Názor na autosedačku s pultom

10. jún 2024

Ahojte. Rada si k vám chodím pre názory a radu, pretože sú všestranné. Veľmi váham s kúpou autosedacky. Samozrejme chceme tu najbszpečnejšiu a v dteste vyšla cybex anoris s pultom. Nemá pásy, len ten pás napriek tomu vyšla ako najbezpečnejšia autosedacka v smere jazdy.
Tu v diskusii ste niekde rozoberali cybex pallas, vraj je najhoršia z najhorších. Je tiež s pultom.
Máte nejaké názory na túto sedačku? Pridávam link

autor
10. jún 2024

Výrobcovia uvádzajú, že ak sa niekedy stal prípad že dieťa z tohto pultu vyletelo, tak vraj to bolo z tých úplne prvých modelov dávno a že to bolo pri nehode kde sa auto 3x obrátilo na strechu, a že rovnako by vypadlo dieťa z 5 bodového pásu pokiaľ je nesprávne utiahnuty

kitycat
10. jún 2024

Chces teda autosedacku v smere jazdy?

autor
10. jún 2024

@kitycat ide o takmer 5r dieťa takže áno

really8
10. jún 2024

Vygoogli si nieco o vnutornej dekapitacii kunktorej moze dojst prsve pri pultikovej sedacke. Mozno budes mat zimomriavky ze ta vobec nieco take napadlo. Dalsie proti je ze v tom dietatu musi byt hic jak prasa, dalej, pri nehode tlaci na makke organy takze moze sposobit rozsiahle vnutorne zranenia na rozdiel od pasov ktore ak su spravne idu cez kosti, dalsi dovod je ze sa neda dat do protismeru takze posadis doeta posmerne ked noe je na to fyziologicky pripravene.
Nie je tak davno co sa riesil v cz pripd chlapceka (myslim ze sa volal damianko) mal presne pultikovu sedacku. Mali nehodu, pri naraze mu tak sklblo hlavuckou ze sa mu pretrhla miecha. Dva roky vol v kome a myslim ze na zciatku roku zomrel. Mal 10m ked sa to stalo.

autor
10. jún 2024

@really8 nová cybex s pultom ma airbag zabudovaný v sedačke. Ale prehodnotila som to. Nepríde mi bezpecne mat od trupu hore nepriputane telo aj keď vo videu ten airbag vyzerá naozaj bezpečné a na dteste táto sedačka vyšla bezpečnosť cez 80% čo doteraz nedosiahla takmer žiadna.
Je to novinka, preto asi darmo hľadám skúsenosti

really8
10. jún 2024

Na tieto testy sa neda uplne spolahnut. Jasne je to jedine co mame k dispozicii ale netestuju v uplne realnych podmienkach. Navyse tie percenta vedia nahnat aj na kvalitnejsom potahu, farbe a podobnych uplne irelevantnych veciach. Ja mam z tej sedacky uplnu hrozu takze neviem ako presne je na tom tato ktoru spominas. Ak mas fb daj sa do skupiny autosedacky-bezpeci pro deti. Tam su naozaj ludia co sa vyznaju a sedackam venuju. Urcite maju najlepsie a najcerstvejsie info pripdne ti poradia s vyberom inej. Alebo odporucam aj deti v aute.

autor
10. jún 2024

@really8 práveže bezpečnosť vyšla cez 80%
Celkové hodnotenie ma nižšie

really8
10. jún 2024

Neviem no. Hovorim nie som odbornik ale aj tak si myslim ze v tom musi byt velmi teplo a stale to tlaci na brusko. Ale to je len moj laicky nazor. Mozno da niekto iny.

janica_
10. jún 2024

Odhliadnuc od toho ci je bezpecna alebo nie, je do 21 kil a 115 cm, pri 5 rocnom sa ti to este oplati? Urcite by som hladala clanky o tom ci zachranila dieta pri nehode, strelenie airbagu nie je nic prijemne, aj ked toto by mal byt vyvinuty pre deti, ale ako sa sprava k ludskemu telu to ukaze len cas.

andrea_82
10. jún 2024

Tak do tohoto by som dieta nedavala. Ved v tom musi byt ako vo zveraku, aj ruky bude mat stale hore na tom polozene. Vies si predstavit, ze by si ty mala namiesto pasu toto? Aj v lete v tom musi byt hrozne teplo.

