Musím na auto nalepiť nálepku, že mám dieťa v aute?

migely
3. jan 2016

zdravý kúpili sme si nove auto a nevieme že či treba nalepiť nálepku dieťa v aute či jeto zo zákona

danielahamar
3. jan 2016

nie je a vodičák máš?

majrab
3. jan 2016

@migely nie nieje su to len somariny co spatia auto...

horana
3. jan 2016

je to hlavne image, ked si rodica nezridka chcu vycapit mena svojej/ich ratolesti na auto: "Hanka na pulube", "Misko a Ferko v aute" napisane pri obrazku
myslia si zaroven ze druhi budu pozornejsi, budu viac v strehu ked je pred nimi takto oznacene auto
osobne nic proti ludovej tvorivosti, ale tiez ma to skor vyrusuje ked take vidim

stanislavao
3. jan 2016

Je to len upozornenie pre ostatnych, ze mate v aute dieta. Su potom pozornejsi, aspon ti normalni vodici. Neviem oreco by dieta v aute nalepka mala spatit auto. Je to dobra vec.

babulka82
3. jan 2016

každy by mal jazdit ako by mal deti v aute a hladiet aj na to že druhy maju dieta v aute ,a nie len deti aj dospely život je vzacny lebo aj tí rodičia maju deti vačšinou takže opatrnosti a ohladuplnosti nikdy nieje dost hlavne na cestach takže nalepka nič nerieiši a treba mat oči aj na zadku 🙂

sense
3. jan 2016

Mat nalepku nie je povinnost...niekt su pekne originalne ine su obycajne ...niekto ma malu decentnu iny cez cele okno...je to na uvazeni kazdeho ci si da ...

jana_eyre
3. jan 2016

Je to take iste ako znacka "zaciatocnik" - len informuje ostatnych, aby chapali ak ide clovek presne 50tkou, a nepomoze ak sa ti bude lepit na zadok :-P

daju sa kupit aj magneticke, ktore v pohode prilepis, odlepis podla potreby.. Ja mam taku zaciatocnicku, aby to nemusel nosit moj muz skuseny vodic 😀 osobne sa citim lepsie ak informujem ostatnych nalepkou nech su ohladuplnejsi, hoci nemyslim, ze to na niektorych nejako moc vplyva..

jana_eyre
3. jan 2016

@babulka82 veru kazdy by tak jazdit mal, ale to bohuzial je utopia.. Ak aspon jedneho vodica upozorni nalepka na aute a da si lepsi pozor pri obiehani napr. Tak to ma zmysel..

perzefona
3. jan 2016

Ano je za to 5-10rokov :D a to ze na cervenej sa stoji vies?

cecil36
3. jan 2016

uprimne ziadna nalepka (ci uz zaciatocnik alebo dieta v aute) neprinuti magora typu Dr. Pallova, aby jazdil opatrnejsie. Ti co jazdia opatrne tak robia nie preto, ze vidia, ze druhy vodic ma na aute nalepku, ale preto, ze si ctia ludsky zivot (svoj aj tych ostatnych).
@migely nie, netreba je to imidzovka, dieta nie je nadrozmerny naklad, aby si ho nejako musel povinne oznacit.

mimla
3. jan 2016

Povinné to nie je. Je to taká príjemná záležitosť, že pribudne dieťa aj nálepka. My máme fólie, takže nálepky sú nám na nič. Ale chcela by som skôr túto. 😀

babulka82
3. jan 2016

@jana_eyre tak ten začiatočnik ma trošku lepši zmysel ,aby si vodiči davali pozor ale niekedy je to vraj pravy opak a vodiči si voči "Z" ešte viac dovoluju ,vždy sa najdu magory na cestach ako všade ☹ A dieta v aute je podla mna na nič,je jedno kto v aute sedi každy ma cenu či ma 1 rok alebo 100 ,no to som ja neviem či to tak berie každy.Ale asi nie ked pozeram spravy večer a vidim kolko je denne havarii a hlavne opilcov sa volantom som zhrozena. ☹

siska53
3. jan 2016

My to nemame. Povinne to nie je.

jana_eyre
3. jan 2016

@babulka82 ja si tiez myslim ze je jedno ako stary clovek sedi v aute, vsetci vodici by mali byt ohladuplni a predvidavi.. Ale ako vravim, to je utopia, mozno sa najde par jedincov co im nalepka pomoze a vtedy zmysel ma.. To sa ale nedozvieme, nevidime do kazdeho auta 🙂

bonaqa2013
3. jan 2016

nie, povinné to nie je.

