Žienky poraďte, mám trojročného syna a novorodenca. Starší syn má autosedačku cybex sirona,malé vozíme vo vajíčku z kočíka isofixovou základňou
Problém je,že sa nezmestím medzi nich do prostriedku ak dám obe sedačky na zadné sedadlá. A nemôžem ich dvoch nechať vzadu samých. Auto máme bežné,nie až také malé - superb combi. Je niekto v podobnej situácii čo toto riešil a úspešne vyriešil?Za každý dobrý nápad vopred ďakujem 🙂
Aj nase dvojky su od malicka same vzadu 👍ziaden problem
my sme mali vzadu dve autosedačky a jeden podsedák... všetko sa zmestilo, deti vzadu museli poslúchať....hlavne uzamknúť dvere, lebo nám jedna dcéra otvárala dvere za jazdy....😉
Co tak staršieho dat dopredu? My budeme mat o chvíľu 3 dieťa a vyriešili sme to tak ze najstarší (4r) v autosedačke bude vpredu (nechcem ešte podsedak). Stredna (3r) v autosedačka vzadu, bábo vo vajku tiež vzadu ale ani jeden nebude na isofix aby sme mohli sedačky upnúť na pásy a čo najviac natlačiť k sebe a ku dverám, tak sa k nim zmestim aj ja.
@maybe888 tiež vozím sama 2 deti a je to celkom v pohode. Niekedy však idem do zadu, keď máme viac pasažierov. Ale sadam si tam cez predok. Čiže obidve sedačky pre deti sú na svojich miestach a ja preliezam dozadu cez predné sedadlo. A lepšie miesto si tak nájdem. Keď som to skúšala naopak že najprv ja, potom vajce, išlo to horšie. 😁Mam širšie boky😁
no my sme mali 3 vzadu my s manzelom vpredu. Bol za mnou, vedela som obsluzit, alebo najstarsi mal skoro 4,5r, tak aj ten vedel pomoct pri dlhych cestach. Ked som bola sama, tak vajko vedla mna a starsie deti vzadu.
Vajicko s babom vpredu, starsi bol vzadu, ja pri nom. Tym padom som dociahla na obe deti. Ale cestovanie bolo des aj tak 🤣
mame to velmi podobne. Chodim s nimi najcastejsie sama, takze su oni sami vzadu a na babo mam vzadu zrkadlo. Ak ideme 4ria, sme obaja vpredu, neviem si predstavit, aby sa niekto z nas tlacil do zadu a este do stredu.
prve deti po roku a dalsie dvojicky. vzdy sedeli deti vzadu bezo mna. a preco nie? ved ich len vozis alebo ich potrebujes zabavat?
Keď bolo treba, aby niekto sedel medzi deťmi, isofixy sa odopli, autosedačky sa posunuli a ja alebo iný pasažier sa už zmestil.
Nas to caka v lete a uz sme skusali a tiez sa nezmestim, lebo dcera ma siroku autosedacku. Kratke trasy budu vzadu sami, na dlhe pojde babo dopredu a ja s dcerkou dozadu.
Pre tie, ktore pisu co nemozu byt vzadu sami, u nas nie, lebo 3 rocna zvykne na dlhsej trase zvracat (nepomahaju ani caste prestavky) a nemozem ju nechat samu.
sama som povazovala dieta vpredu za dost nebezpecne. Deti boli sami vzadu a hotovo. A ja som sama odsoferovala s nimi aj 500 km.
Raz ci dvakrát som cestovala 100km s dieťaťom vzadu, a už nikdy viac. On celú cestu reval, niečo chcel, a nie a nie sa uspokojiť. Stále čosi. Kým ma v aute nevidí, ani nevieme, že ho vezieme 😅. A to mam vyskúšané na dvoch deťoch. Tak možno skúsiť aj samých nechať, ale v každom prípade, podľa vlastného uváženia / pocitu /potreby.
@maybe888 tak syn v júni 3, má teraz Britax a mala už má 1r2m, najprv bola vo vajíčku na prednom sedadle bez základné,teraz ju máme v zadu v Cybex otočnej 360stuonov,ja mám 60kg 170cm a ako zatiaľ je v protismere tak sa vojdem ledva,no keď pôjde do smeru jazdy tak neviem už mi bude zavádzať jej opierka asi to už inak nepôjde a budem musieť do predu
@hettinka
@nerko napr. ja tiez musim sediet vzadu pri malom. Matejko nam velmi casto zvracia a musim byt pri nom. Mame tiez Cybex Sironu a ked je priputany a zacne grcat, nevie sa predklonit dopredu a musim mu rozopnut pas a chytat vsetko. Teraz som tehotna a tiez rozmyslam ako to budeme riesit. Dufam, ze sa medzi sedacky zmestim 🙄.
