Dobry den, prosim aku by ste mi odporucili autosedacku s rozpoctom tak do 150 eur. Maly ma rok aj dva mesiace, na ceste ja dalsie babo tak vajicko kym splna svoj ucel chcem setrit pre druhe babo. Urcite by som rada polohovatelnu kedze niekedy si aj prispinka pocas jazdy. Viem ze ide o bezpecnost a tam sa neda satrit, ale momentalne aj nas zasiahla koronakriza. Mozno este do tych 200eur by som ukecala muza.. Dakujem za rady.
@miskafilipkovab suhlasim s vyššie pisanym. Akurat by som doplnila aby ste maleho stale nechali v protismere ak mu to nevadi. Je to 5x bezpecnejsie ako ho dat do smeru jazdy. A vraj ziadna 9-36kg vam nevydrzi do konca tak aj tak by ste museli kupovat druhu.
@cookie29 napadlo ma aj to ze do 18kg ale nemam ich obkukane. Hned mi padla do oka ta od petite&mars prime ii isofix. A pacilo sa mi ze je rastuca. No asi sa zacnem obzerat teda do 18kg.
@natalia1619 dakujem vam. No ved to ze on je v smere jazdy inac robi krik 😂
@miskafilipkovab ako mas vajicko v smere jazdy?
@natalia1619
@cookie29 baby a co vravite na tu rotacnu, co si ju mozem otocit ked vyberam babo z auta. Myslite ze je to sikovne? Ci si ani nevsimnem ked to nebude
@natalia1619 normalne vzadu, tvarickou dopredu. Len mi nevravte ze to nemoze byt. Nikto ma na to doteraz neupozornil.
@miskafilipkovab nesmie to tak byt... Pokial viem ziadne vajicko nemôže byt v smere jazdy... Pozri manual ale velmi pochybujem....
@miskafilipkovab mam kupenu rotacnu a je to podla mna super výhoda. Ale zase pri sedacke ak ma vsetko mozne ako je isofix, polohovanie, otacanie a su za lacno tak museli setrit niekde inde ci uz na materialoch alebo bezpecnosti. Petitand mars nepoznam ako znacku ale vo som citala ma lrn zakladne testy bezpecnosti.
@miskafilipkovab mas to vajce zle uchytene. Ziadne vajce nikdy nesmie byt v smere jazdy. V pripade nehody ma dieta polamane väzy.
@miskafilipkovab pozrite si Petit &mars prime II isofox. Česká značka má to české testy vychytala som ju v zlave v decembri za 126e. Môj sa v 6. mesiacoch to vajíčka nezmestil (lebo už bol dlhý a trčali mu dosť nohy) a vrešťal tam... Vymenili sme za túto ide v smere jazdy a zbožňuje to. Pozerá sa z okna je veľmi zvedavý a v tejto sedačke veľmi spokojný 😊. Je veľka a ťažká píšu okolo 11kg ale vyzerá pohodlne. keď sme ho tam začali dávať ešte samostatné nevedel sedieť ale dá sa to trošku sklopiť a má to tam vložky takže to bolo super 😊. Pri 30min. presunoch počúvať celú dobu vreštiace decko za riťou nie je sranda takže za mňa super kúpa 😊😊
@meluela
@natalia1619 vdaka Bohu sa noc este nestalo. Bude si musiet zvyknut kukat sa do sedacky no. Za jeho zivot to stoji. Dakujem vam za upozornenie
@mirkaz156 ved prave ze to je odrzku cesta ked mi pisti spoza hlavy. Preto som ho natocila na smer jazdy. Tu petite&mars mam jedinu taku v hladaciku. Aj cenovo aj recenzie sa mi paci plus ma isofix. No to ze je velka ma trosku odradza.. Ked v dnesnej dobe mozem chodit ako chcem bezpecne ale niektorým ludom do ruk vodicak proste nepatrí.
