Ahojte maminky, kedy ste kupovali dalšiu sedačku po vajíčku? Môžete mi aj odporučiť prosím nejakú i size otocnu s isofix zakladnou ked máte tak aku znacku? Máme vajíčko cybex aton 5 máme 3 mesačnú ale zdá sa mi tesné , vajíčko máme z druhej ruky a poťah sa nám oddaluje od polystyrénu nedrží to tam asi to nie je moc dobré aj kvôli tomu zvažujem nejakú inú alebo kupovať dalšie vajíčko.
@anjelik44 môj malý keď mal 3 mesiace už bol v sedačke... Mali sme Britax Römer
Dualfix Pro M, je od 3 mesiacov, otočná, nastavíš si aj sklon. Mali sme v nej zozaciatku takú vložku.... Využil do 3 rokov... Záleží aj od výšky dieťaťa táto bola tuším od 61cm a to už v 3 mesiacoch mal. Môj druhý má 1.5mesisca a tiež pôjde potom do sedačky... Ta sedačka je jak vajíčko aj naklopená keď je...
18m mala ked sme kupili sedacku. dieta ma ist z vajca do sedacky najskor kde samo sedi 2 m. vajce je najbezpečnejsie. ked je tesne co ma oblecene?
Cybex Aton ak sa nemylim je jedno z najvacsich vajicok na trhu. Neexistuje, aby bolo 3-mesacnemu male 🙂 kym dieta nebude stabilne sediet minimalne 2 mesiace nepatri nikam inam len do vajicka. Takze vajicko a potom pokracovacia, nas bol valibuk a aj tak sme menili az v 1-roku, cca. tak by malo vajicko vydrzat (plus minus)
A ked dalsie vajicko tak Aton, Clippan Dinofix su najvacsie vajicka alebo aj Britax Baby Safe je fajn, pripadne sa poradit v predajni autosedaciek.
3 mesacnemu kupte len vajicko, tam naozaj nie je co rozmyslat. Pripadne znacka Besafe mala jednu sedacku, ktora ma aj integrovane vajicko.
Pripadne sem daj fotku bez tvare, aby bolo vidno,co znamena to "tesne".
@luciferka93 áno tá sa mi páči len cena ma kus odrádza 400-500 eur 🫣 počkám teda kým nebude sedieť a potom vyskúšame niečo na predajni
@anjelik44 áno je drahšia, ale za mňa je super, a dlho sme ju využili. Kľudne by ju využil aj do 4 rokov, ale je vysoký a už sa mu v nej zle sedelo tak jemu sme kúpili väčšiu. A plánovali sme 2he bábätko tak sme vedeli ze aj keď investujeme do nej tak sa využije na dlho 😊😊 ale na predajni isto poradia. Nášmu bolo tiež vajíčko úzke preto sme volili autosedacku.
Mame joie i spin 360 a malý v nej je od roka a pol, možno troska neskor. 3m určite do vajca, aj keď na sedačkach je písané od 0m do neviem 36m, fake malé dieťa nepatrí do sedačky.
3 mesačne bábätko nepatrí do autosedačky, ale do vajíčka… poraď sa v skupine na to určenej napr. Deti v aute prípadne pridaj fotku usadenia sem
Moja dcéra bola v tomto istom vajíčku ako máš ty do 19 mesiacov
Niee, nemoze ist 3m dieta do sedacky ani keby malo 10kg.. neexistuje ze by 3m dietatu bolo male (asi akekolvek) vajicko a cybex ich ma vraj najvacsie. Nesediace dieta (take co sa samo neposadi a nesedi takto aspon 2m) nepatri do autosedacky a ani to takej na ktorej sa pise ze je od 0+, to je hlupost. Bud je nieco zle nastavene, zle posadene alebo sa ti to len zda, porad sa a odbornikmi na autosedacky (co nie je nutne kazdy kto ich predava v obchode).
@luciferka93 ta sedacka vobec nie je ako vajicko a vobec nie pre tak male dieta... jedine ak mu chces odpaliit chrbticu pasivnym sedom... a trojmesacne do toho ani nema miery, aby to bolo bezpecne.. co pisu, je jedna vec a realita druha
@maximiliana každý máme iný názor... Ako aj každá mame iné dieťa, s inou výškou a váhou... Každá nech si robí podľa toho ako uzná za vhodné. Odpáliť chrbticu mu môžeš aj vo vajci ak tam bude dlho, keďže niektorí chodia s tým vajcom aj do nákupných centier na x hodín... A nie pár minút v autosedacke keď sa človek presúva k lekárovi, na nákup a podobne... Pekný večer
@luciferka93 naklonena sedacka je ako naklonena stolicka, nikdy tam nedosiahnes polohu ako vo vajci. Cize nesediace dieta tam nepatri
Mozno len treba vybrať nejaku vlozku z vajicka uz, ci hlavovu opierku posunut.. zvycajne tych vloziek byva viac a ako dieta rastie, postupne vyberas, aby sa zmestilo, ale zaroven nemalo este kopec volneho miesta okolo seba
Nám tiež prišlo že je mala vo vajíčku tesná, písala som aj na predajňu a vraj je to ok. Teraz uz ma 8 mesiacov a pekne jej pasuje cca od 4 mesiaca 🙂
@pralinka86 áno to je pravda , našla som už video na yt. Ako vyberaju nejakú akoze novorodenecku vložku čo je časť polystirenu pod zadočkom tak vyskúšam aké to bude bez toho 🙂
@luciferka93 nepredpokladam, ze tvoje dieta malo v troch mesiacocb 80cm a 10 kil, aby mu bolo zle vo vajci a sadla mu sedacka... a ano, kazda robi ako chce, su to tvoje deti, ale nerad to aspon druhym, ked je to nespravne...
@maximiliana to ze som napísala svoju skúsenosť neznamená ze to niekomu radím. Autorka je dospelá, prečíta a urobí podľa svojho uváženia a nie na základe komentára 🤦🏼♀️🤦🏼♀️ je to diskusia, ak sa ti môj komentár nepáči tak ho proste preskoč 😊
Mame cybex sirona od 4 mesiacov
Môj malý má 11 mesiacov, 9kg 75cm cca a tiež máme Cybex Aton 5 a stále je v ňom 😂 má tam ešte kopec miesta, neni v ňom naobliekaný. Kupovať sedačku budem asi až o 2-3 mesiace
@lneviemmeno ako obliekaš do vajíčka? 🙂
Moja najmladsia sedela vo vajci do 21 mesiacov. Aj to som rozmyslala este ju tam nechat- male jej nebolo, len sa mi nechcelo ju vo vajicku tahat🫣🫣🫣tak som ju presadila do sedacky...
@anjelik44 mali sme to iste vajicko, moje dieta v tom bolo do 19mes neexistuje aby jej bolo male
Dieta je naobliekane
3 mes patrí do vajca. Vybrala si z neho novorodenecku vložku? Lebo úprimne nechápem ako sa tam môže nezmestit. Moja chodí v sedačke od roka ale v prípade nutnej potreby sa vojde ešte aj do vajca. Ma 16mes.
Do vajicka musi ist dieta lahko oblecene, body, tenky svetrik alebo mikina. Ziadne zimne ci hunate bundy a overaly tam nepatria, ak nieco z toho davas, tak tam bude zrejme aj problem.
@anjelik44 3 mesačná patrí do vajca