mimla
3. jan 2016

Mne by stačilo, keby tá nálepka inšpirovala ľudí k tomu aby mi nechali pri parkovaní miesto na manipuláciu s vajcom.

ingrid16
3. jan 2016

Podla mna blbost, ved co su deti v aute alebo nie, je to jedno.
Podla mna jedina nalepka, co ma zmysel, je ,,zaciatocnik ,,.

horana
3. jan 2016

@mimla Mne by uplne stacilo keby ludia bez deti, evidentne bez autosedaciek v aute a aj vidno ze vystupuju len dospeli nazabereali miesta na parkovenie oznacene symbolom mamicky s dietatom. Mam dve deti a pravidelne vidim tieto individua parkovat pri Lidli ci Ikei na takto vyznacenych miestach, ktore su obvykle bliszie pri vchode. Raz ma to nastvalo a opytala som sa takeho typa ci sa neciti ze ja s detmi sa musim trepat z druheo konca obr. parkingu, este tak drzacky ze : aj ja mam deti - doma. Nehladiac ze vacsinou klamu, nakolko v aute by bola aspon prazdna autosedacka, tak ked ich ma doma, mali by mat prednost ti, co ich maju so sebou, ale dovola sa clovek niecoho? Nie 😖

maca_p
3. jan 2016

@horana presne 😉

xevulax
3. jan 2016

@horana ani moj manzel nema v aute autosedacku- ja mam vsetky tri v aute (tak klamat nemusia)- ale inak uplne suhlasim s tvojim prispevkom, v dnesnej dobe su ludia velmi neohladuplni

mimla
3. jan 2016

@horana Tak to už je vyšší level. Ale to sú tie typy, čo parkujú aj na miestach pre invalidov. Človek by neveril, ako sa tí invalidi majú dobre, súdiac podľa typu áut zaparkovaných na ich miestach. (sarkazmus)

stary_ujco
3. jan 2016

Ja mám nálepku s textom "deti grcaju von oknom, v zákrutách si drz odstup"

moon1979
3. jan 2016

@jana_eyre len ju pekne používaj - to Ztko - ja to schvaľujem a sama som ju istý čas pred x rokmi používala, cítila som sa "istejšie" a veru mám skúsenosť, že vodiči jazdiaci za mnou boli obozretnejší, nikto na mňa nikdy nezatrúbil, keď mi aj skapalo auto na križovatke (vražedná kombinácia škodovka a Ztko 😀 jáááj boli to srandovné časy), bezpečne ma obehli a nikto neriešil .... a keď som sa osmelila, dala som ju dole 🙂 takisto keď vidím pred sebou vodiča s touto nálepkou nenadávam prečo sa vlečie 30, prečo mu trvá pohnúť sa na semafore atd 🙂

teraz vozím deti v aute a nálepku si tam vždy nacapím novú ak sa mi stará zničí ... nevidím na tej nálepke nič zlé, práve naopak ...

jana_eyre
3. jan 2016

@moon1979 ak sa odvazim sadnut za volant, vzdy si ju dam, bohuzial ja mam zo soferovania velky strach, tak sa tomu vyhybam..

cecil36
3. jan 2016

@stary_ujco 😀 😀 😀 😀 😀

migely
autor
3. jan 2016

ok takže to nekúpim chcel som túto : http://www.aliexpress.com/item/Baby-on-Board-Ca...

danielahamar
3. jan 2016

ja mám č. 6 v striebornej farbe, kedže deti odtrástli a už nie sú mimčá

moon1979
3. jan 2016

@jana_eyre tak nejazdi sama a zo zaciatku skus jazdit napr.cez vikendy ked nie je premavka taka husta a vzdy s niekym 🙂

zabina27
3. jan 2016

mali by byt druhi ohladuplnejsi, ale beriem to aj z tej strany, ze nech ti "premudreli, nervozni a vecne na plyn sliapajuci" vodici pochopia, ze jednoducho pojdem predpisovo, lebo mam v aute svoje dieta a neohrozim si ho, lebo nejaky debil potrebuje ist najrychlejsie...

migely
autor
5. jan 2016

@zabina27 veď ja sám jazdím rýchlo