Na akej strane v aute je bezpečnejšie mat vajicko? Za spolujazdcom alebo za šoférom?
My máme za spolujazdcom 😊
za spolujazdcom, napr aj preto, ze ak parkujes pri chodniku = vyberas z tej strany a nie z cesty. A rovnako aj ine sedacky, aj dieta mi teraz sedava uz bez vsetkeho tam...
Za spolujazdcom
Najbezpečnejšie miesto je vpravo vzadu. Preto tam sedávajú VIP persony 😁 Ale kam s vajíčkom, to závisí od viacerých faktorov:
1. Ak to vek dieťaťa umožňoval a išiel som v aute sám, tak proti smeru jazdy, na mieste spolujazdca. Dôležíté je vypnúť airbag!!! Je to najlepšie ak treba hneď na niečo reagovať a v aute je len vodič.
2. Keď je dieťa staršie a už nemôže byť v proti smere jazdy, tak dozadu, vpravo - ak je v aute len jeden dospelý - šofér.
3. Ak sú v aute dvaja dospelí a jeden si sadne dozadu, tak tiež vpravo.
4. Ak máš dve deti a v aute iba jeden dospelý - šofér, platí 1. a 2. Samozrejme, druhé dieťa sedí vzadu.
5. Ak máš dve deti a v aute sú dvaja dospelí, tak vajíčko som dával dozadu doľava (za šoféra), aby mal dospelý na mieste spolujazdca lepší prístup.
6. A napokon ak staršie dieťa už môže sedieť vpredu a v aute sú dvaja dospelí, tak druhý dospelý dozadu za šoféra a vajíčko doprava dozadu.
Dúfam, že som nič nevynechal 😂
A ešte k téme.. nezabudnúť vajíčko dobre upevniť! 😁 https://www.facebook.com/reel/973810777923958
@mojemenonikto vpravo vzadu z akého pohľadu? Lebo ja som bola v tom, ze najbezpečnejšie je za šoférom o
@babushkaem Vpravo vzadu myslím za spolujazdcom. Miesto za šoférom je považované za najbezpečnejšie v prípade čelnej zrážky. Ale autá sa nezvyknú zrážať len čelne. Napríklad ak v kríze vodič podvedome zatočí volantom vpravo smerom ku krajnici, spravidla protiidúce auto vrazí práve do zadnej ľavej časti vozidla. Úplne najbezpečnejšie je vzadu v strede, ak je človek správne pripútaný. Ale práve kvôli tomu, že pre vodiča je oveľa dostupnejšie, keď je dieťa vpravo vzadu (za spolujazdcom), tak som syna dával tam. Ľahšie sa tak kontrolovalo aj v spätnom zrkadle 😉
@mojemenonikto ved preto sa pýtam, lebo som nevedela ci vpravo z jednj, alebo druhej strany 🤣
Za spolujazdcom, vraj je to najbezpečnejšie miesto v aute. Plus tam na dieťa cez spätné zrkadlo a zrkadlo na sedadle dobre vidím a ak parkujem pri chodníku, je manipulácia z tej strany oveľa bezpečnejšia
Za spolujazdcom. Ale to len z toho dovodu, ze som sa mohla obzriet nan aj pocas jazdy. Pri 2 a viac detoch sa o bezpecnosti bavit nebudem, vzdy nejake dieta ohrozis viac alebo menej.
Vzdy vajicko, sedacka vzadu za spolujazdom… vidim, vedela som v malo aute natiahnut ruku … a stupajucim vekom dietata z auta vyskoci na chodnik, je to bezpecne miesto a nikto mi nekope do sedadla a nevyklada si nohy kade tade
ja som mavala za spolujazdom aby som na maleho videla, pripadne mu vedela nieco podat, teraz ma 6 a sedi vela mna na sedadle spolujazda, samozrejme v sedacke s isofixom.. ale to byvame v meste chodime kratke vzdialenosti nizkou rychlostou, ked ideme na dlhu cestu mimo BA davam ho znova dozadu