Maminky,mozem babatko z poronice doniest domov aj vo vanicke z kocika??? Zda sa mi to byt take "nepekne" tlacit malinke do vajicka 😒
@janka22224 Po destattisicikrat - jedine vo vajicku. Doteraz bolo dieta skrcene v bruchu a nic mu nebolo. Mamy v afrike svoje deti nosia uviazane v satkach v rovnakej polohe cele mesiace a su zdrave a zive.
Ale urob ako myslis.
Jedine vo vajíčku, vo vaničke sa to ani nesmie!
nepekne je aj tlacit dieta do rakvy. Takze na kazdeho zvazeni ako urobi. Deti nadovsetko milujeme tak ich treba chranit aj tymto smerom
@janka22224 nad vanickou ani neuvazuj, urcite vajicko, je to bezpecnejsie ako hocijaky iny sposob
My si kupujeme kocik specialne s tvrdenou vanickou, ktora je urcena na priputanie do auta pasmi rovnako ako vajicko. Nie je pravda ze je to nebezpecnejsie, prave naopak. V takejto vanicke mas normalne 5 bodove pasy a vystuz hlavicky s tym rozdielom , ze dietatko vo vanicke lezi a nesedi. Tie novorodenecke vlozky su aj tak zbytocne, ked vidim ake skrcene su deticky v tych vajickach tak mi je do placu. A ked rodicia pouzivaju vajicka aj na kocikovanie novorodeniatok.... Nemam slov. Vajicko mozes dokonca pouzivat len hodinu a je urcene na rychle presuny povedzme k lekarke a spat. Ine je ked uz babo samo sedi.
aj my sme používali autovaničku, malá tam pekne ležala pripútaná, až kým nesedela sama...tak ako píše @zuzanka1808
ano autovanicky su ale zasa az tak bezpecne nie su.
@janka22224 prs ne ako píše @cristy a @zuzanka1808 sú aj certifikované autovaničky napr. PP alebo JANE. My sme mali PP GT3 s vaničkou navetta a kitt pásmi, používali sme ju do 6 mesiacov miesto vajíčka nakoľko som mala rovnaký názor ako ty, že také malé do vajíčka neposadím a v trenčianskej pôrodnici sa ma vyslovene pýtali či ideme atom a kde mám vajíčko. Dcérka bola nedonosená takže som mala pocit, že ak ju tam dám tak s mi tam udusí. Na nete nájdeš použité za pár eur, skús kuknúť ak nemáš ešte vajko kúpené a potom kúp radšej kvalitnú autosedačku 0-18 mesiacov - od 6 mesiacov tam sediace babuliatko v pohode vydrží😀
@janka22224 ak mas vanicku,ktora sa da priputat v aute,teda je na to certifikovana,tak mozes. inak vajicko. ratam,ze nepojdete 3hodiny z porodnice,ale len par minit,takze to zvladne.presne,vajicko len tak na hodinu denne,na presuny ides k lekarovi a tak.kocikovanie pekne v hlbokej vanicke.my sme pouzivali aj vanicku aj vajicko,podla toho,na aku dlhu cestu sme isli,ci sme brali podvozok z kocika a podobne.na dlhu cestu bola vo vanicke,k lekarke tiez isla parkrat vo vanicke,parkrat vo vajicku.na kocikovanie bola vzdy vo vanicke.
@katy1979 Neviem co myslis pod "az tak bezpecne nie su". Babatko je chranene rovnako ako vo vajicku, s tym rozdielom, ze je mensia pravdepodobnost, ze u babatka dojde k desaturaci kyslika. Vo vajicku klesa objem kyslika u novorodencov uz po 30 minutach v nom, prave kvoli sediacej polohe ktoru vo vajicku ma. Je o tom vela clankov, davam link na hned prvy co mi nasiel google http://children.webmd.com/news/20090824/infant-...
@alenah31 asi si chcela napisat 0-18 kg 🙂 (ta vydrzi dlhsie ako do 18 mesiacov 😉)
@anuskaaprazko hej hej, je to preklep😀😀😀😀 ale hádam to baby pochopia, už sa mi to nedá opraviť😀
@zuzanka1808 keď budeš mať plačlivé dieťa a na prechádzke ti vydrží iba vo vajíčku alebo v babyšatke, tak potom pochopíš aj také matky, ktoré občas idú von aj s vajíčkom na kočíku, lebo sa tešia ,že aspoň si 45 minút dieťa na vzduchu pospí, lebo vo vaničke ani sekundu.
@zuzanka1808 napr.
https://www.youtube.com/watch?v=L344S53qVzA
ako v pripade nudze a obcasnej potreby vanicka ok ale radsej uprednostnim autosedacku
@babul83 chapem aj tvoj pohlad, proti satke nemam nic, ale ja vajicko do casu kym mala sediet nebude proste nepouzijem. Je to naozaj na kazdeho zvazeni, co je pre jeho babo najlepsie a myslim to v dobrom 🙂
@zuzanka1808 vo vajci dieťa nesedí, ale "pololeží" ako v maternici. Keby sa dieťaťu nepáčilo dá najavo. Tak ako môj dával najavo, že on ležať na chrbte rovno nebude. :D
@katy1979 prepac, ale to video je pre mna jeden velky fail. Autovanicky su certifikovane vyrobcom a presli rovnako ako vajicka crash testami. Ked si niekto nevie pripnut vanicku pasmi tak ako sa ma, to je druha vec. Ukoncujem to tym, ze ide len o moj nazor, ty mas iny a koniec 🙂
@zuzanka1808 z hladiska bezpecnosti je hoci aj certifikovaná vanicka neporovnatelna s kvalitnou autosedackou. Skus pozriet testy.
@luliu okej, dakujem za tip 🙂
vajicko jej bude este velke, takze tlacit sa urcite nebude. a viacmenej bude v podobnej polohe ako v brusku, takze jej to nebude vadit.
je istejsie vo vajicku, bude priputane. kdezto vo vanicke by mohla lietat a prinajhorsom vypadnut