Ahojte dievčatá, prosím Vás kedy ste prešli z vajíčka do autosedačky pri vození vášho dieťatka v aute?
Prečítala som na nete, že až keď dokáže sedieť aspoň pol hodku a samozrejme drží hlavičku. Ale asi od roka.
Ale známa mi povedala, že keď začnú malej trčať nožičky z vajíčka, tak potom by som ju už mala voziť v autosedacke. Aj keď ešte nesedí sama.
Ďakujem za každu radu.
Nám odporúčali až keď sedi sama minimálne 2 mesiace... nohy trčať môžu. Hlava nesmie. Menili sme týždeň pred prvými narodeninami
Ako pisu dievcata. ;)
Dobre dievčatá, ďakujem 😉
@kantruska korunovana hlupost, co ti znama povedala. nohy trcat mozu. trcat nema hlava. cim dlhsie vo vajci. ziadna autosedacka nema uroven bezpecnosti vajicka.
Pri velkej autosedacke ide o to, aby dieta malo uz dobre vyvinute a spevnene klucne kosti, ze ked prudko zabrzis, aby sa mu nezlomili. Nemas sa kam ponahlat, my sme menili ked mal vyse roka. Nohy mu mozu trcat.
@kantruska Inak tiež sa nad tou hláškou pozastavujem, že keď trčia nohy. A v autosedačke nebudú trčať?
@kukulienka999 ja som zas počula medzi mamičkami, že dieťa sa ma otočiť do smeru jazdy, keď už mesiac sedi 🙈
Ked trcala hlava. Starsi isiel v 8m. Mladsi mal cca 1.5 roka. Zalezi od velkosti vajca a dietatka..Vajicko je najbezpecnejsie a pre mna najpraktickejsie ked dieta zaspi cestou do obchodu, prosto len odkliknes, nakliknes a ides..
No dobre, že nohy trčať môžu, to viem. Ze nemá trčať hlava to viem tiež. Ale ako dám vajíčko v protismere keď trčia nohy tak, aby to nebolo nepohodlné(kedze budu trcat do sedadla), na to som ešte neprišla 😁 ( zatiaľ netrci nič, ale aj to bude)
@sirka9 im to je pohodlnejsie ako keby im mali tie nohy trcali a viseli dole...
@kukulienka999 však práve som sa čudovala, že to je blbosť.
@kantruska ale fakt to hovorí veľa ľudí, mna sa aj svagrina a svokra pýtala, preco nekúpime autosedacku, keď mu z vajíčka trčia nohy 😁😊
ked dieta sedi samostatne minimalne dva mesiace a zaroven prekroci limity pre vajicko, nas siel v roku, vtedy presne siahol na limity a v protismere sa odporuca vozit co najdlhsie nasa sedacka napr. ta pokracovacia v posmere je od 15M ale my teda planujeme v protismere ako sa bude dat, zatial ma 14M a stale je tak
Keď mu začínala vyčnievat hlava. Asi okolo 10 mesiacov, lebo sedel už pekne sam, a sadol si ako.8 mesačný.
@janka_266 To je blbost. Dítě má jezdit protisměru alespoň do 4 let
@jolana2804 ja viem, ja som to len počula ako sa rozprávali o tom mamičky, môj je stále v protismere 🙂
Ja som citala, ze od 15 mes. Ze vtedy su krcne vazy dost pevne, aby udrzali pri naraze hlavu, ktora urobi prudky pohyb dopredu a potom tresne spat dozadu. Takze u nas od 15 mes. a bolo to vykupenie, lebo mi vrieskali, nudili sa v protismere. Takto kukaju von a je klud... Udrzovat tak dieta hoc do 2 rokov si neviem realne predstavit...
Par dni pred ukoncenym 9 mesiacom sme zrusili vajicko.
@basska_b nie, niektoré deti nemajú pevné väzy ani v 5, či 6 rokoch.