@miskafilipkovab to sa nedá celú cestu počúvať potom som nervózna a nesústredím sa na jazdu... Odkedy je v petit & Mars tak ani nemrnkne pozerá von úplne spokojný je v nej 😊. Mňa náhodou upútala ešte som ju stihla pred opatreniami okuknúť v detskom obchode a cena pomer kvalita je podľa mňa super 😊😊
Máte malé auto či v čom je problém? Veľká myslím že fakt zaberá celú sedačku ale o jej bezpečnosti nepochybujem. A máme zatiaľ dve autá manžel si sedačku sem tam prehodí k sebe keď je s malým. Nemá s tým žiadny problém je to tak raz za týždeň.
Tiež si to myslím ale nespravíme s tým nič a okolnosti nepoznáme 🤷
@miskafilipkovab nehnevaj sa, nemyslim to zle ale kto Ta mal upozornit, ze vajicko sa nedava v smere jazdy?? Ved na take nieco je navod a popis, ktory mas k sedacke, ten mas mat k sedacke rovno v aute, vacsina ma na to ulozny priestor.
Ved to nie je sranda, take dieta patri do protismeru jazdy.
@mirkaz156 prepac ale polrocne dieta v smere jazdy (nech ma akukolvek hmotnost), je hazard so zivotom. Ak to tak robis, tak to prosim aspon neodporucaj 🙏 je to nebezpecne.
@mirkaz156 ja som ju bola dávnejšie kukat ked bola v akcii len to nas pani odhovorila ze este je skoro, pokial malemu hlavka netrci z vajicka tak tak kludne moze byt. Mna by ani nanapadlo ze mu niekde bude lepšie, on je take sidlo co neobsedi. Kiezby bol kľudnejší v druhej autosedacke. Nemame male auto ale ma celkom vystrasili tie recenzie 😌
@miskafilipkovab suhlasim ak ma dieta vrestat je urcite bezpecnejsie ho dat do smeru ale nie vo vajicku ani pokial dieta samo nesedi. Bohužiaľ fyziku neoklameme ani najlepsou sedackou 🤷♀️. A mozno ak bude v sedacke kde je iny sklon ako vo vajicku tak mu bude aj v protismere dobre. Za skusku nic nedate. A dobre zrkadlo do auta. U nas zatial fungujeme takto.
@jankalukasova tak ja som donedavna nosila v protismere ale v predu. Teraz uz ked je vacsi vie pochopit ze ide z bodu A do bodu B a nikam neodchádzam od neho, byva sam v zadu, ako som písala. No ako zacal robit krik tak je otoceny tvarou dopredu. Ani ma nenapadlo neviem oreco ze by vzdadu tak nemohol byt. V predu viem ze nemoze tak sedkat. Co sa tyka bezpečnosti dam si poradit ved na to som tu. Dakujem za upozornenie.
@natalia1619 tak asi nebudem cakat a hrniem sa rovno do kúpi autosedacky. 🙂
@miskafilipkovab ak ti ide o bezpecnost pridaj sa na fb do skupiny deti v aute, pani je znala, rada poradi.
@natalia1619 jaaaj ked ja nemam facebook stiahnuty. To zas ore manzelovu bezpečnosť. 😂 Ved aj tu na MK mi hocikedy sprta a smeje sa ze co tie zeny riesia 😃😃 my sme si to hned povymazuvali 😂😂
@miskafilipkovab omyl... aj na prednom sedadle moze sediet v smere jazdy ale v spravnej sedacke. Ten manual, ktory k nej doatanes, si treba precitat. Mna by zaujimalo ako tam mas to vajicko priputane, ked ten zadny uchyt na pas mas vlastne oprety o sedadlo 🙈
Kup poriadnu sedacku, ktoru je mozne umiestnit do protismeru jazdy, pripadne otocnu. Nemyslim to fakt zle ale s tym vajickom ste mali fakt viac stastia ako rozumu.
@miskafilipkovab ona je aj tu skupina vyberame bezpecnu sedacku ale na fb skor odpoveda, aspon sa mi zda. Ale co ju tak sledujem tak Petit&mars neodporuca lebo nemaju doplnkove testy.
@miskafilipkovab este mi napadlo, nezacal sa hnevat ked ste ho dali na zadne sedadlo do protismeru s tym ze vas nevidel? Ked bol zvyknuty vas vidiet pri cestovani a zrazu vas nevidi tak sa hnevá. To by poriesilo zrkadlo.
