Ktorá autosedačka sa môže čo najdlhšie používať v protismere?

ivi85
20. apr 2020

Ahojte,viete mi prosím poradiť bezpečnú autosedačku ktoré sa dá čo najdlhšie používať v protismere( aspoň do 3rokov} ďakujem za nazory

leelu
20. apr 2020

Ja mam BeSafe Turn - vynikajuce hodnotenia a navyse je aj otocna
Vyberala som medzi nou, Cyber Sirona Z a Britax Dualfix M

fazulkaaa
20. apr 2020

Ahoj my máme maxi cosi assix fix, používame ju od 9 mesiacov, naša malá oslávila už 3 roky a stále jej je dobrá (aj ked nepatrí medzi najdrobnejsie detičky). Najlepsia vec je otočenie sedačky do dverí, lahko sa tam dietatko vkladá. Do 18 mesiacov sme ju vozili v protismere a potom sme ju iba otočili do smeru jazdy. Da sá polohovať aj na spánok. Myslím, že aj v crash testoch výchádzala ako jedna z najlepších, ale to si už presne nepamatam. Za mna najlepsia sedačka.

zuzana_ilkova
20. apr 2020

Ahojte mozete mi poradit... maly ma 3 mesiace a zatial mame vajicko je do 9kg no po lete ked bude mat 7-8mesiacov musim vajicko vratit a chcela by som kupit uz sedacku, viete mi poradit nejaku vhodnu a aby v nej mohol byt co najdlhsie? Dakujem

leelu
20. apr 2020

@zuzana_ilkova ja odporucam moj BeSafe (vid vyssie) - maly donho isiel v necelych 10.mesiacoch, velmi ergonomicky po napolohovani do spanku a dufam, ze do nejakych 4 rokov vydrzi do protismeru

sapetka
20. apr 2020

Klobuk dole ze vam deti vydrzia do 3-4r v protismere👏U nas nehrozilo od 11m😁

leelu
20. apr 2020

@sapetka neviem, ci zrovna to pomaha, ale kupila som take to zrkadlo, co sa dava, aby sme na seba videli a odkedy sme presli z vajicka do sedacky, je to este lepsie, lebo kuka von, kuka do zrkadla a je spokojny

kittykat22
20. apr 2020

@ivi85 a preco v protismere do takeho vysokeho veku? My mame dieta v autosedacke normalne v smere jazdy na prednom sedadle.

ivi85
autor
20. apr 2020

Dakujem vám,popozeram. @leelu ta besafe vyzerá super, určite ju zaradím do výberu
@kittykat22 koli bezpečnosti

leelu
20. apr 2020

@kittykat22 predsa kvoli bezpecnosti, cim dlhsie, tym lepsie

kittykat22
20. apr 2020

@ivi85
@leelu my sme museli maleho supnut dopredu pred 3 rokom. Bolo mu vzadu zle 😕 Rok sme skusali jazdit, davali sme lieky a nic nepomahalo. Nakoniec sme ho dali dopredu - nedalo sa inak. A je tam dodnes.

leelu
20. apr 2020

@kittykat22 a teda neda mi - ked uz mas male dieta do 4 rokov v smere jazdy, urcite by malo byt na zadnom sedadle optimalne za spolujazdcom ... asi mas na to, aby si ho mala na prednom, nejaky fakt zavazny dovod, inak by som ho ja dobrovolne na sedadlo spolujazdca vpredu v takom veku v smere jazdy nikdy nedala .. no offence

leelu
20. apr 2020

@kittykat22 pisali sme naraz 😊 nuz to sa za dobry dovod da povazovat, s tym asi vela nenarobis