dievcata,chcem sa vas spytat,kedze je tu vela mamiciek,ze do akeho veku je nutne,aby bolo dieta v autosedacke....ja viem,ze kym nedosiahne vysku 150cm.ale skor ma zaujima,odkedy staci podsedak. maly bude mat 3 roky za par mesiacov,dakujem.
@kuzelna Ahoj, môj manžel je súdny znalec z odboru doprava cestná... takže sme profesionálne deformovaní a všetky naše deti sú ešte v autosedačkách 😉 (aj keď ten najstarší, skoro 140 centimetrový sedí občas na sedadle spolujazdca - v sedačke, s vypnutým airbagom), aby som sa ja vzadu mohla venovať najmenšiemu).
Pre trojročné dieťa by som ešte o podsedáku neuvažovala, predsa len, sedačka to istí pri akomkoľvek probléme... je to bezpečnejšie.
Suhlasim s babami. Podla nasho zakona mozes ale ja by som podsedak pouzivala akurat na klacanie pri okopavani zahrady. Dali sme nasim detom zivot a ofukujeme im kazdy skrabanec, v rakve im uz nik nepomoze ani nepolaska.
my máme na podsedáku napísané, že od 15kg. ale odporúčam vyskúšať v aute, lebo niektoré 15kilové deti sú nízke na to, aby boli pripútané pásmy z auta
@kuzelna všetci ti budú nadávať, ako to nieje bezpečné, ale podsedák je náhodou super do auta, kde sa dieťa vozí len príežitostne, napr. do druhého auta, starým rodičom.. lepšie keď vás zvezú s podsedákom ako úplne bez sedačky. alebo keď potrebuješ dozadu nacpať tých sedačiek viac 🙂
moj osobny nazor je taky, ze ked ma dieta podsedak, akoby nemalo nic. je to nepohodlne sedenie a z hladiska bezpecnosti dost bezvyznamne. nas syn mal podsedak od 5 rokov, ked sme uz mali druhe dieta, aby sme nemuseli kupovat druhu autosedacku, ale teraz, ked ma 9 rokov a ideme niekam na dlhsiu cestu, tak ma tiez autosedacku, ktoru sme dostali. je prisposobena pre velke deti. Pre 3 rocne dieta urcite autosedacku. autosedacky su do 36kg, cize kludne aj vacsie dieta.
Naša staršia dcérka bude mať 10 rokov a ešte stále má klasickú veľkú sedačku do auta, ale na zapásanie sa veľkým pásom. Je to lepšie, bezpečnejšie, keď náhodou v aute zaspí, tak hlava jej nelieta hore-dole. Zato podsedák máme v druhom aute, ale len na prevoz po meste - do školy, nákupy, krúžky.....ale aj tam je poctivo pripútaná....
urcite nie ☹ ☹ ☹ ☹ este je dost maly, moja starsia dcerka ma 5 rokov a je stale vo velkej sedacke priputana a to este normalnymi pasmi v sedacke, nie pasom auta 🙂 🙂 🙂 🙂 a mldsia ma 19 mesiacov a ta je este s vlozkou pre male deti, tiez s psmi v sedacke, podsedak, nie je velmi bezbecny , na podsedaku mi sedeli moje deti az od 10 rokov, ked sa uz nezmestili do sedacky
Dcera má 6 a stale je v autosedacke...meria 122 a váži 20kg...v 3 rokoch to je velmi skoro
chápem názory mamičiek na podsedák, ale aj tak ma zamrzeli. mám tri deti a keď ideme niekde ako rodina na výlet nemám to inak ako vymyslieť, jedine, že najstaršia má podsedák. inak dozadu tri autosedačky nenatlačím. a určite by som ju nechcela len tak ohrozovať. v živote by som svojim deťom neublížila. ☹
a jedno trojročné dieťatko? určite autosedačka!!!
Podsedák to je čo sa týka bezpečnosti v podstate nič. Pre väčšie deti sú tiež autosedačky a dôležité je nastaviť pás, ak ním dieťa zapínam, chápeme sa nie že mu ide pod krkom tak nižšie, lebo aj pás zle nastavený môže urobiť paseku pri hávárii.
@sissy27 Moj syn ma 146 cm teraz a ma 10 rokov. Sediet musi v sedacke z bocnicami. Vies tie co su poriadne vytiahnute do predu a tazko vidi z boku z okna. Ale uz mu ju dam prec lebo protestuje a vadi mu to. Nikto z jeho spoluziakov uz sedacku nema. Aj proti prilbe na bicykel protestoval ale radsej tlacim na to nech ju nosi aj v obci. Vela deti prilbu nenosi tak je to dost tazke, ked vidis väcsinu deti jazdit bez prilieb po obci🤨...
ak ťa to zaujíma len čo sa pokuty týka, tak v pohode podsedák stačí aj teraz... ak ti ide o bezpečnosť dieťaťa, tak potom sú autosedačky, do ktorých sa v pohode zmestí aj 150cm / 12 ročné dieťa, ide len o to, čo je pre teba prioritou... a btw. v niektorých krajinách zákon zároveň myslí aj na bezpečnosť a podsedáky nie sú schválené a dostaneš rovnakú pokutu, ako keby dieťa bolo bez autosedačky... .