janulik2008
10. jún 2024

Ja ked si spomeniem cca 8 rokov dozadu ako kazdy kupoval tu autosedacku s pultikom lebo ze je najbezpecnejsia a trz toto 🫣 tusim vtedy boli rodicia schopni tam vopchat 8 mesacne deti a ked sa niekto ozval ze to nemoze byt bezpecne ze z toho moze dieta vyletiet nehovoriac o tom ze male deti tam nemaju zafixovanu hlavu tak uz bol "hlupak"

autor
10. jún 2024

Nová cybex anoris je do 125cm, dcérka má ledva 15kg takže toto nie je problém. Čo čítam tak najmenej bezpečné sú rastúce autosedačky, preto tento rozsah do 125cm považujem za +

autor
10. jún 2024

Snažila som sa nájsť štatistiku nehôd a autosedačiek ale nenašla som

autor
10. jún 2024

A ešte by som sa opýtala, prečo nie sú testované autosedacky napríklad volvo alebo mercedes? Rovnako nie sú bežne predávané v eshopoch

kitycat
10. jún 2024

Takto, predstav si nehodu ale nie tak silnu na slustenie airbagu, alebo ozaj prudke brzdenie a ako tam ten trup dietata lieta a vlastne cele! Lebo jedine co ho drzi je daky pultik...

No a vyrobca sam musi poziadat o nejaky speci test. Ta anoris nema skoro ziadne video aj ked sa Cybex dusuje ako to dava s prehladom. Marketing. Nerobis reklamu aj ty?

autor
10. jún 2024

@kitycat och nie, to ani náhodou. Taká značka by si takýmto štýlom určite nerobila reklamu. Ja proste vždy keď idem niečo kúpiť neskutočne okolo toho špekulujem, obzvlášť ak ide o moje jedine dieťa,.viac mať už nemôžem. Vždy jej chcem dopriať tu najlepšiu kvalitu.

really8
10. jún 2024

Skus fakt tie autosedacky-bezpeci pro deti. Tam su naozaj zo specializovanych obchodov. Je v tej skupine kvantum ludi urcite dostanes lepsie nazory ako tu (nechcem tu nikoho urazit).

autor
10. jún 2024

@really8 skúsim ďakujem

thoughtfulweirdo
10. jún 2024

Pri pultikovych autosedačkách je problém ten obrovský tlak, ktorý pri nehode vznikne na mäkkú časť trupu. To hrozí veľkými vnútornými poraneniami. Pri pásoch je dieťa zadržané za pevné body tela.

autor
10. jún 2024

@thoughtfulweirdo argumentujú tým, že tlak je rozložený do celej častí preto tento pult znižuje riziko poranenia vnútorných orgánov o 20-30% (neviem presne ale vysoké percento) menej ako bezpečnostné pásy

autor
10. jún 2024

oni majú veľmi presvedčivé videa. Všetky pochybnosti krásne znegujú. Preto by som inak ani nerozmýšľala nad ňou, ale sú presvedčivý. Rozhodla som sa pre britax. Aj keď si to ešte možno pár dní nechám prejsť hlavou.
Ďakujem za rady

autor
10. jún 2024

* presvedčiví

elanor
10. jún 2024

5 rocne je na pultikovu sedacku uz velke, bude ho ten pult uz tlacit.
My sme mali puktikove cybexky, ale hned po vajickach, ked boli este drobne, vtedy im to pasovalo akurat. Ako uz boli vacsie, len pultik ich zacal tlacit, a vymenili sme ich za normal sedacky s pasom.

tamitamitami
11. jún 2024

Ja mám 2 a pol ročnú (máme aj takú aj takú)....V jednom aute máme Britax Rozmer King II LS tá je pásová a som sňou veľmi spokojná.
V druhom aute aute máme cybex pultovú a tá je tiež super. Dieťa je tam maximálne pevne uchytené. Skúšali sme s pultom celou silou trhnúť keď sme malú zapásali ani sa nepohol, ani ona sa tam nevie v podstate hýbať tak je to napevno. Ale nesťažuje sa, mám dokonca pocit že sa jej tam lepšie sedí ako v pásovej.

thoughtfulweirdo
11. jún 2024

Možno oproti posmernym na pásy aj môže byť menšie riziko, ťažko povedať. Veľa šťastia vo vyberaní 😁

autor
11. jún 2024

Ďakujem

marusia674
22. jún 2024

Mali sme na predajni deti ktore po nehode v pultikovej sedacke skoncili na operačke s dotrhanymi slezinami... kasli na cely pult