Kedy dať dieťa do väčšej autosedačky?

katkatt
20. feb 2012

Syn je štíhly a vysoký. Má 101 cm a 14,5 kg. V autosedačke (kategórie 9-18 kg) mu už začína trošku trčať hlávka, ale nemá ešte 15 kg do autosedačky vyššej kategórie (15-36 kg).

barbyes
20. feb 2012

to vôbec nevadí, ale ak mu pretŕča hlava tak autosedačka prestáva byť bezpečná...ja by som ju okamžite menila 😉

carmella
20. feb 2012

ano v pohode uz mozes menit autosedacku 🙂 nakolko ta do18kg uz nie je pre tvojho synceka bezpecna

lenocka84
20. feb 2012

akonahle je hlava nad urovnou sedacky, prestava sedacka plnit ucel a je nebezpecna. jednoznacne uz zmenit. toho pol kg co mu chyba je uplne v pohode 😉

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
salma22
20. feb 2012

uz ho mozes dat do vacsej autosedacky 🙂

nelicefo
20. feb 2012

Jednoznačne už do väčšej autosedačky. 😉

ivett1
21. feb 2012

@katkatt ahoj, ak dieťatko dosiahne maximum hmotnosti odporučený pre autosedačku určitej kategórie alebo je vrchol jeho hlavy vyšší ako vrchol autosedačky, je nutné kúpiť novú, väčšiu autosedačku zodpovedajúcu aktuálnej hmotnosti, výške a veku 🙂...práve som si uvedomila, že sa to týka už aj nás 😅 ...ale tiež len kvôli výške...(váhovo ešte synček spĺňa limit...)

soldi
21. feb 2012

ahoj, ako pisu ostatne, ak hlavicka pretrca, tak vymenit.
len by som dodala, ta vaha sa tyka obleceneho dietatka,cize ak ma nahy 14,5 tak obleceny bude mat isto tych 15 🙂

pepiminarik
22. feb 2012

Ahoj, aj ja mam "dlhanu" a riesila som autosedacku len nedavno (k vianociam), lebo mala vtedy 17 kg, mali sme autosedacku do 18kg a okrem toho, ze tam zacala byt v zimnej bunde ako sardinka, zacala jej pretrcat aj hlava. Mam sice v aute hned za sedackou opierku, ale aj tak. Kvoli bezpecnosti som necakala. Ako dobre ze boli vianoce. Aspon pomohli financne stari rodicia 🙂 . Inak o autosedackach som citala fajn clanok, ktory ma vo vymene sedacky len utvrdil http://www.kociky.sk/rady-pre-mamicky/autosedac... 🙂

jankako
22. feb 2012

ked je mu/jej/vajíčko malé,nie??