Poraďte autosedačku od 9 do 18 kilogramov

sebihomama
3. sep 2012

Maminy prosim poradte mi nejaku dob sedacku v kategorii I 9-18 kg .. rozhodujem sa medzi cybex juno. fix, chicco xpace - isofix ?? ma nejaka sksenosti ?

gubcikova
3. sep 2012

@sebihomama prečo už nie od 9-25?

adulik23
3. sep 2012

@sebihomama o autosedackach je tu uz vela tem, ale v zasade: cokolvek by som vyberala z tychto 2 firiem, tak kupim od cybexu. 🙂

lilysk
3. sep 2012

Mam takuto Kiddy pre obe deti a som veeeelmi spokojna .
http://img3.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/4675/46756...
Mala som pred tym chicco a od tych 5 bodovuch pasov bola mala stale osuchana hlavne v lete ked sa spotila mala az cervene ☹(

sebihomama
autor
3. sep 2012

@lilysk a prosim ta ten bezpečnostný vankúš sa dá dať dole ?? nezavadzá to tam ?

sebihomama
autor
3. sep 2012

@gubcikova lebo takú kategóriu od 9 do 25 nepoznám 🙂 myslim že je len od 9-18 alebo od 9-36 .. a myslím, že v sedačke kde sa dá 36 kg dieťa tak to moje 9 kg bude v nej stratené a zbytočne v nej lietať 🙂

lilla244
3. sep 2012

tiez by som sla do cybexu
sestranicu ju ma a je velmi spokojna, my sme kupili romer duo billy myslim sa vola a tiez odporucam

lilysk
3. sep 2012

@sebihomama Ahoj ano ten pultik sa dat dat dole ked ma dieta uz urcitu vahu a potom zapinas na bezpecnostne pasy -mam 12 mesacnu ta ma pultik a 4 rocnu ta pultik nema,ale ma uz sedacku do 36 kg ,ale tie kiddy boli podla testov za rok 2011 tusim na 1 mieste v bezpecnosti .Da sa aj polohovat takze krasne prisposobis -vahe aj vyske aj sa da sklapat aj na nohy vytiahnes a moze spat dieta 🙂)
tu popozeraj ako vyzera

https://www.youtube.com/watch?v=lCXFRn4Btishttps://www.youtube.com/watch?v=XzyRZuz-qPs
monka_m
3. sep 2012

ahoj, kúp si určite tú väčšiu, my sme kúpili tiež 9 - 18 a malý nám z nej hrozne rýchlo vyrástol. Choď na nejakú predajňu a skús tam posadiť malého, že ako v nej bude. Potom sme kúpili tú väčšiu od cybexu a nemôžem na ňu dopoustiť, vrelo odporúčam. Malý je v nej max spokojný, pred tým sme mali rommer, nebola zlá, ale asi by som si zvolila už cybex, je fakt super.

sebihomama
autor
3. sep 2012

@gubcikova tak to vidím fakt prvý raz 😀 čo ja viem nenašla so ma le žiadnu takú z tých lepších, ktoré dopadli aj nna testoch dobre .. to sú asi nejaké také nijaké 😀 a aj tak sa mi to zdá dosť myslím, že teraz stačí do 18 kg 🙂

sebihomama
autor
3. sep 2012

@monka_m tak to že vyrastie mi nevadí veď sa kúpi nová aj keď je to dosť penazí, ale mi veľmi veľa jazdíme každý deň aj a radšej bezpečnosť 🙂 beztak mi to pripadá dosť keď 9 kilové bábo ma byť v sedačke do 36 kg .. že aj ja asi beriem teda ten cybex 🙂 ďakujem pekne 🙂 a prosím ´ta akú konkrétne máš tú cybex ?

babymarket_sk
4. sep 2012

@sebihomama
Odporúčam ísť do niektorej predajne, kde túto sedačku majú a vyskúšať do auta aj s dieťaťom...

