Moja mala ma 1,9 rokov a ma 15kg,môžem ju už dávať na podsedak ak sú podsedaky od 15-25kg -22-36kg.Ak idem len na krátku trasu autom,či musím stale ju dávať do veľkej autosedačky?Ďakujem
Určite by som podsedák ešte nedávala, nielen kvôli bezpečnosti ale aj kvôli tomu, že by tvojej malej nesedel pás ktorý je v aute. Môj synček mal tiež veľmi skoro 15 kg, ale podsedák používame od jeho 4 rokov na cestu po meste a na krátke vzdialenosti. Inak stále používame autosedačku a to má už 23 kg a 115 cm. Je to bezpečnejšie a aj pohodlnejšie sedieť v sedačke a na dlhšie vzdialenosti sa v nej dá pekne spať 🙂
Je este nič mala na podsedak, urcite by som nechala sedacku. Je bezpecnejsia
Je este moc -malo byt-preklep
No ja som asi debil, ale môj 8,5r. sedí stále v sedačke a pokiaľ mu bude dobrá bude v nej sedieť aj naďalej. Vo "vašom" veku ma ani len nenapadlo, že by som riešila podsedák 😒
Podsedák je IBA na vyvýšenie dieťaťa, nemá žiadnu ochrannú úlohu!!!
podla mna je to velmi skoro, moja mala ma 2 roky, 14kg a este je v sedacke 9-18 , a zatial je jej dobra, potom vsak planujem kupit väcsiu sedacku, podsedak skoro urcite nie....
@map0007 určite nie,je to síce aj o váhe,ale aj výške a pás by jej dobre nesedel,mala by ho takmer okolo krku a pri prípadnej nehode by ju uškrtil.náš starší syn má 7,5 roka a až teraz sme prešli na podsedák,nakoľko sedačka mu už bola krátka,ak by nie,ešte stále je v nej,aj pre jeho pohodlie a hlavne bezpečie.
ja osobne podsedaky neuznavam... ja mam vzdy dievcata v autosedackach, jedna ma 2r a druha 5r.... a budem ich tam dava kym im nebudu male, autosedacky mame do 36kg...
Podsedák môže byť až od 3 rokov, ale osobne by som nedala. Syn má 6 rokov a keď je náhodou na podsedáku(u svokrovcov), tak má pás značne pod krkom a pred bočným nárazom nieje absolútne chránený a o ochrane hlavy ani nehovorím.
A tu nejde ani tak o to, či ja jazdím podľa predpisov ale o to, že nikdy neviem, čo môžu urobiť iní vodiči(opití, pubertálni machri, nervózni manažéri a pod). A život vlastného dieťaťa nechcem ohroziť tým, že ho strčím na podsedák.
@map0007 Podsedák môže od 120cm.
Náš má 2 a pol roka, 102cm a na Vianoce sme kúpili Ferrari sedačku s rovnou opierkou na chrbát.
Kilogramy su len priblizne, vsetko zavisi od vysky dietata. Tak ako niektore deti su do roka vo vajicku, nasej sme v 7m kupili sedacku (polohovaciu), lebo uz mala nohy zarovno so sedackou a bolo to nebezpecne. Ked povyrastla, nohy jz mala pekne ohnute ale hlava uz bola zarovno s hornou castou sedacky, tak sme ju dali do vacsej. Nieco ako podsedak s polohovatelnou opierkou hlavy, ked sa dava pas, tak pekne ide cez rameno, nie okolo krku, drzi ho prave ta opierka hlavy. V tejto sedacke je asi od 2r. Vsetko zavisi od vysky dietata. Starsia sedela na podsedaku asi od 4 rokov, teraz ma 7 a na kratke cesty mestom ma len pas. Je vysoka, ide jej pekne cez plece, nie okolo krku. Napr.nasa temer 3r je skoro taka vysoka ako susedova 5 rocna dcera. Takze urcite sa len vekom a vahou neda zrovnavat. A tiez, aby rozumelo dieta, ze sedi pekne v sedacke a ma pas cez seba (nevybera spod neho ruku) 🙂
podsedak sa dava detom az vtedy, ked dosiahnu vysku, pri ktorej ich podsedak dvihne na vysku 150cm - takze deti pri vyske cca 125 -130 cm, zalezi od podsedaka 🙂
@map0007 kup radsej normalnu sedacku 9-36kg alebo 15-36, teraz uz vychadzaju dobre v testoch. Posedak mozno tak nudzovo v taxiku od 4 rokov, ja by som tom ani 4r nedala, z boku to nema nijake chranenie. A ani nie dvojrocne babo je este velmi velmi malicke. Znacka Nania Beline ma myslim v tejto kategorii celkom oki ceny do 70-80e a testy vysli priemerne. Cybex ma vyssie ceny a v kategorii vychadza najlepsie, romer ma tiez priemerne vysledky pri pomerne vysokej cene.
Ďakujem,autosedačku máme do 36kg,ale keďže je manžel stale v práci autom,to vyberanie autosedačky je dosť náročné sa ňou stale ťahať.Niekedy potrebujem ísť taxíkom alebo s mamou na aute prejsť 6 KM.A preto sa pýtam na podsedak.
@map0007 mam takychto dojem, ze je pri "podsedakoch" obmedzenie- Od 15 kg A minimalne 3r.(aspon tak to bolo v navode na pouzitie) 😎