Môžem dať dopredu vajíčko s Isofixom?

15. dec 2024

Ahojte, čakám babatko, vzadu v autosedačke mám 20 mesačného syna.
Vzadu sú len 2 miesta na sedenie, v strede auta je panel a nedá sa tam sedieť.

Tak neviem ako to teraz riešiť, keď pôjdeme všetci 4. Dať obe deti dozadu a ja s manželom v predu, alebo to najmenšie dať dopredu do vajíčka aj isofix ? Keď pôjdem niekde sama atď. Je vôbec dovolené dať dopredu aj isofix, alebo len vajíčko?
Auto BMW 7.
Ďakujem za kazdu radu.
Pekný deň

evkao
15. dec 2024

ahoj, a mate aj na prednom sedadle isofix? ake mas vajicko presne? vacsina sa da upevnit aj bez isofixu
my sme od zaciatku vozili deti tak, ze boli obe vzadu a ja s muzom vpredu - doteraz ste jazdili ako?

wade
15. dec 2024

Ano, mozes. Musis ale vypnut predny airbag. A pozri ci mas ISOFIX (nie vela aut ma v predu). Ale ide to aj bez ISOFIXu - ale hlavne ten airbag.

kitycat
15. dec 2024

Ak to dovoli auto dajte vajice na spolujazdca bez izofixu. Vsak to musi zavazfat vo vyhlade

A zo zadnejomobcluzi jeden z vas obe deti

januska12323
15. dec 2024

Vzadu deti, vpredu dospelí, je to tak aj bezpečnejsie.

autor
15. dec 2024

@evkao ufff to som ani nekontrolovala či tam vôbec je. Vajíčko Cybex T i-size.
Syn je vzadu a keď jazdíme , tak stále je jeden rodič pri ňom vzadu.

autor
15. dec 2024

@kitycat Ano tak to mám aj v pláne, ale nebude to s tou základnou viac “ bezpečne “ ? Ako len s pasmi ?

autor
15. dec 2024

@januska12323 tiež som nad tým rozmýšľala, ale ak budeme v predu, potom sú deti veľmi ďaleko. Auto je predĺžená verzia, a rukou z predu nedotiahnem vôbec dozadu k deťom. Ani podať im, nič.

michaelam2
15. dec 2024

My mame vpredu isofix, davam tam normalne vajicko a nie nic nezavadzia vo vyhlade. Len vypni ten predny airbag

colsami
15. dec 2024

Ako bolo povedane, vyskusaj si ako by to bolo ulozene a uvidis. Ak vobec vpredu Isofix mate + treba vypnut airbag. A mne napriklad zrovna vo vyhlade do zrkadielka zavadzia... Pozri uvidis aj ake bude dieta. Ja som musela prve dieta vpredu vozit, kedze bolo urevane a zo soferskeho miesta som ho aspon ako tak mohla zabavit alebo "zachranovat" ak uz isiel do amoku, aspon kratke trasy sa takto prezili. Ak by som mala dieta ktore kam polozim tam je a spokojne a ticho si "kuka do blba", kludne ho vozim vzadu.