Parametre dôležité pri kúpe autosedačky

sonickaopicka
19. nov 2013

Ahojte, prosim vas o rady...
maly ma zatial len 7mes. ale uz pozeram dopredu
neveim vobec aku znacku, ani parametre by mala mat, preto vas prosim o rady, pripadne aj linky na danu sedacku
nie vajicko!
myslim ze som niekde zachytila ze si aj nejake sklopné alebo posuvne pri spanku
dakujem este raz za vas cas a rady 🙂

smalova
19. nov 2013

my máme romer king plus cena použitej cca okolo 100 - 130 euro dá sa sklopiť aj do spania...má tri polohy.. poprípade popozerať najnovšie ADAC testy bezpečnosti a podľa toho povyberať (skúste si hodiť do googla). Tento Romer vyšiel v testoch bezpečnosti veľmi do,bre, samozrejme najlepšie vychádzajú s Isofixom, ale nakoľko my isofix v aute nemáme tak sme zvolili túto variantu... som s ňou veľmi spokojná. kupovala som síce použitú ale nekupovala som staršiu ako rok a pri kúpe som si ju dôkladne popozerala a vyskúšala..... pridávam obrázok,,, my máme tú zelenú 🙂 prajem šťastnú voľbu

haslerka27
19. nov 2013

My máme neonato a som spokojná.

katy1979
19. nov 2013

Tak tak skus pozriet testy ADAC ako odrazovy mostik. Romer bol vitaz pred par rokmi od vtedy sa uz mnohe zmenilo.

adkasmolka
20. nov 2013

my mame romer-ku z obrazka tu zelenu, a po svagrine pozicanu taku modrukockovanu romerku. Ta je odost sirsia a taka robustejsia. Moment. pouzivame BeSafe - tiez velka spokojnost. Ked bol syn mimi, mali sme vajicko -Jane, ale v nej bol asi tak 5x. Neznasal dlho dlho autosedacky az dokym sme si nepozicali od svagriny tu velku sedacku. Potom to uz slo 🙂

anjelicek26
20. nov 2013

@sonickaopicka - v kategorii 9-18 kg su polohovatelne v podstate vsetky autosedacky. Dolezite je si precitat testy ADAC a pozriet crash testy, lebo moze byt sedacka akokolvek pekna a udajne pohodlnna a kamoska je spokojna bla bla bla - ked ti pri naraze a skutocnej nehode zacne horiet potah, zlomi sa chrbtova opierka ci neposkytne ziadnu ochranu pri bocnom naraze.

V podstate treba vyberat medzi znackami romer, maxi cosi, cybex, este dajme tomu concord a Storchenmühle. Ine by som nepozerala. Tuto si treba zvazit, ci chces sedacku po alebo proti smeru jazdy. Dieta proti smeru jazdy nevidi, ale zasa je chranene niekolkonasobne viac, ako po smere jazdy, tuto video hovori za vsetko

https://www.youtube.com/watch?v=sssIsceKd6U

Takze my sme zuzili vyber na sedacky, ktore sa daju dat proti smeru jazdy. Pravdepodobne vyhra Maxi cosi 2 way pearl. S bazou, otocitelna do oboch smerov, polohovatelna a s dobrymi testami. Lahucke zapinanie, vkladanie a vykladanie, pre nas ideal. Cena pre nas pri tomto nezohrava ziadnu ulohu. Sedime denne vyse hodiny v aute a bezpecnost je uplna priorita. Tato sedacka ako jedna z prvych splna i-normu, ktora po case vymeni a doplni platnu normu 44/04. Teda povinne sedenie dietata proti smeru jazdy do 15 mesiacov.

http://www.maxi-cosi.de/at-de/produkte/kinderau...

mmmj
20. nov 2013

my mame romer first size, je od 0 do 18, kupili sme ju, lebo mala sa uz do vajicka v zime nevosla a este bola mala na sedacku 9-18 kg.
Da sa dat v smere aj protismere jazdy, sklapa sa do polohy na spanie. Sme s nou spokojni.
Aj sedacky BeSafe su dobre, skusali sme u znamych, aj sa v nej dobre sedelo.

basenka7677
20. nov 2013

@sonickaopicka ahoj my sme sedačku riešili minulý mesiac, naša malá má 8,5 mesiaca a na zimu by sa nám do vyjíčka nezmestila. Boli sme sa spýtať v 3 obchodoch - 2x Trnava a 1x Hlohovec a všade nám odporučili sedačku 9-36 kg Kiddy Guardian-fix PRO 2, ako jediná rastie spolu s dieťaťom, čiže sa pri roztváraní rozťahuje aj do šírky, nie len do výšky.... my sme zatiaľ velice spokojní, cenovo je jedna z tých drahších (stála 265,- eur) ale budeme ju mať už nastálo. Chod si popozerať do obchodov, my sme mali šťastie na dobrých predavačov - mužov, super nám poradili....

