Ahojte, maly bude mat 11 mesiacov o 2 tyzdne.
Ked chodite prevazne same v aute, na ktorej strane mate sedacku?
Vajicko uz nemam.
Premyslam dat krizom az na neho vidim keby nieco ale co je najbezpecnejsie. 🤷♀️
Sedí vzadu za spolujazdcom, cize na kríž oproti mňa. Je to bezpečnejšie lebo nieje na strane do cesty ale ku krajnici
tiez som mala krizom vzadu, lahsia dostupnost aj rukou aj ocny kontakt
Za spolujazdcom.je to praktickejšie
Tiez za spolujazdcom, v protismere. A mam zrkadlo, cize vo svojom spataku ju vidim a viem skontrolovat.
Mám 2 ročnú za sebou v autosedačke v protismere a má zrkadielko ,tak ju vidím .A za spolujazdcom je 6 ročný v sedačke . 12 ročný sedí v predu
Je za spolujazdcom, plus tam mám aj malé zrkadielko, nech na seba vidíme a ja sa nemusím otáčať, kým šoférujem, ak niečo...
Za spolujazdcom. Tak ho mozem v pohode zapnut z chodnika. Neviem si predstavit pripinat dieta do autosedacky tak ze budem trcat do cesty.
Boli všade keď boli mali 😅 keď má človek viac detí tak už nemôže takto taktizovať.. najmladší ale bol krizom odomna aby som mu mohla dať ruku keď plakal.. teraz už mám sedačky len dve, najstarší je o chvíľu vyšší ako ja a keď idem sama s deťmi sedí vpredu..
Štatisticky najbezpečnejšie miesto je za vodičom
Sama v aute som mala dcéru vždy vedľa seba, na mieste spolujazdca, aby bola "blízko" a na dosah.
Bezpecnejsie je hlavne sa neotacat a pozerat len cez spatne zrkadielko...
@jana_eyre_2 potom sa mozno taktizuje a dava sa oblubene dieta za spolujazdca 😁
@nikiki29 ja som tiez tak pocula, ze za vodicom.. myslim, ze to ma nieco s tym, ze vodic ma reflex vyhnut sa zrazke a tym padom je najbezpecnejsie za nim.
@anonymnasnazilka áno, presne pre toto. Ja mám tiež autosedačku za sebou, teda na strane vodiča.
@8853 🤣
@anonymnasnazilka
@weronika171717 myslite, ze ked dojde k celnej zrazke, vodic toci auto smerom dolava, do protismeru? mne logicky vychadza, ze vodic automaticky strhne volant doprava (ak vobec stihne strhnut volant)
@evkao ja neviem, pisem len, co som citala... mam dve deti, takze jeden sedi za mnou a druhy za spolujazdcom.. a velmi dufam, ze k ziadnej havarii nedojde..
@evkao veď to je najnebezpečnejšie miesto lebo tam nie sú žiadne ochranné prvky 😳 tam sa ani autosedačky umiestňovať nesmú resp.neodporucaju 😳 v 90tke ti nijako nepomôže je to je "najďalej" od deformačnych zón ak tá "vzdialenosť" je cca 60cm 🙈
čo ja viem kedysi bolo najnebezpečnejšie sedadlo spolujazdca vpredu, potom tam začali automobilky tlačiť všetky bezpečnostné prvky takže neskôr im toto sedadlo vyšlo ako najbezpečnejšie 😀
Za spolujazdcom