Ahojte, máme synčeka 19m a ten sedí vo svojej autosedačke vzadu - otočený smerom jazdy.
Teraz som tehotná, a vzadu máme len 2 miesta na sedenie. Na jednom má syn autosedacku a druhé je voľné. V strede auta je panel, kde sa sedieť nedá.
Čo by ste odporúčali ? Dať obé deti dozadu, a my rodičia v predu … alebo to maličké čo sa narodí môže byť v predu ? A ja so synom vzadu ? Môže sa takto normálne voziť ? Asi tam nemôžem dať otáčaciu bázu, alebo ???
Alebo kúpiť iné auto a ja tam budem sedieť “ medzi “ nimi ???
Ďakujem za rady / informacie 🙂
Pri takto malom vekovom rozstupe (ja by som ani to 19 mesačne nedávala ešte sediet v smery jazdy....) by som volila väčšie auto.. a to nielen kvôli sedenie, ale aj batožine a všetkému okolo toho.. príležitostne dat dieta dopredu keď sa inak nedá je ôk vypnes airbag posuniem sedadlo úplne dozadu.. ale lepšie je proste vzadu...
@katka3212 áno môže, ak je staršie dieťa, musí byť zapnuty airbag, ak je v smere jazdy
Ak mosete vypnut airbag a vajicko nebude branit vo vyhlade tak moze byt vpredu.
Sesternica to tak ma ze vajicko vpredu ona so dtarsim vzadu a moze obsluzit obe deti. Do smeru jazdy by som davala az naozaj v tych 4 rokoch...
@katka3212 ja ta chapem. Ale radsej som dala do zadu zrkadlo a ked tak dam mobil do ruky ale proste v tomto neuhnem. Sledovala som jeden pribeh chlapceka ktoreho dali rodicia po smere prilis skoro, mali autonehodu. Vsetci prezili viac menej bez ujmy, on utrhnutu miechu, strasnu dobu ostal v kome a myslim ze zaciatkom roka zomrel. Stale je to male krehke telicko.
@e1i ja len na margo toho, ze ked je starsie dieta na prednom sedadle v smere jazdy, ak nema 140cm airbag musi byt vypnuty. My sme dcerke (5r) kupovali tak sedacku, aby sme ju prilezitostne mohli aj vpredu vozit a v manuali bolo jasne napisane do 140cm vypnuty airbag, co ma teda prekvapilo, lebo som bola v tom, ze ma byt zapnuty, ale nie. Takze ak aj da autorka starsie dieta dopredu treba poriadne precitat navod k sedacke, co je tam napisane.
@katka3212 obe do zadu, mame isofix iba na zaenych sedadlach, 5 rocna ma autosedackubv smere jazdyba 10 mesacna vajco na otocnej zakladni- najlepsia vec co existuje a zrkadlo, aby sme ju videli vpredu. Mať vajicko na prednom sedadle nechapem, ved počas šoferovania sa mu nebudes venovať a plač iba viac znervozni a zostresuje. Vyskušajte ako vam bude vyhovovať, mesiac som vpredu vozila vajicko a uz len kym sa pasmi priputalo 🙈.
Vzdy sme mali vsetky 3 deti vzadu.Kym boli vo vajcku,mali sme zrkadlo nad vajickom, aby sme babu videli do tvare.
Môžeš mala som tak stále keď som bola sama v aute s malú poprípade aj keď staršie boli v aute . V zadu bolo vajíčko len keď sme šli všetci 5 . A najstaršia aj prizrela keď trebalo
To ci mozes/nesmies mat autosedacku alebo vajicko a ako ma byt nastaveny airbag mas v navode auta a autosedacky. Vacsinou musi byt airbag vypnuty. Hlavne ak je v smere jazdy, v protismere niekedy prave musi ostat zapnuty. Pozri navody. Ja by som dal oboch dozadu a vy vpredu. Alebo teda nove auto, ale auta kde sa daju dve sedacky v strede a na kraj su "vacsie". Ani octavia to myslím neda.
Kedze babo bolo extra narocne pocas jazdy, to znamena neskutočný rev do 3min jazdy, tak bolo so mnou vzadu.. neexistovalo, ze sama ist s nim
Obe deti by som nechala vzadu, dospelí vpredu a dozadu by som dala každému dieťaťu vlastné zrkadlo, aby si ich videla.
Edit: teraz čítam, že staršie je už v smere jazdy, tak tomu zrkadlo netreba. 🙂
@katka3212 Vpredu môže sedieť aj dieťa vo vajci - v protismere a aj 19-mesačné kľudne v smere jazdy.
@lalala94
@dadka1997
@really8
@anjelicek26 ahojte, tak teraz som sa až zľakla. Ma autosedacku cybex anoris t i-size, kt.ma aj svoj vlastný airbag. A dobre testy, vlastne nám ju poradil jeden pan čo s tým robí skoro celý zivot. Tak som myslela že je to ok. Zrkadlo sme mali, aj telefon som mu dávala ale bez šance. On mi nevydrží sedieť ani na stoličke keď ho krmim :D a toto sa mi zdalo byt super, že vidí všetko okolo aj cestu, aj mu hocičo podám do ruky atd.
On proste musí vidiet vsetko, lebo sa tak zaplace že je až červený a mokrý
Bud vpredu s vypnutym airbagom alebo vzadu so zrkadlom.
@katka3212 nie je ciel ta vystrasit len aby si bola informovana. Na youtube najdes videa z crashtestov a uvidis co sa stane s dietatom pri naraze. Mozes mat najkvalitnejsiu a najdrahsiu sedacku ked ju nepouzijes spravne alebo dieta nevhodne obleces je ti k nicomu.
Brw nase dieta vidi viac v protismere cez zadne okno. Dopredu ma totiz hlavovu opierku
@katka3212 moze byt vpredu ale musi byt vypnuty airbag spolujazdca vtedy