Názory na autosedačku Cybex

veronikaromanko
2. feb 2018

Dobry vecer, idem sa poradit. Riesime kupu autosedacky. Este mame zatial vajicko kedze mame 2 mesiaciky. Ale uz riesime co dalej. Chceli by sme daku lepsie a hlavne bezpecnejsiu sedacku, zaujala nas cybex nakolko ma aj isofix. Tak by som poprosila vase nazory a skusenosti ale aj na ine znacky... tiez vysla daka nova norma ohladom tych autosedaciek... dakujem pekne.

meluela
2. feb 2018

@veronikaromanko cybex sirona m2 i-size je super 🙂 je 0-18 takze babo mozte do nej posadit aj hned ak nemate kvalitne vajicko

veronikaromanko
autor
2. feb 2018

@meluela ďakujem za info

jankalukasova
2. feb 2018

Z tych, ktore su vhodne pre tak male dieta by som urcite kupila cybex, ja mam romer max-fix, tiex je od narodenia ale sklon sa mi uplne nepozdava pre take male babo.. ta cybex je v tomto lepsia. Mala bola v tej romerke cca od 5. mesiaca a bolo to ok. Ona bola (aj je) buchticka a vajicko som mala do 9kg..takze fakt male. Od toho 4. mesiaca uz tam bola velmi nespokojna.

zuzana247
2. feb 2018

@veronikaromanko Romer Dualfix sa da pekne napolohovat pre male babatka. Aj Besafe Izi Modular i-size sa da,my mame tu,len je trochu drahsia 🙂 my sme si vybrali tu lebo sa dala pekne do lahu v protismere a maly nechcel byt vo vajicku,lebo mu bolo tesne,tak od 5mes.ho vozime v nej. 🙂
Ale aj ta Romerka sa mi pozdavala,len sme nakoniec vzali tu besaee lebo ju maju znami 🙂
Do 18kg su obidve a otocne do oboch smerov.

jankalukasova
3. feb 2018

@zuzana247 dual-fix je velmi elegentna sedacka, so super polohovanim a otacanim, ktore je vsak kamenom urazu, lebo ma velmi biednu znamku z bocneho narazu. Pri tak drahej sedacke, to povazujem za fakt zle.

veronikaromanko
autor
3. feb 2018

Dakujem za odpovede. Sedacka moze byt kludne od 9kg. Vajicko mame dobre. Tak riesime asi az 9-18 alebo 36 kg. Takze nieje ppdstatne aby bola vhodna aj pre mini babo 😊 jeden typ cybex ma ten bezpecnostny pultik co hovorite nan? Mne sa to velmi nepozdava, posobi to namna ze dieta tam bude velmi stiesnene a nervozne 😊 ale mozno to tak neni.

maggiba
3. feb 2018

Dieta do 15 mesiacov MINIMALNE patri do protismeru. Preto ti tu baby pisu o sedackach v kategorii 0-18kg (niektore, ako napriklad Besafe ani nie su vhodne od narodenia, maju urcitu vahovu ci vyskovu minimalnu hranicu, ktoru musi dieta dosiahnut).

Pultiky nie su az tak bezpecne, ako sa moze zdat. No tu narazis na dva rozne nazory. Ja osobne som proti pultikovym sedackam.

Mne osobne sa nepozdaval ani Dualfix, navyse chrbtova opierka bola o dost mensia, ako pri inych (ktovie, ako to je uz pri nejakom novom modeli a dodrzani i-size normy). A ano, v testoch dopadol dost nestastne.

A sedacku 9-36kg by som nekupovala uz vobec. Prilis velke vahove rozpatie nie je vobec bezpecne, ziaduce, vhodne odporucania (ak sa teda bavime o dietati niekde okolo 1 roka).

jankalukasova
3. feb 2018

@maggiba vyborne vysvetlene.

zuzana247
3. feb 2018

@jankalukasova @maggiba aha,tak este ze sme ju nebrali,lebo pred 9mes,ked sme vyberali sedacky mala dobre hodnotenia 🙂
Besafe je od 61cm a 6mes. Nas mal v 5mes. 8,5kg a 68cm 😀 tak sme splnali kriteria akurat ten mesiac mu chybal 🙂
Testy mala super,ze je jedna z najbezpecnejcich,aj je tam aj taka vlozka z pamat.peny pre mensie deti. my sme mali strasne vajicko,co bolo ku kociku,ale uz som poucena a pri druhom si dam zalezat aj na vybery vajicka 🙂

jankalukasova
3. feb 2018

@zuzana247 s vajickom som na tom uplne rovnako. Polska skrupina.. cele zle. Pri druhum budem riesit inak. A teda teraz mame tu max-fixku a s tou som spokjna.. ale urcite ju neodporucam od narodenia ako vyrobca.. ani s tou vlozkou. Babatko je viac v sede ako v lahu a nepacilo sa mi, ze s tou vlozkou je proste nie v sedacke ale na nej.. proste z bokov nie je nic, lebo vlozka vyplni sedacku a dieta je na tom... pre vacsie babo je super. Mala je v nej spokojna, hodnotenia boli tiez super. A este stale je v nej dost miesta.. odhadujem, ze este tak na rok.. mozno aj viac.

