ktora je najbezpecnejsia sedacka 9-36kg.Respektive ktoru odporucate pre 11?5kilovu a 3 roky staru?
Ktore sedacky su najbezpecnejsie ale aj pohodlne pre dieta
Romerka. Ale odporúča sa 9-18 a potom až 15-36kg. Ak keď 3rocna už môže byt vysoká,aj keď je chuducka.
Odporúčam skupinu na FB Deti v aute, tam fakt veľmi dobre a veľmi ochotne poradia
Tiež odporúčam FB skupinu Deti v aute. Určite ti poradí aj vzhľadom na vaše auto (sklon sedačiek, Isofix, toptether). Pre také malé dieťa určite nebude najbezpečnejšia sedačka v kategórii 9-36 ani 9-18. Aspoň do 4 rokov by som nechala dieťa ešte v protismere buď v kategórii 0-18 alebo 0-25.
@evaachesa ja si neviem predstavit ako dieta sedi protismere jazdy a nohy ma nalepene na sedadle,teraz vo vajicku uz mala nohy na sedadle cele zle.Napr trifix je sedacka od 9-18kg tak nevidim v tom ja problem tam dieta davat ak ma cez 9kilo a je ta sedacka hadam testovana a nie je zo srandy vymyslene ze je urcena nad 9kilo..
@michela2 môj 12 kilovy sedí úplne normálne v protismere v sedačke 0-25kg. Deťom je pohodlnejšie si vyložiť a uložiť nohy ako im je pohodlné. V posmerných sedačkach majú nohy zvesené dole a je im to skôr nepríjemné keďže sa im nohy odkrvujú a nemôžu si ich nikde vyložiť. My si tiež vykladáme nohy keď sedíme na stoličke. Vyskúšaj si tak sadnúť na barovú stoličku napríklad a mať aspoň 10 minút zvesené nohy 🙄. Prečítaj si o tom viac tu: https://www.centrumautosedacek.cz/goldim-blog/p...
A nejde o to či je sedačka kvalitná, ide o to, že deti do 6 rokov ešte nemajú úplne spevnenú krčnú chrbticu a stavce. V prípade aj slabého nárazu to môže byť pre dieťa život ohrozujúce, prípadne to skončí s následkami. Pozri si toto video pre vysvetlenie čo sa deje s detským telíčkom pri náraze v smere a v protismere:
@michela2 moja dcéra mala 9kg, keď mala 4 mesiace. Naozaj si myslíš, že sedačka v kategórii 9-18kg by pre také dieťa bola ok, len preto, že už tých 9kg má? Ani omylom. O kg v tomto prípade vôbec nejde....
@evaachesa
@jankalukasova otocnych sedaciek nie je vela,pozerala som len dualfix za 500 a joie spin a peg perego..
@michela2 Nevies si predstavit? Tak sa pozri. A daju uplne v pohode aj 800 km cestu na Slovensko. Satrsia uz ma v druhom aute teraz necely mesiac posmernu a po hodine jazdy sa uz stazuje, ze ju bolia nohy. No jednoducho sa jej tam "hompalaju" a nema si ich kde pohodlne vylozit. Nastastie muz vozi deti zriedka a ked, tak len 10 min do skoly.
Foto vlastne, ca 2 tyzdne stare. Mladsia 3 roky a takmer 3 mesiace, 100 cm a 14 kg, starsia 125 cm, 20 kg, 6 rokov a 8 mesiacov.
@evkao Avionaut je bezpečná? Pýtam sa lebo keď sme malej kupovali "pokračovaciu" tak vraj Avionaut nebola testovaná či čo len teda to bolo 5 rokov dozadu 🙂
@michela2 ja som citala ze Romer-britax by mali but velmi bezpecne a tiez potom tie svedske, mrkni sa co pasuju na stokke. Tak ono aj ta cena je zodpovedajuca. My mame Romer a stal nejako 480eur myslim reboarder.