Mamičky, ako spia vaše deti v takýchto autosedačkách? Mojej dcére padá hlava dopredu, to určite nie je veľmi príjemná poloha na spanie. Máme aj taký ten "golier" na spanie, ale ani to nemá žiadny efekt v jej prípade. Zatiaľ chodíme len na kratšie trasy, ale v lete sa chystáme do Talianska, tak sa obávam, či dokáže prespať celú noc v takej hroznej polohe a čo na to jej krk potom. :-/
@katusskaa - no dietatku ta skrcena poloha pripomina polohu v brusku, len si treba uvedomit, ze si dlhodobo tlaci na branicu, co mu stazuje dychanie. Pokial viem, tak je napr. v cechach dokonca predpis (odporucenie?), ze je povolene len 1 hodinu ist s dietatom vo vajicku a potom spravit pauzu v dlzke 30 minut a az potmo ist dalej.. Takze ziadne tri hodiny schulene vo vajicku doma ako denny spanok.
no my sme špeci pripad, ležanie na rovnom a vo vaničke sprevadzali koliky a strašný plač takže sme sa vozili aj v autosedačke nakliknutej na kočík a to aj 3 hodiny no.
ved to, nechcem ho tam nechat spavat pravidelne, aj ked jemu je tam ocividne dobre.
@katusskaa - skus mu na brusko pripnut snuzu a vypodlozit trochu pod ritku, nech je na rovnejsom alebo zosikmit vajicko, ine ti neporadim, dobre to dlhodobo nie je + neskor ti z vajicka vyrastie a budes mat fakt problem, ked si na to zvykne.
so starsim synom mam tu skusenost, ze vsetko co sa nam javilo ako problem, napokon sa problemom nestalo. on napr postielku uplne odmietal, to boli revy tak spaval doma v kociari. bali sme sa co bude ked vyrastie a nezmesti sa tam, a nebolo nic prekvapil nas, proste sa naucil na postel alebo postielku. malinky teraz spi v postielke, zaspal tam po nadojceni a odgrgnuti, za mojej obcasnej asistencie - cumel, pohladkat a tak. spi uz dve a pol hodky, ale stale sa puci a budi, furt chodim upokojovat, nieco ho rusi. je to dobrodruzstvo s tymi detmi, starsi sa v sedacke nikdy doma neulozil, len v aute pocas jazdy. no nic, budeme skusat a hladat ako sa nam najlepsie spi. dik za rady a nazory, privitam aj dalsie
nenasla som tu inu podobnu temu tak sa opytam v tejto - spia vam deti v autosedacke aj doma? zatial som vsade nasla len informacie v zmysle, ze je to nebezpecne, dieta sa moze udusit, zle pre chrbticu, bedrove klby atd. moj maly sa v sedacke skludni, vyprdka, je tam ako v takej ulitke, niekedy aj zaspi. nedavame ho tam spat zamerne, ale stane sa, ked tam zaspi a nevsimneme si to, ze uz ho tam nechame a spi aj tri hodiny. v postielke je velmi nekludny, zaspinka aj tam, ale zaspava dlhsie a spi kratsie, spanok je nepokojny. skusali sme uz aj zavinovacku, ci mu to nepomoze, ale rozdiel nebadam. nocny spanok je v pohode, ide len o denny. ma 5 tyzdnov.