Odporučte autosedačku 15-36 kg, nech pás netlačí na bruško

bb6
21. sep 2020

Mojej 5 a pol ročnej dcére vadí bočno- priečne pútanie v aute. Pás ju tlačí na bruško. Dcéra váži cca 22 kg. Rodičia, čo majú podobne citlivé deti vacsinou maju autosedacku Romer pre 15-36 kg z rady Kidfix (2019,2020) s takym stojacim putkom v strede, ktore brani tlaku na brucho a presuva tlak na stehienka. Toto vsak nie je polohovatelna autosedacka na spanie. Poradite nieco aj polohovatelne na spanie aj aby to netlacilo na brusko ? Vyrabaju sa napriklad sedacky s 5 bobodovymi pasmi pre vacsie dieta ?

lululilien
21. sep 2020

My sme teraz kúpili polohovateľnú autosedačku chicco Akita, náš syn má ešte dva roky ale na YouTube videu som si všimla že pre väčšie deti je tam také pútko v strede na pas. Patbodový pás pri náraze väčšie dieta neudrží.

jolana2804
21. sep 2020

Koupili jsme Klippan Wego a pás mu na břicho netlačí

jolana2804
21. sep 2020

@lululilien Ta vaše sedačka je 9-36 a není úplně bezpečná.

lululilien
21. sep 2020

@jolana2804 žiadna nieje úplne bezpečná

lululilien
21. sep 2020

@jolana2804 vy asi myslíte to, že je od 9 kg a nedá sa dať do protismeru? Lebo nerozumiem dobre vašej pripomienke... my mame ešte jednu od narodenia do 18kg, ale keďže o chvíľu sa narodí tretie, riešili sme s manželom ako nasúkať tri autosedačky dozadu.

jolana2804
23. sep 2020

@lululilien chicco není dobrá kvalitní značka

robin30
23. sep 2020

@bb6 v tejto kategorii britax polohovatelne nema a nemyslim si ze vobec najdes tiez som nakoniec kupila britax lebo som nenasla polohovatelnu v tejto kategorii mozno tie okolo 300€ a viac najdes ale pisem mozno
@lululilien prepac ale chicco vobec nie je dobra sedacka ani testy im nevychadzaju najlepsie

nikiki29
23. sep 2020

@lululilien Chicco má zlé alebo žiadne crash testy, slabá/žiadna ochrana proti bočnému nárazu, nie úplne šťastne tvarovaná, naozaj zlá značka autosedačiek... my sme takú dostali, ale pri prvej možnej príležitosti som kupovala inú s poriadnymi testami. Ľudia jazdia ako blázni, nebudem nič riskovať...

nikiki29
23. sep 2020

@bb6 sedačku s 5 bodovým pásom nájdeš max. do 25kg, o väčšej nosnosti osobne neviem. Tiež s polohovaním je to horšie. Polohovanie v tejto kategórii by bolo naozaj veľkou výnimkou. Pultík je tiež z hľadiska bezpečnosti jedno z najhorších riešení pri vážnejších autonehodách - prevrátenie na strechu a pod.
Skús napísať do autosedačkovej poradne, ale všetko v tejto kategórii asi nedostaneš 😞

jolana2804
24. sep 2020

Zkus se podívat na Klippan Wego. Je polohovatelná

bb6
autor
24. sep 2020

@nikiki29 , prosim Ta, ktora autosedacka do 25 kg ma 5 bodove pasy ? Dcera by este chvilu mohla mat aj do 25 kg.

jolana2804
24. sep 2020

@bb6 Reemy fix (nedoporučuju), Joie Bold (musíte mít v autě Toptether), a Klippan Dinofix se dají poutat do 25kg 5ti bodovým pásem

nikiki29
24. sep 2020

@bb6 ja by som išla do Joie Bold ak máte možnosť ju správne upevniť

jolana2804
25. sep 2020

@bb6 Jinak pardon, v posledním komentáři mělo být Klippan Triofix (místo dinofixu). Jinak ten klippan je nejlepší, má ocelovou konstrukci