zuzana247
3. feb 2018

@jankalukasova presnee aj my sme mali polske 😀 nikdy viac.
Vyzera fajn aj ta vasa 🙂 ano teraz ma napadlo,ze sme to presne pozerali na sedackach,ze v akom sklone je babatko. A ako vravis,vela ich malo tych vyplni,ze uz bola plna aj bez maleho 😀

maggiba
3. feb 2018

@zuzana247 Aj my mame Modular, preto som pisala o tom obmedzeni. 🙂

Ono aj tak vseobecne plati: ak ma dietatko ozaj kvalitne vajicko, je najlepsie ho v nom nechat, kym ho nevyrastie (ci uz vahou, alebo vyskou). My sme mali Besafe aj vajicko a v 10m, ked dosiahol 75cm, sme menili za sedacku vyssie spomenutu.

momi88
23. apr 2018

čo ste napokon kúpili? My uvažujeme nad romer dualfix alebo cybex sirona i size. Obe otočné, vraj tie nové sú už vylepšené...

zuzana247
23. apr 2018

@momi88 dualfix stahovali z predaja,kvoli bezpecnosti ☹ skuste ten cybex,alebo este aj Recaro maju otocne.
My mame be safe ,da sa nakliknut v smere aj po,ako vajko ked sa naklikava na zakladnu

momi88
24. apr 2018

Ďakujem za info, to je svet... sedačka za takmer 500€. Potom vyberaj a špekuluj niekoľko dni, keď jedna z top značiek ma takéto problémy.

myryjam
24. apr 2018

Britax Römer King II
Bezpecna, moje deti v nej velmi pohodlne pocas jazdy spinkali, kedze je polohovatelna.

momi88
24. apr 2018

@zuzana247 https://www.babytrend.sk/autosedacka-britax-rom... na obrázku vyzerá ináč ako na tom linku čo si tu dala.
@myryjam chceme sedačku proti smeru jazdy, teraz ma 10 mesiacov, čiže ešte aspoň 5 má byť proti smeru jazdy

jankalukasova
24. apr 2018

@myryjam king je sedacka v smere jazdy...hladala sa protismerna...

myryjam
24. apr 2018

@jankalukasova Necitala som celu diskusiu. Ano, je v protismere. Dakujem za info.

myryjam
24. apr 2018

@momi88 Ale ja som to pochopila tak, ze hladate na neskor, teda sedacku od 9 kg, nie na teraz.

myryjam
24. apr 2018

@jankalukasova ...zle som to cele napisala. Necitala som, ze hlada sedacku v protismere. Romer King nie je v protismere.

meluela
24. apr 2018

@myryjam ono po novom, ked raz prestane platit stara norma (co je este velmi daleko) uz sedacky ako king ani nebudu povolene, kedze podla novej normy bude musiet byt sedacka aspon do 15 mesiacov protismerna

myryjam
24. apr 2018

@meluela ved to je len dobre, bezpecnost je prvorada. Ja som len napisala svoju pozitivnu skusenost, kedze ja som so spomenutou sedackou spokojna na 100%, co sa uz neda povedat o sedacke od 15-36 kg, ktoru mame pre starsiu dcerku, i ked je to tiez Romer.

jankalukasova
24. apr 2018

@myryjam ak sa mozem opytat aku romerku mate pre starsiu dcerku? Ja som teraz svojej 14 mesacnej kupila king II a plne suhlasim, ze je super aj ked som chcela dcerku este udrzat v protismere ale nasa romer max- fix aj ked je do 18kg uz bola proste uzka...

myryjam
24. apr 2018

@jankalukasova Romer KIDFIX, je super na sedenie, je bezpecna, aj pohodlna, aj priestranna, ibana spanie nam nevyhovuje, pretoze ie ked sa da trocha polohovat, nastaci to na to, aby dcerke hlavna dozadu nepadala. Ale to zavisi od typu zadneho sedadla v aute, v nasom aute sa bohuzial neda viac vysunut, teda polohovat :( Su aj sedacky, ktore sa polohuju iba v oblasti hlavy, mozno by to bolo lepsie riesenie, ktovie...

zuzana247
24. apr 2018

@momi88 dolu v tom linku je ze si to mozes prezistit cez seriove ciso 🙂 ci je to uz ok ta sedacka
To je 2018 model co si posielala 🙂

petrofka
24. apr 2018

Besafe izi combi x4 ;)

dnld
24. apr 2018

my sme mali cybex juno 2-fix a uplny otras ... hned isla kade lahsie a teraz mame britax romer trifix a nemozem na nu dopustit ked tam dieta polozim mam dobry pocit ze je v bezpeci sice zabera skoro pol zadnych sedaciek a to mame passat kde je celkom dost miesta ale za tie peniaze to stoji

petus2
29. apr 2018

@dnld dobry, tiez riesim kupu sedacky, uvazujem aj o cybex juno... preco otras? Co bolo zle? Rada by som vedela nejaky ohlas od niekoho, kto ju uz vyskusal😉