kupit autosedacku s alebo bez? kedze nie kazde auto ma ten isofix system ... a ci to nie je skoda penazi?
dakujem
na škodu to nie je, aj keď nie je to zas až také úžasné ako bolo spočiatku prezentované (zjednodušene - rovnako jednoducho, ako sa sedačka isofixom upevní, tak ľahko sa aj pri náraze uvoľní, ale je to určite o niečo málo pevnejšie ako sedačka bez) ,ale ak nemáte auto s isofixom, tak ti to je na dve veci... ja som pri výbere sedačky išla podľa nemeckých adac testov http://auto.rodinka.sk/autosedacky/testy-autose...
no nie je to zázrak, ale ak mám v aute isofix, tak by som nikdy sedačku bez isofixu nekupila. V zásade možno povedať, že ked som pozerala crash testy, tak tá istá sedačka s isofixom má o jednu hviezdičku viac. A nie je pravda, že všetky isofix sedačky sa dajú pripútať aj pásmi. My máme sedačku Romer Trifix a tá je len na isofix, do auta bez isofixu ju teda nedáš. ale zasa máme v aute ešte taký hák v kufri (veľa novších aut to má a ani o tom nevieme) a tento Trifix má tzv. isofix plus. Ked som pripla sedačku do isofixu, tak držala, ale stale pri naraze (ked skusala s nou triasť) sa hybala dosť dopredu a dozadu v časti chrbtice a hlavy (v mieste priputania isofixom nie, pravdaže), ale ked sme tam dali ešte ten TT pás, tak to tak zafixovalo, že som fakt mala neporovnateľne lepší pocit.
Tak hlavne by si mala vedieť, či si môžeš v aute pripnúť sedačku isofix....v starších autách taká možnosť nie je, a v tom prípade kupovať sedačku isofix je zbytočné.
...pokial mas auto s ISOFIX tak je lepsie kupit autosedacku s ISOFIX, zial nie kazde auto to ma....a tym padom tie je ISOFIX na nic, ako vravia zeny nado mnou, my sme sa tiez riadili crash testami a podla toho sme vyberali autosedacku i ked dufam ze nikdy k takej situacii nedojde....Inak vyber padol na Römer
zatiaľ máme auto bez isofixu. chcem kúpiť sedačku pre 3 ročnú slečnu, takže ju bude mať možno 5 rokov, kedy už zrejme budeme mať iné auto, s isofixom. viem kúpiť sedačku, ktorá sa dá pripevniť zatiaľ bez a potom s isofixom? zatiaľ sme takmer všetky sedačky mali Romer.
@keira isofixove sedacky sa daju priputat aj klasickymi pasmi. hlavna vyhoda isofixu je v lahkej a rychlej instalacii plus to, ze je autosedacka priputana priamo ku konstrukcii vozidla, cize drzi pevnejsie, nez ked je len pasom.
tu mam clanok o autosedackach, tak si pozri, ak chces 🙂
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/soldi/clanok...