Odporúčam prečítať si aspoň tieto 2 články:
https://skvelyrodic.sk/preco-by-mali-deti-sedie...
https://protismeru.cz/autosedacky-proti-smeru-j...
Je strašne smutné ako sme v tomto pozadu oproti iným štátom, kde vozenie detí v protismere je samozrejmosťou a nešíri sa povedomie o čo najdlhšom vození detí v protismere. Doteraz sa všetci známi, či mladí kamaráti pozastavujú nad tým, že náš 3 ročný ešte sedí v protismere. Fakt mám pocit že sme na Slovensku zaspali dobu. Keď im ešte poviem že by tá sedačka mala vydržať do 6-7 rokov, pozerajú na mňa, ako by som spadla z hrušky. 🤷
@basska_b ved a kukat von nemozu v protismere ci? 😅
Nedávno som zachytila tento príspevok, ktorý zdieľal rodič, ktorý prišiel o dcérku pri autonehode. Nešlo o vysokú rýchlosť...keby sedela v protismere, s najvyššou pravdepodobnosťou by to prežila. 😢
V skratke: dievčatko malo 3,5 roka, 16kg a 105cm. Na odporúčanie jej kúpili pokračovaciu sedačku kategórie 3, 15-36kg v smere jazdy, značky Maxi-Cosi, ktorá je určená pre oveľa staršie deti. Dievčatko si pri tom silnom náraze zlomilo krčné stavce.😢
"Mohla žiť, ak by som vtedy vedel o protismernej autosedačke do 25kg. Pre mňa je už neskoro....ale pre vás nie."
It was terrible car accident with frontal collision between our Chevrolet Malibu( US market edition ) 2016 and Lexus GS 300 2009 , as result of police investigation of this car accident they did conclusions, that in the moment of hit between our cars , my speed was 35 km/h, Lexus’s driver - 55 km/h , 90 km/ h total hit speed …
AS RESULT OF CAR ACCIDENT , VLADA BRAKED HER NECK, she was sleeping in her Maxi-Cosi RODI XP fix , FF child car seats booster , that was installed by Isofix , she was fixed by standard 3- point car seat belt.
She was 3,5 years old , 105 cm height . 16 kg weight .
SHE DIED.
No one other seriously injures!!! Only fracture of the cervical vertebrae !!! She could live , if I knew about 25 kg RF seats in that moment … it’s too late for me … but it’s not late for you …
This booster was recommended to me by the seller . He told me about 15-36 kg 2-3 group seat , possibility to use from the height of 105 cm , good fabric material … but no one about VOLVO’S RF seats culture!!!
Axkid , Klippan , Joie, BeSafe,Britax (Volvo) MAX-WAY or Multi- tech (25kg RF seats )are not distributed in Ukraine, but you could find it in European markets!!!
For anybody how wants to share this information it is link below , which will send you to post on my FB page with possibility to share
https://www.facebook.com/100002436962901/posts/...
@kantruska ahoj, este to tu upresnim ohladom 2 mesacneho sedenia. Tym sa mysli sed ktory babatko zvladne samo, posadi sa z polohy na styroch na zadocek. To ze ho niekto posadi a chudatu planda hlava doprava dolava a s vypulenymi ocami drzi nejaku rovnovahu sa nerata.
Nas bol vo vajicku okolo 7-8 mesiacov, ale nastastie uz sedel dost dlho ked sa zacal vozit v sedacke v protismere, pri dalsom dietatku kupim vacsie vajicko nech vydrzi ovela dlhsie.
Tak to je pekná blbosť, nohy budú trčať vždy nesmie hlava..a sedieť by malo samostatne aspoň 2 mesiace.. môj má 13 mesiacov a ešte je vo vajci plánujeme kupovať pokračovaciu sedačku na Vianoce 🙂 aj to len preto lebo vo vajci ho to už nebaví chcel by si v ňom sadnúť keby je tam kľudný tak by sa vozil ešte v ňom miesta má stále dosť
@kantruska keď začne trvať hlava, alebo prekročí váhový limit, nohy môžu trčať von