,ci ho budu deti chciet ale rychlo si zvykli..hrali sa na nom,polozili knizku..starsia uz presla na cybex bez pultika..na nej ocenujem polohovanie opierky hlavy..ked zaspi hlavicka nepada dopredu ani ked cela sedacka nie je vysunuta do lahu..

beatvar
30. apr 2018

A este :deti v nej boli od roka,tiez cca 9kg..pre male deti je tam taky polystyrenovy sedak,vysoky asi 3cm,ktory je pod potahom a dieta sedi troska vyssie,aby mu pultik nebol po bradu..ked vyrastie tak sa vyberie..na to som prisla,az po pol roku ked som sedacku ,,vyzliekla,,kvoli praniu.kupovali sme cez net..isofix maju myslim vsetky novsie auta

bubinko1506
30. apr 2018

Pri kupe som sa rozhodovala podla testov ADAC, medzi cybex juno2 a britax romer king. Napokon vyhrala romer, kedze malym vadil ten pultik

petus2
autor
30. apr 2018

Ja sa tiez bojim ze jej bude vadit pult. Ale chcela by som isofix, kedze sme to mali doteraz, a je to fakt super a rychle. Jedna mamina tu na mk napisala ze cybex juno 2 vraj uplny otras. Vraj labilna malo polohovatelny chrbat padala hlavicka atd.🙄 takze uz ked som bola ako tak rozhodnuta, znova zacinam odznova. Ano citala som aj crush testy...ale skusenost maminiek je na nezaplatenie😉

petus2
autor
30. apr 2018

@yanni jasne stale sa zmesti... este ma len 9,4 kg... len uz ma rok tak sa pomaly pripravujem na vacsiu😉

zuzana247
30. apr 2018

@petus2 pozri romer Trifix,ma ju kamaratka. Je ako romer king,ale na izofix a ten pas Top Tether co sa zacvakuje dozadu za sedacku. Aj je priestranna.
My mame Besafe izi modular isize,ta je otocna do obidvoch smerou,je trosku uzsia ako romerka,ale tiez sme spokojní,ale maly tam isiel v polroku,mali sme zle vajicko.
Uz som to pisala inde,kukni stranku autosedacky24.sk alebo buggies.sk ,maju super ceny oproti inym obchodom 🙂

yanni
30. apr 2018

@petus2 Ak nekupis reboarder, tak ju maj vo vajci pokym sa tam zmesti. nasa copana v roku mala 8 kg (teraz ma takmer tri a ma 13 kg😵), Vo vajci bola do 17tich mesiacov. Uz bola hlavou nadoraz aj v najvyssej pozicii hlavovej casti. Potom sme ju "presadli" do reboarderu a tam sedi v protismere doteraz a este dlo bude.

Treba vyskusat. Chod do obchodu a posad ju do vsetkeho, co tam budu mat.

PS. Pultikova ani u nas nemala uspech. Bola v nej uplne stratena, revala dva mesiace. A nie, nezvykla si ani po dvoch mesiacoch dennodenneho vozenia. Bol to boj. Este ze sme ju mali len pozicanu pri pobyte v zahranici.