@jankalukasova asi to je dosť o prioritách lebo pre mňa osobne je väčší hazard vystresovaná matka za volantom keď dieťa celú cestu vreští... vlastne tá matka je vystresovaná už len pri pomyslení keď má niekam ísť s takým dieťaťom čo vreští celú cestu... a taká matka, ktorá sa nedokáže 100% sústrediť na jazdu a okolnosti za volant nepatrí. Ale to je len môj uhol pohľadu.
Ale môžeš mi odporučiť čo by si navrhla ty
@mirkaz156 ja mám na to taký pohľad, že ak som raz za volantom, tak som vodič a šoférujem a prvoradé je sústrediť sa na jazdu. Nie na dieťa. Pre dieťa je viac nebezpečné ako riešim jeho rev a nie cestu.... aj keď ma do čela bodne osa. Musím sa sústrediť na jazdu. Ak dieťa neznesie sedenia v protismere jazdy vo vajíčku, tak hľadám buď inú protismernú sedačku, je ich na trhu už dosť. Niekedy stačí aby bola vyššia a dieťa y nej tak viac videlo von z auta.. niekedy stačí zmeniť poťah (dieťaťu v nej môže byť teplo)... pridať vhodné hračky... čokoľvek. Ak napriek tomu dieťa plače, tak žiaľ obmedziť cestovanie a cestovať s ďalšou osobou, ktorá šoféruje a ja sa môžem venovať dieťatku (toto je veľmi ťažký bod, ja sedím v aute denne... sama s deckami...) ale určite by som nedala polročné dieťa do posmernej sadačky. Žiaľ som nejakú tú búračku absolvovala (nie ako vodič) a viem čo to je za strašnú vec. Nedovolila by som si vystaviť tomu svoje dieťa... aj za cenu, že bude revať. Lepšie keď reve ako keby... ani to nedopíšem.
@jankalukasova presne tak za volantom sa treba 100% na jazdu v tom sa zhodujeme 🙂
musím povedať že sme skúšali rôzne hračky aj nové veci aby sa s nimi malý zahral kadejaké metódy ale proste mu tam už asi bolo dosť nepohodlne inak si to neviem vysvetliť. predtým tam vydržal s prehladom a zrazu prišlo obdobie keď tam nechcel bť a začal sa vzpierať... Nesúhlasím lebo nie každý ma na to aby kúpil 5ks vajíčka na jeden mesiac kým z neho vyrastie. To sa mi zdá riadna blbosť a ešte aj teraz počas korony keď sa ludia snažia čo najmenej stretávať. Mám ,,dlhé,, dieťatko a asi to pre niečo bude keď to je rozdiel 100 a 1 predtým ok a zrazu katastrofa...
nie vždy sa dá ísť ešte s niekým aby to dieťa v tej sedačke vydržalo ,,byť ticho,, ...
ja som dala presne od 6m vedel sa už otáčať aj vzpierať aj všeličo aj chcel už sedieť. Nestalo sa našťastie nič, aj vďaka tomu, že som mala 100% sústredenie a 100% reflexy.
Takže to stále vidím ako uhoľ pohľadu.
@mirkaz156 pozri... moja dcéra "vyrástla" z vajíčka keď mala 4 mesiace. Presne tam začala zo dňa na deň vrieskať ako pominutá a nešlo s tým nič robiť. Vyriešila to sedačky romeer britax max fix II.. a bol klud. Pekne z nej videla, mala ju napolohovanú ako bolo treba a jazdili sme ďalej bezpečne. Ok... Ty si to vyriešila takto a na veľké šťastie sa nič nestalo... ale odporúčať to ako bežné riešenie je fakt scestné. Hlavne keď existujú aj iné riešenia. Je to o tom ako veľmi človek chce a ako veľmi je to pre neho dôležité. Mamičky investujú do kdečoho totálne zbytočného (často aj nebezpečného) lebo je to pekné a dá sa s tým ukázať (tým teraz nemyslím Teba... ). Sedačku tak vidno nie je a mnoho mnoho ludí ju berie ako nutnú investíciu, len preto aby nedostali pokutu a už sa nezamýšľajú nad dôsledkami.. a to ešte nehovorím ako tam tie deti bývajú pripútane... ale to už je na inú tému.