mami.sk
20. nov 2013

@sonickaopicka , @basenka7677 my máme už 4 roky sedačku značky KIDDY ( myslím, že Comfort Pro) a je fakt super. v tom roku keď sme ju kupovali bola víťazom crash testov a preto sme ju kúpili 😉 ľahko sa s ňou manipuluje, nepotrebuje isofix a z jedného auta do druhého sa presunie za pár sekúnd. dobré je aj to, že menšie dieťa si ju samo neodopne čo sa bežne stáva pri sedačkách, ktoré majú zapínanie vpredu . staršie dieťa už chápe, že sa nemá odopnúť 😉
dcéra má takmer 5 rokov ale keďže je štíhla stále používame ten pultík / teraz v zime jej ho asi nebudem dávať keď bude naobliekaná/
aj keď je drahšia tak keď si to premietneš na to koľko rokov ju môžeš používať tak je to v pohode 😉 😉 😉

katy1979
20. nov 2013

@basenka7677 len pre info nie je jedina co rastie s dietatom aj do sirky aj do vysky 😉

sonickaopicka
autor
20. nov 2013

@smalova @haslerka27 @katy1979 @adkasmolka @anjelicek26 @mmmj @basenka7677 @mami.sk
dakujem vám krasne žienky moje, my este zatial do vajka vojdeme a necestujem zase tak casto, praveze sa snazim maleho s niekym nechat ked idem do mesta alebo dakde, nechcem ho zbytocne vystavovat nebezpecenstvu na ceste, ale jasne ze ked ideme volakam tak zatial mame to vajko, musim si to popozerat dakedy poriadne, opytam sa aj kamosky ze aku ma ona, ma 2 deti a viem ze ma v aute 2 a myslim ze raz mi vravela ze ma tiez tu polohovatelnu

kazdopadne dakujem este raz za vas cas a nazor, som si myslela ze sa nikto neozve 🙂
pekny den vam prajem

jankastubka
20. nov 2013

@anjelicek26 a su aj nejake ine otocitelne do protismeru? Lebo co som sa teraz pytala v internetovom obchode, tak mi povedali, ze do protismeru su len vajicka.
A kde si potom dieta dava nohy, ked je to v protismere? Je tam na to priestor?
Dakujem za info. 🙂

basenka7677
20. nov 2013

@katy1979 my sme isli povodne kupit recaro,romer,cybex o tejto sme ani neuvazovali ale ako som pisala vo vsetkych 3 nam odporucili tuto a s tym ze jedina z tych co sme mali vybrane sa takto rozsiruje na siqku - mozno ju len chceli predat 🙂 a ja som si to dalej nezistovala 🙂🙂

katy1979
20. nov 2013

@jankastubka do protismeru su samozrejme aj vacsie najdes ich napriklad na http://www.bezpecnaautosedacka.sk/
najdes aj fotky aj videa ako tie deturence sedia. ak tak sedia odmalicka su zvyknute a hlavne je to naozaj najbezpecnejsia forma vozenia sa v aute.

@basenka7677 jasne z tych vsetkych co si vymenovala je jedina. Neboj dobre ste vybrali

anjelicek26
20. nov 2013

@jankastubka - su urcite aj ine, ja som pozerala hlavne maxi cosi a tam su do protismeru otocitelne 3 z ich sedaciek väcsich. Nohy nie su problem a ked budu problem, da sa otocit po smere. Moje deti su drobne, tak dufam, ze proti smeru pojde aspon do dvoch rokov.

andrejka1978
20. nov 2013

my mame romer king plus,vyberali sme na zaklade ADAC testov. da sa polohovat na tusim 3 polohy. no je pravda, ze starsi syn v nej vydrzal len asi do 2 rokov. potom mu uz bola fakt mala. potom treba zase kupit dalsiu autosedacku..... no ta sedacka od basenka7677 vyzera fakt super. len ta cena je strasna......ak planujete dalsie dietatko, kludne by som kupila nejaku tu romerku 9-18kg a potom ju zdedi druhy drobec. ak kupis z druhej ruky, tak este aj usetris. inak ak mas niekoho v rakusku, tak tam sa daju autosedacky cez internet kupit aj o 30% lacnejsie.len dorucenie musi byt v AT.

wenka25
20. nov 2013

http://www.best4baby.sk/autosedacka-pierre-card...
kukni tuto ,neni ani draha a mala v nej bola dost skoro a je az do 25 kg....

katarinatibi
23. nov 2013

@smalova ahoj prosim ta kde najdem v adac testoch tento romer king?

smalova
23. nov 2013

@katarinatibi Ahoj ak pozeráš nové ADAC testy tak tam myslím, že nieje treba popozerať ročníky dozadu neviem v ktorom roku sa romer king hodnotil,,, skús zadať do googla postupne rok po roku hádam sa k tomu dopracuješ, ja už neviem kde som to pozerala alebo skús ešte aj tu http://www.romershop.cz/testy-adac-a-stiftung-w...

katarinatibi
23. nov 2013

@smalova a nevies nahodou, ja aspon tak viem ze adac ma tri kategorie .. ci test GUT nieje posledna?

smalova
23. nov 2013

@katarinatibi no asi najlepšie je to zistiť surfovaním po nete,,,, vyskúšaj,,,, 😉

mirka_aa
23. nov 2013

ja by som sa chcela opytat,mam rok a pol rocnu dcerku a uz teraz ma 13kg .. vyberame prvu autosedacku,a hladam co najkvalitnejsiu najbezpecnejsiu no co najlacnejsiu (nemam 300€ na autosedacku :( .. )
no a otazka znie,ze ci uz by som mala pozerat len tie sedacky co su do viac ako 18kg,alebo mozem aj take co su len do tych 18? netusim kedy v akom veku ma dieta tych 18kg ze ako dlho by sme ju mohli asi vyuzit.. ? dakujem 🙂