monka_m
4. sep 2012

My máme cybex solution s isofixom, ak máte v aute isofix, určite si kúp s isofixom, sedačka tam pevne sedí. Lebo ak nemáš, tak vlastne sedačku spolu aj s dieťaťom drží len pas. V tej nižšej váhovej kategórie sú pásy na autosedačke zvlášť, ale v tej vyššej váhovej kategórie ho pripútavaš vlastne len pásom. My sme mali požičanú inú augosedačku, kým nám neprišla táto a tá nebola na izofix a mne to prišlo osobne hrozne labilné. Napr. táto cybex je výškovo nastaviteľné, vzadu posúvaš opierkovú časť, čo je super, rastie spolu s malým, náš je hrozne veľký na svoj vek 😝 Ale je pravda, že spodná časť je rovnaká. Určite si to vyskúšajte v tej predajni a tam uvidíš.

spalka
4. sep 2012

prepac ak od veci, ale mne sa zda isofix zbytocny 😉, dcerka sa vozi od roku v maxi cosi tobi a stale sme spokojni, je trosku vyssi tak aj rocne babo hned vidi z okna 🙂 @sebihomama

dansars
18. dec 2012

Isofix urcite nie je zbytocny, niektore sedacky by bez neho ani nepresli testami 🙄 🙄

denisafono
18. dec 2012

Moja mala ma 5mesiacov a 3tyzdne, ked je v zimnom overale uz ju nenatlacim do vajicka, tak sme kupili pouzitu Romerku 9-18kg. Kedze este sama poriadne nesedi, zvolili sme preto Romer King plus lebo ma 4 polohy, da sa sklopit ako keby sedela vo vajicku, zatial sa jej paci, sedi v nej rovnako pokojne ako vo vajicku, aj ked ja mam velmi dobre dieta, neplace, a akonahle ju dam do vajicka, uz len čučí a časká kedy už ideme niekam autom, hneď zvykne zaspať. A ešte sa mi pači že má opierky na hlavu a daju sa posuvat vyššie podla toho ako rastie dietatko.

ducci
26. dec 2012

my mame maxi cosi tobi a sme velmi spokojne 🙂

tonka61
30. dec 2012

My mame fenix a som spokojna.

crystalskye
3. jan 2013

@sebihomama ahoj 🙂 práve pozerám túto diskusiu, nakoľko plánujeme si kúpiť autosedačku, hľadala som všade, pozerala som aj crashtesty a práve Cybex Juno Fix - Isofix 2013 vyšiel ako najbezpečnejší, tak uvažujem nad jeho kúpou. Ty si už kúpila? ste spokojní? ten pultík nezavadzia malému? to ma na tom najviac odrádza, či to nebude zavadzať dcérke? najradšej by som si osobne aj vyskúšala túto sedačku, ale neviem v ktorom obchode ju majú vystavenú, neviete poradiť? druhá alternatíva je Romer King Plus, ktorú by ste si vybrali?
@babymarket_sk
@monka_m
@denisafono

sebihomama
autor
6. jan 2013

@crystalskye ahoj .. no my sme nakoniec kupili Chicco Xpace Isofix a som s nou velmi spokojná .. v testoch mala tiež velmi dobré vysledky, nie je tam ziadny pultik takze nic nezavadza a je dost vysoka mal vsetko vidi a to sa mu paci .. celu cestu ani nemukne len pozera .. mame od 9-18 kg a je aj polohovatelna takze sedi a ked zaspi ta sa trosku sklopit na lezato .. neni to uplne ako vo vajicku ale aspoin trosku ...ja som ju kupovala v predeti.sk v predajni a boli sme si ju s predavackou vyskusat aj v aute ked som poprosila 🙂 ale me spokojni 🙂

crystalskye
6. jan 2013

@sebihomama ahoj a môžem sa spýtať, prečo ste sa nakoniec rozhodli pre toto Chicco a nie Cybex? boli ste si vyskúšať aj Cybex?

sebihomama
autor
7. jan 2013

nie neboli sme skusat Cybex nemali ju v predajni, uz sa mi nechcelo hladat a ta sa mi pacila a bola dobra .. a este som na nu mala aj 15 % zlavu tak aj kvoli cene 🙂

babymarket_sk
14. jan 2013

@crystalskye
Určite aj s dieťatkom zbehnite do nejakej predajne, kľudne aj našej 😉 a malého do nich posadte...osobne odporúčam Romer, ak dieťatku nebude vadiť pultík, tak Kiddy je v pohode...
K predchádzajúcemu príspevku len toľko, že zľava síce fajn, ale kvalita-bezpečnosť nie...