Schudnut 😁 do vacsiny beznych aut si dospela osoba normalnej velkosti nesadne medzi dve sedacky.
@hettinka ja keď som šla sama, nemohla som napríklad dať dieťa dozadu samotné, ale vyriešila som to tak, že vajíčko dopredu a čelom vzad. pretože ona často zvracala - reflux a okamžite sa tým začala dusiť a to by mi ako šoférke veľmi strpčovalo život, bola by som stále v napätí, ona zvracala fakt každú chvíľu... ale mala som len jednu, takže pohoda 😀
@maybe888 ako tak premýšľam, niežeby som bola super štíhla, to nie, taká normálna postava, ale keď si spomeniem na klasickú detskú autosedačku, tak by som sa medzi dve zmestila. a to mám maličký fordíček... veď zadné sedadlá sú bežne prispôsobené pre 3 dospelé osoby... alebo teda vymeniť autosedačky za nejaké štíhlejšie. my sme mali romer a nebola nejaká široká...
@panelacikova no my mame octavku a sedacka je aj s bocnym narazovym bezpecnostnym systemom a dozadu sa nezmestime 2 dospeli a sedacka. Ani 2 sedacky a dospely. Tiez rozmyslame, ze dame druhu sedacku, co ma svokra v aute, ale ta mi zas nepride taka bezpecna a neda sa polohovat.
@panelacikova tak ja mam veľké kombi a medzi dve autosedacky by som sa nevpratala, ta isofixova bola riadny obor. Plus ako. By tak vliezala cez autosedacky?
@maybe888 prečo nemôžu ísť sami? Ja som pri mojej vzadu nikdy v živote nesedela. Teda ak nešlo o dlhé trasy. Keď nie to, tak vajce dopredu, asi vypnúť airbag treba pri tom. Ak tam mate isofix.
@panelacikova keby mi dieťa vracalo, tak s ním sama nejdem. Však čo v premávke s ním, keď začne vracať, ešte by som sa vybúrala.
@simca06022011 možno by som sa nezmestila, ja neviem 😀 inak sa to teraz predstavuje a inak to môže vyzerať v reále, chápeš 😀 len ja čo si tak matne spomínam, sedačka mi zabrala 1 sedadlo a stredné a druhé krajné boli voľné... asi by som sa zmestila, ale komfort by to nebol žiaden. len na také rýchle premiestnenie sa...
@hettinka musela som. k lekárke keď som šla... čiže kratučká vzdialenosť. to nebolo, že som šla 200 km, v žiadnom prípade. keď sme chodili na dlhšie vzdialenosti, tak ex šoféroval a ja vzadu s deckom. ale keď mala horúčku, a šla som k doktorke, bolo mi pohodlnejšie autom sa previesť ako sa trepať kočiarom MHD... to je otázka cca 2 km, čiže to sa dalo 🙂
@simca06022011 a nemala som isofix... teda sedačka bola isofix, ale v aute som nemala potrebné zariadenie na upevnenie, čiže som upínala iba na pásy. ale pravdupovediac, som rada, že dcéra je už tak vysoká, že už ani podsedák nepotrebuje. už by som sa nechcela vrátiť do tých čias, kedy sa riešia sedačky a iné podobné záležitosti 😀
@petrisa213 presne, aj to ma napadlo, ale v predu by musel byť starší v protismere, však?
@maybe888 zalezi o akych dlhych cestas hovorime. Ja som mala 3 a pol rocnu a novorodenca a davala som ich normalne do zadu. Velka sedela vo vlastne autosedacke a pozerala vonku oknom a mimino bolo vo vajicku. V pohode sme to zvladali. Dakedy starsia dala male aj cumlik, ak jej vypadol. Ja som soferovala. Ak bol aj muz s nami, aj tak som normalne sedela vpredu. Deti zvladnu viac, ako si my zeny casto myslime, ze zvladnu 😉
Vajíčko s novorodencom by som dala dopredu