Môže dieťa v sedačke sedieť na zadnom sedadle v strede?

ivetka138
31. júl 2011

Môže malé dieťa v sedačke sedieť na zadnom sedadle v strede?

mexx
31. júl 2011

Ak je tam klasicky bezpecnostny pas (teda nie len ten "jednoduchy" pas zapinatelny len cez brucho) tak urcite ano. Dokonca - aspon tak som sa uz viackrat docitala - mat autosedacku (vajicko) v protismere jazdy na zadnom strednom sedadle je asi to najbezpecnejsie riesenie. 😉

andrejka1974
31. júl 2011

urcite ano v novych autach uz je pas normalny ja mam dieta do kriza aby som na nu videla pri soferovani je to lepsie

syslica
31. júl 2011

Môže, ak je aj stredové sedadlo vybavené plnohodnotným zadržiavacím zariadením (pásom), ale z hľadiska bezpečnosti to nie je práve najšťastnejšie riešenie. Za najbezpečnejšie miesto sa pokladá to vpravo vzadu, za sedadlom spolujazdca.

jasminet
1. aug 2011

moze, tiez som citala, ze je to najbezpecnejsie sedadlo v aute - neprimacknu ho predne sedadla, nehrozi bocny naraz priamo do toho miesta... ak je spravne priputana sedacka a dieta v nej nehrozi preletenie dopredu...

emanka
1. aug 2011

Môže, podľa najnovšieho je to najbezpečnejšie miesto v aute. Napr. Volvo má v niektorých modeloch áut už zabudovanú sedačku priamo v aute a práve vzadu v strede. Sklopíš operadlo a je tam autosedačka.

dadis
1. aug 2011

je to urcite najbezpecnejsie miesto v aute...pouzivali sme to pri 1 dietati, pri 2 sedackach vsak musi byt kazdy pri okne, pretoze vedla seba sa 2 sedacky (9-18kg a 15-36kg) nezmestia 😒
mam starsiu Octaviu, je tam este 2bodovy pas...ale Maxi Cosi Priori (9-18) sa da pripnut aj na 2 bodovy pas, ale nove auta uz maju v strede klasicky 3bodovy pas, takze tam uz upevnis kazdu autosedacku...

jaduska
1. aug 2011

My máme 3 autosedačky, takže jedna musí byť v strede. Vyberali sme takú, aby sa dala pripútať dvojbodovým pásom...