Na ktorej strane máte v aute vajíčko?

30. dec 2024

Na akej strane v aute je bezpečnejšie mat vajicko? Za spolujazdcom alebo za šoférom?

mirola
30. dec 2024

ja som mavala za spolujazdom aby som na maleho videla, pripadne mu vedela nieco podat, teraz ma 6 a sedi vela mna na sedadle spolujazda, samozrejme v sedacke s isofixom.. ale to byvame v meste chodime kratke vzdialenosti nizkou rychlostou, ked ideme na dlhu cestu mimo BA davam ho znova dozadu

dominima
30. dec 2024

My máme za spolujazdcom 😊

simca06022011
30. dec 2024

za spolujazdcom, napr aj preto, ze ak parkujes pri chodniku = vyberas z tej strany a nie z cesty. A rovnako aj ine sedacky, aj dieta mi teraz sedava uz bez vsetkeho tam...

svokrinjazykmonika
30. dec 2024

Za spolujazdcom

mojemenonikto
30. dec 2024

Najbezpečnejšie miesto je vpravo vzadu. Preto tam sedávajú VIP persony 😁 Ale kam s vajíčkom, to závisí od viacerých faktorov:
1. Ak to vek dieťaťa umožňoval a išiel som v aute sám, tak proti smeru jazdy, na mieste spolujazdca. Dôležíté je vypnúť airbag!!! Je to najlepšie ak treba hneď na niečo reagovať a v aute je len vodič.
2. Keď je dieťa staršie a už nemôže byť v proti smere jazdy, tak dozadu, vpravo - ak je v aute len jeden dospelý - šofér.
3. Ak sú v aute dvaja dospelí a jeden si sadne dozadu, tak tiež vpravo.
4. Ak máš dve deti a v aute iba jeden dospelý - šofér, platí 1. a 2. Samozrejme, druhé dieťa sedí vzadu.
5. Ak máš dve deti a v aute sú dvaja dospelí, tak vajíčko som dával dozadu doľava (za šoféra), aby mal dospelý na mieste spolujazdca lepší prístup.
6. A napokon ak staršie dieťa už môže sedieť vpredu a v aute sú dvaja dospelí, tak druhý dospelý dozadu za šoféra a vajíčko doprava dozadu.
Dúfam, že som nič nevynechal 😂

mojemenonikto
30. dec 2024

A ešte k téme.. nezabudnúť vajíčko dobre upevniť! 😁 https://www.facebook.com/reel/973810777923958

babushkaem
30. dec 2024

@mojemenonikto vpravo vzadu z akého pohľadu? Lebo ja som bola v tom, ze najbezpečnejšie je za šoférom o

mojemenonikto
30. dec 2024

@babushkaem Vpravo vzadu myslím za spolujazdcom. Miesto za šoférom je považované za najbezpečnejšie v prípade čelnej zrážky. Ale autá sa nezvyknú zrážať len čelne. Napríklad ak v kríze vodič podvedome zatočí volantom vpravo smerom ku krajnici, spravidla protiidúce auto vrazí práve do zadnej ľavej časti vozidla. Úplne najbezpečnejšie je vzadu v strede, ak je človek správne pripútaný. Ale práve kvôli tomu, že pre vodiča je oveľa dostupnejšie, keď je dieťa vpravo vzadu (za spolujazdcom), tak som syna dával tam. Ľahšie sa tak kontrolovalo aj v spätnom zrkadle 😉

babushkaem
30. dec 2024

@mojemenonikto ved preto sa pýtam, lebo som nevedela ci vpravo z jednj, alebo druhej strany 🤣

jazula
30. dec 2024

Za spolujazdcom, vraj je to najbezpečnejšie miesto v aute. Plus tam na dieťa cez spätné zrkadlo a zrkadlo na sedadle dobre vidím a ak parkujem pri chodníku, je manipulácia z tej strany oveľa bezpečnejšia

ruzasipova
30. dec 2024

Za spolujazdcom. Ale to len z toho dovodu, ze som sa mohla obzriet nan aj pocas jazdy. Pri 2 a viac detoch sa o bezpecnosti bavit nebudem, vzdy nejake dieta ohrozis viac alebo menej.

olimuc
30. dec 2024

Vzdy vajicko, sedacka vzadu za spolujazdom… vidim, vedela som v malo aute natiahnut ruku … a stupajucim vekom dietata z auta vyskoci na chodnik, je to bezpecne miesto a nikto mi nekope do sedadla a nevyklada si nohy kade tade