Mám auto s Isofixom. Musím mať aj autosedačku s Isofixom, alebo stačí iba s pásmi?

lius
10. dec 2020

Ahojte, existuje nejaka povinnost, ze ak mam auto s isofixom, tak musim mat aj autosedacku s isofixom? Ci mozem mat aj sedacku s 3 bodovym upinanim? Vdaka

nikiki29
10. dec 2020

@lius na to zákon zatiaľ nie je... prechodné obdobie platí do 1.1.2023 a potom by sa už trojbodové upínanie malo úplne vyradiť. Ako to bude pokutované a sledované je ešte skoro súdiť.

ciernysokol
10. dec 2020

@lius zatial nemusis. Ale urcite by som kupila s isofixom, sedacka drzi riadne pevne, neda sa to porovnat. Bez isofixu su teraz lacne, lebo nie je o ne uz taky zaujem. Ale napriklad pri britax zakladnej bez stoji 100,s isofixom130. Sedacka 15-36kg

enoula
10. dec 2020

Nemusí byť. Niekedy sa aj lepšie da nastavit sedacka/vajco ak nie je isofix a su sikme sedadla, nepada potom tolko hlavička.
A drzi pevne aj tak

alexi2211
10. dec 2020

Nie, nie je na to žiadny zákon 🙂 Hlavné je aby bola kvalitná a dala sa dobre upevniť, to je všetko 🙂

simca06022011
10. dec 2020

Nie je, ale poviem ti... moji rodicia mali bez isofixu sedacku pre vnucky... aby sme nemuseli prehadzovat. A to je podla mna take nestabilne... riadne to nedrzi, ja si to neviem predstavit, ze s tym idem niekde dalej, alebo nebodaj naburame, zabrzdime... myslim, ze posledny krat tam sedela ako 4 rocna, normalne ju to preklopilo. A odvtedy si nosila podsedak. My mame isofix a s tym nepohne nic/nik...

evabb35
10. dec 2020

@lius Aj bez isofixu