ahojte. skusali sme to hladat aj na nete, nasli sme akurat, ze je nutne pouzivat zariadenie (teda autosedacku) ale nespomina sa nikde ze by nemala byt umiestnena vpredu. Ake mate vy skusenosti? Mate niekto sedacku na prednom sedadle vedla seba? dakujem
My mame maleho v vpredu, vidi ma, neplace, nevymysla...ked sedel vzadu musela som zastavovať kazdych 5 minut. A určite je to bezpecnejsie ako otacat sa za ním, ked šoférujem. Uz ma aj policajti zastavili ale na maleho vpredu nepovedali ani pol slova
@batorka5 na nasej autosedacke je dokonca zobrazene, ze moze byt umiestnena aj na prednom sedadle...a praveze airbag by mal byt deaktivovany...aby male deti nezranil....ale ja by som to neriskovala a radsej dala dozadu...aj ked zase mas sa pri soferovani stale otacat...🙂
@batorka5 vajíčko môže byť proti smeru jazdy, ak je vypnutý airbag spolujazdca. Klasická autosedačka od 9 kg môže byť, ale len pokiaľ je to nevyhnutné. Ja mám 3 malé deti a osobne radšej obetujem trochu času a námahy a pri nakladaní sedačiek do auta radšej s nimi hrám Tetris, akoby som niektoré dala na predné sedadlo. Každopádne, keď už z nejakého dôvodu sedačka (Nie vajíčko) musí byť na prednom sedadle, tak to pri zapnutom airbagu a sedadlo posunuté čo najviac dozadu.
@batorka5 a existujú prídavné zrkadielka za pár euro, ktoré sa nasadia na spätné zrkadlo a netreba sa otáčať. Sú aj také s prisavkou, ale tie nedržia.
podla vyhlasky, a overovala som si to u dopravakov naprednom sedadle moze byt akakolvek autosedacka s akym kolvek dietatom ALE ak je v protismere musi byt vypnuty airbag.
@batorka5 Ano, moze.
Dieta nizsie ako 150 cm a mladsie ako 12 rokov moze byt umiestnene na akomkolvek sedadle v aute, aj vpredu, ale MUSI mat autosedacku. Babatko vo vajicku moze byt taktiez na hociktorom sedadle , ale otocene v protismere jazdy (tam je akurat nutne, ked je vpredu, vypnut airbag).
Mam 3 deti (vsetky mladsie ako 12 rokov) a vzdy je jeden so mnou vpredu na autosedacke, lebo tie vecne hadky a bitky vzadu sa uz nedali pocuvat. A odvtedy je kluuuuuud 😎
dakujem dievcata! my sme nasli to, ze musi mat autosedacku ale o predno alebo zadnom sedadle tam rec nebola, tak som si to chcela utvrdit ;) A mam doma taku malu zvedavu, tazko vydrzi len tak sediet a nehybat sa, takze tiez to beriem tak ze radsej v predu pri mne a sledovat moze ako sa stale otacat a pocuvat plac. Dakujem este raz, pomohli ste mi 🙂
mozno v Europe je to ok mat sedacku v predu, ale v inych krajinach je zakazane a uricite pre nejaku pricinu. rozum mi zastava ked niekto povie ze je ok ked je air bag v predu zapnuty a moze sa tam dat sedacka. Daju sa kupit spatne zrkadla, ktore sa upevnia na zadne sedacky a ked sa pozrie sofer do svojho spetneho v zadnom zrkadle vidi cele svoje dieta a su dokonca so svetielkami, ktore dieta aj zabava, a su aj na dialkove ovladanie , sofer to moze zapinat, vypinat, nacasovat dobre su od Fisher Price. http://www.amazon.com/Baby-Einstein-Discovery-D...
Tak to tu pekne cumim, to je nová moda davat deti na predne sedadlo? To tam nemate varovania, ze najbezpecnejsie miesto pre dieta je vzadu a airbag moze vazne zranit az usmrtit dieta? V mojom aute sa automaticky vypina, keby tam sedel niekto lahky aby mu neublizil pri naraze....dcera mi tam sedela prvy krat ked mala nejakych 12 rokov, aj to len na cestach, kde sa jazdi 60, na dialnici este neskor, ani vo sne by ma nenapadlo tam pchat male dieta v sedacke 😝
Minule sa pýtali v rádií a odpovedali na to ze može a airbag nechať zapnutý.ale lepsie ked je vzadu pre bezpečnosť