Od ktorého mesiaca môžu deti sedieť v smere jazdy v autosedačkách?

ivanak49
3. jún 2021

Ahojte, chcela by som prosím vás radu od ktorého mesiaca môžu deti sedieť v autosedačke v smeje jazdy zatiaľ sme malý ešte vajíčko no pokiaľ cestujeme niekde pol hod. Mala sa nám vždy dovracia a veľa ľudí nám hovorí ze to môže byť aj tým ze není v smeje jazdy..... Mame zachvilku koniec 12mes.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
angel993
3. jún 2021

@ivanak49 môj vracia aj v smere aj v protismere. Takže tým to nemusí byť. Každopádne bezpečnejši je protismer. My to riešime tak že pred cestou má malý len ľahké jedlo a v aute nič, akurát vodu.
Chodíme raz do mesiaca k starým rodičom, cesta trvá hodinu a pol a malý je stále v protismere práve kvôli bezpečnosti. V auguste bude mať 2 roky.

lilyianka
3. jún 2021

@ivanak49 my sme dali malého v smere jazdy od asi 11 mesiaca. Vajíčko už bolo malé tak sme kúpili sedačku otočnú do všetkých 4 strán

ivangeline
3. jún 2021

My sme dali pred 2 rokom... Cim neskor,tym lepsie... no vpredu na sedacke vzdy opacny smer.

ivanak49
autor
3. jún 2021

@angel993 môžem sa opýtať čo také ľahké dávate my máme teraz 12 mesiacov ešte nespapame úplne hoci co.... No najrastejsie mame vyzivu a mliečnu kašu

jolana2804
3. jún 2021

Kupte sedačku otočnou nebo obousměrnou a máte po problému. Ve vajíčku dítě víc leží a díky tomu může zvracet. V pokračovací sedačce už dítě víc sedí, tak už to vadit nemusí. Můj syn třeba začal zvracet až když začal jezdit po směru

andreatytler
4. jún 2021

@ivanak49 Odporuca sa od 2 rokov. Nas ma 18 mesiacov a este stale je proti smere, ale my nemusime riesit problem s vracanim.

angel993
5. jún 2021

@ivanak49 z výživy najviac vracal, tiež sme ju dávali. Teraz má pred cestou rožok s lučinou, pripadne zeleninovú polievku. Ja som ho pred cestou ani kojiť nemohla lebo aj z toho vracal. A ešte do auta berieme chrumky kukuričné, nesolene.

denkabemommy
21. jún 2021

@ivanak49 od 15.mesiaca môže byť v smere jazdy (zatiaľ je ale prechodné obdobie, kedy to neriešia), no treba nechať v protismere, kým dieťa vydrží 😊

yanni
21. jún 2021

@denkabemommy to nie je tak celkom pravda. Zalezi aku ma sedačku. Ak podla isize normy, tak MUSI byt do 15 mesiacov. Ak podla dvoch este stale aktualnych starsich ECE noriem, riadi sa podla tejto normy. A tiez, nie ako dlho dieta vydrzi. Dieta nerozhoduje o bezpecnosti. MOja starsia dcera ma o mesiac 6 rokov a stale sedi v protismere. Pokial sa do reboarderu zmesti, tak bude takto sediet.

denkabemommy
22. jún 2021

@yannija ja tie normy od slova do slova nepoznám, len viem, že im plynie momentálne lehota.
Môj malý po 2r nechcel sedieť v protismere, mala som ho tam držať na silu, nechať ho zgrcať sa revom? To by tiež nebolo moc bezpečné. A propo v 3.5r sme menili sedačku, lebo do nej nevošiel a v tejto nemá možnosť protismeru. A môžem povedať, že som z tých čo sedačku vyberajú s najlepším vedomím a svedomím,nešetriac na tom, lebo život môjho dieťaťa mi je drahší než čokoľvek na svete 😊

maris5
22. jún 2021

@ivanak49 tu vobec nejde o vek. Ide o to ci dieta sa dokaze samo posadit, ci ma dostatocne vyvinute klucne kosti, ze ked sa prudko zabrzdi, aby sa mu nepolamali.