jezismaria, ja som tu zosedivela 🙂
akoze kazdy rodic si robi co chce... ale vajicko sa nedava do smeru jazdy, ale zasadne v protismere. Deti by mali byt v protismere co najdlhsie... najlepsie do 4 rokov, aspon, pretoze pri hocijakom naraze je vytvarany tlak na siju/hlavicku a ony maju nepomer... ziadne figuriny z crash testov nemeraju tlak pri naraze popritom je to fest dolezite :(
najmensi pocet zraneni/umrti je v skandinavskych krajinach, kde su autosedacky povinne v protismere jazdy a jeden z najprisnejsich testov je Svedsky Plustest a ten dostanu len sedacky v proti smere... bavime sa o kategori 0-4 roky.
A doolezite je nielen kupit bezpecnu sedacku, ale aj jej spravne pouzivanie, to znamena vhodne pripevnenie sedacky na homologovane miesto (su miesta v aute, ktore nie su homologovane na sedacku, treba si pozriet popis konstruktera vasho auta) a spravne upevnenie dietata do nej, bez deky, vetrovky ci hrubsieho overalu... preco? Pretoze v pripade narazu, sa hrubsie oblecenie sprava ako kompaktor. Viete ten sacok z ktoreho vysavacom zmensite objem na patinu... tak isto sa zmensi aj hrubsie oblecenie pod tlakom a dieta nie je pevne pripasane (hoci vy ste mali pocit ze ano a ze viac sa neda) a zo sedacky vyleti...
a co sa tyka dietata v protismere, budem zla, ale ked sa vam dieta zacne v supermarkete hadzat o zem a revat, lebo chce hracku, tak mu ju kupite? Alebo ked doma zacne liezt na nabytok ci na okno, tak ho nechate? To iste plati aj o sedackach... ano mozeme sa snazit zmiernit, ale treba dietatu prizvukovat, ze to je pre jeho bezpecnost. Vychovavat...
Je pravda, ze toto su temy, na ktore sa osveta moc nerobi, moc sa o tom nehovori a hlavne ludia maju pocit, ze co sa da kupit v obchode (a podla moznosti co je drahe) je bezpecne, co je bohuzial totalne nepravdive...
@cookie29 tomu kto nechce, nevysvetlíš....
@jankalukasova ja som odporučila aby pozrela autosedačku a vysvetlila ako to bolo u nás. Každá mamička je iná každé dieťa je iné. V tej chvíli som robila to najlepšie čo som vedela pre dobro všetkých zúčastnených 🤷. Riešenia som nikde nevidela nič som sa nedopátrala a nemala som stovky eur na to aby som tento problém vyriešila. Tak isto aj mamička je limitovaná peniazmi. Hľadala som ,, zlatú strednú cestu,, a nič lepšie som nenašla. ..
@cookie29 pre mňa hlúpe prirovnávať nejaký supermarket s jazdou v aute 🤷 ale tiež uznávam že sa o tom málo hovorí málo píše a nikde sa človek nevie dopátrať k poriadnym a reálnym informáciam.
zatial pouzivaj vajicko, pokial maly nedorastie a nenarodi sa druhe. Vajicko ma zivotnost. A co sa tyka bezpecnosti, tak 9-36 za mna "bezpecnu" sedacku nenajdes. Uprimne, keby Ti niekto povedal, ze Tvoje dieta vynosi len jedno "rastuce" tricko/nohavi/topanky od 18m do 12 rokov, tak si pomyslis, ze mu sibe, nie?
Je lepsie kupit autosedacku do 18kg (limit isofix), kde bude Tvoje dieta v bezpeci a vo vacsine pripadov Tvoj syn moze v nej zostat do cca 18kg/105cm co zodpoveda asi 4 rokom. A ked dosiahne 4 roky, tak mladsie deta co bolo dovtedy v autosedacke, moze zdedit tuto synovu do 18 a jemu potom kupis vacsiu. Aj casovo to perfektne vychadza a aj z bezpecnostneho hladiska top