Máte skúsenosti s autosedačkou Ferrari od 9 kg?

matsches
17. nov 2011

Ahoj! Autosedačka Ferrari vyzerá dobre, ale nie je v nemeckých testoch. Máte niekto skúsenosť?

medyna
17. nov 2011

Nie vsetky autosedacky sa testuju. Ja osobne si ale myslim, ze nie je velmi bezpecna. Vzhladom aj na jej cenu...

zuzana581
17. nov 2011

Pokial má sedačka homologizačný štítok, tak je v poriadku a je jedno, či je lacná, alebo drahá. Cenu určuje väčšinou iba značka, poťahový materiál a pod... Cena neurčuje bezpečnosť sedačky, bezpečnosť určuje homologizačný štítok.

Skopírované info o homologizačnom štítku:
Všetky detské autosedačky, aby boli schválené a odporúčané pre predaj na trhu, musia mať tzv. homologizačný štítok (oranžovej farby, našitý na boku autosedačky), ktorý obsahuje :
1. údaje o výrobcovi (resp. obchodnú značku, názov sedačky)
2. údaje o možnostiach použitia podľa typu vozidla (napr. universal – pre všetky značky áut),
3. hmotnostné kategórie,
4. medzinárodnú homologizačnú značku (písmeno E a číslo štátu, ktorý ju udelil, napr. E2 - Francúzsko),číslo schválenia.
!!! Autosedačky s homologizačným štítkom prešli tzv. dynamickými testami, pri ktorých sa simuloval náraz spredu, zozadu a prevrátenie vozidla.!!!

anjelicek26
17. nov 2011

Autosedacku, kde si nemozem pozriet vysledky crasch testu - nekupujem. Ide o to, ako sa autosedacka sprava pri naraze, nie o to, ako "vyzera". To je az niekde uplne na konci. Ono dostat stitok neznamena maximalnu bezpecnost, znamena len, ze "presla", nic viac. A aj to bola specialne na to vybrata sedacka s ich produkcie, nezaruci ti to seriovu kvalitu - ktoru by testoval nezavisly autoklub v crasch teste.

Ano - "znackove" sedacky - romer, cybex, maxi cosi su drahsie, ale aj maju za sebou vsetky testy, vyrobca sa nehanbi ich zverejnit, presli skvele, potahy su nehorlave, je dana maximalna bezpecnost.

Pokial viem, tak sa pri crasch teste minuly rok ferrari sedacka zlomila - vadny material - zlomila sa chrbtova opierka 🙄 Ja by som ju rozhodne dietatu nekupila. Ale kazdy sa musi rozhodnut sam. U nas je bezpecnost na prvom mieste.