Prosim poradte aku znacku autosedacky kupit pre dietatko chcem od 9_36kg a nieco aj na dlhe trasy kedze chodime casto na vylety...vobec neviem preto chcem radu co odporucate,co sa vam osvedcilo...dakujem
@marrya ja som kupovala synovi 9-18 kg Trifix (Romer). Vyborne testy, udrzba super (krasne zvlecies potah), obsluha super, velmi velmi pohodlna no a aj fakt bezpecna - ma aj top tether pas... Nevyhoda je jedina: cena 😖 ale teda ostava pre dcerku, tak je to ok 🙂
Ja osobne by som isla skor do velkosti 9-18kg, su podstatne pohodlnejsie - aspon co som ja videla. Idealne upevnenie na isofix. Najbezpecnejsie su sedacky v protismere jazdy napr Sirona od Cybex ale tam je ta cena uz strasne vysoka a aj deti radsej pozeraju dopredu - aj ked je to asi vec zvyku.
Zo znaciek by som volila Romer alebo Cybex (tieto dve mame). A este Maxi Cosi by prislo do uvahy.
Inak je tu niekde cerstva tema o tomto, je tam toho viac popisaneho 🙂
@marrya ahoj, ja som tento rok riesila pre deti tiez a rozhodli sme sa pre Cybex. skus sa na ne kuknut. su s pultikom, takze odporucam najprv vyskusat, ci sa v tom bude dietatu pacit, mojim babam sa pacia a dokonca som kupila aj starsej cybex, ovela pohodlnejsie sa jej v nom cestuje ako co sme mali skor. tiez chodime na dlhe trasy takze je pre mna dolezite aby sa dietatu pohodlne cestovalo, cestujeme 1200km vzdialenosti viac krat rocne.
na dlhe trasy urcite nejakú čo sa dá polohovať, aby sa dalo dať dieťa aj do poloľahu ked zaspi. bude sa mu lepsie spat
my mame pre obe deti Rommer king plus, sme s nimi velmi spokojni, casto ich vidim aj v inych autach, cize je to zrejme oblubena znacka - model, manzel to vyberal dost poctivo, asi mesiac vkuse studoval recenzie a crashtesty, aj detom sa v nich paci a da sa trosku vysunut a dietatko akoby lezka, ked aj zaspi alebo oddychuje
Nase deti maju Cybex Pallas a su maximalne spokojne a my tiez.
@marrya
Mozes si pozriet testy ADAC alebo Stiftung Warentest a pod. a uvidis, ktore odporucaju z hladiska bezpecnosti.
Zvycajne vyhravaju Cybex alebo vseobecne tie, ktore nemaju pasy, ale take zachytne teleso. Lenze presne tie najbezpecnejsie pre moje deti nehrozia, neznesu nic pred sebou :-/
Ja my som sledovala moznosti nastavit - ako dlho by sedacka "rastla" s dietatom, aby sa dali potahy oprat, ako lahko alebo tazko sa zapinaju pasy, ako lahko sa nastavuje dlzka pasov - to je potrebne najma v zime, lebo raz ideme vsetci v bundach a raz ideme iba v pulovroch (ked sadame do vyhriateo auta a pojdeme dlhsiu trasu). A to je potom o nervy, ked treba 4 ruky a dva srobovaky na nastavenie dlzky pasu 😉
My mame pre syna Chicco Neptun. V testoch dopadla zle, lebo ked je pouzity iba podsedak, tak zevraj nema bocnu oporu: no sak nie, ked uz mam iba podsedak! Treba citat aj texty testov, nie iba vysledne tabulky. Ked je pouzita normalne, tak mala dobre vysledky. Ale v prehladnej tabulke jej dali zlu znamku, lebo sa da pouzit aj iba podsedak a potom jasne nema bocnu ochranu. To ma nastvali.
Takze, ta nasa ma vstavane pasy, tie su myslim do 15 alebo 18 kil. Vyska opierky hlavy sa nastavuje velkym "srobom", pricom sa odrazu nastavuje aj vyska pliec. Potom sa da pouzit bez vstavanych pasov, ale s pasom auta, to ma syn momentalne - ma 5,5 roka a 20 kil. Sedi v sedacke, ale zapnuty je pasom auta. A potom, ked vyrastie aj z toho, sa da odobrat spodok a je z toho iba ten podsedak.
Nevyhoda je, ze ten pas auta sa "neklze" dobre pri zapinani medzi bocnou opierkou hlavy a bokom sedacky, to sa trosku zasekava. Römer su v tomto lepsie, videli sme u znamych. Preto asi budem hladat inu sedacku pre dceru, ked vyrastie z tej, co ma teraz, a nekupim este jednu Neptun. Ale uvidim. Budem musiet vyskusat v reali.